Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 21

  • 78 921
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 902
Ох, замотах се с многото работа в офиса и не успях да пиша- ето рецептата на До Пяуза, Сем я беше потърсила. @Сем, заповядай и благодаря за милият коментар!   Kissing Heart

Скрит текст:
1,5 кг месо от овца (от бут най-добре, но може врат или ребра с месо по тях) се запържват в голяма тенджера с поне 6-7 глави кромид нарязан на тънки полумесеци, не се слага олио понеже месото пуска достатъчно. След 3-4 Минути се добавят и 1-2 чаши вода, сол, черен пипер, задължително КУРКУМА поне около 1 чаена лъжичка, но може и повече, и по желание нарязана люта чушка и се оставя на котлона да ври под капак докато се приготви месото, разбърква се отвреме навреме да не загори. Ако е нормална тенджерата отиват 2 часа със сигурност докато се приготви месото, но ако имате под налягане се слага само една чаша вода и става за около час. Като се приготви месото се нарязват още поне 5-6 глави лук на по-едро, запържват се добре и се добавят към  месото, след което пак се похлупва и се оставя на по-слаб огън (при мен на 5 от 9 степени) да поври още 15-20 мин. Моят афганистански другар слага в тази фаза на готвене кухненска кърпа под капака с краищата нагоре, според него така процесът на задушаване на месото е оптимален. Simple Smile Така готви и ориз.
Яде се с мноооого хляб! Wink

@Хриспа, предлагам ти тези много лесни  
и супер бързи дребни арабски сладки със сухо мляко, които правих оня ден . Рецептата следва под снимката. Simple Smile
Скрит текст:

2 чаши брашно, 1 чаша сухо мляко, 1 чаша пудра захар, 1 с.л. кардамом, 1 + 1/3 чаша топло олио, 1 пакетче бакпулвер, за отгоре нарязан шам фъстък, но аз като ги сложих оня ден всичките на Шир Пера-та се изтарикатих и боядисах малко смлени бадеми в зелено...Grin . Сухите съставки се смесват , налива се малко по малко към тях олиото докато се получи меко ма3ничко тесто. правят се топчета колкото орех които се редят върху тава с хартия за печене и леко се натискат с палец отгоре.пекът се бавничко, на 160 градуса около 18 мин. , тоест докато поизпръхнат. Желателно е да останат бели, но аз малко не внимавах-няма значение, и така са вкусни. След изваждането им са много меки, но се втвърдяват като се охладят. Веднага след изваждането от фурната им се слагат по малко шам фъстък във вдлъбнатинкаTа, или се набучва по един цял, понеже са още мекички. Като се охладят са готови за сервиране и са страхотни даже след седмица!

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 17:05 от Mam4e Bandit

# 676
  • Мнения: 1 865
Салата с печено червено цвекло

Пилешка пържола с ориз със зеленчуци

# 677
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021
Merelenda, благодаря, че сподели рецептата на Маниса кебап. Още щом го видях и си казах, че ще намеря време да го приготвя. Разкошно! ❤️



Скрит текст:
А палачинките, които са в рецептата ми станаха любими, толкова са мекички. Вече така ще ги правя

Пълнозърнести сусамови крекери

# 678
  • Мнения: 127
Здравейте и от мен ,с огромни благодарности ,че споделихте рецепти на фрикасе ,съвсем скоро ще го приготвя и кача. От днес:
Багети с чедър ,бекон,градинска салата и чери домати
Моята мила съседка ми даде една тиква ,та реших да направя една крем супа от тиква
И един тиквен пай

# 679
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021
Iliyana999, би ли споделила рецептата за тиквения пай, много харесвам ястия и десерти с тиква.

# 680
  • Мнения: 7 268

Прясно зеле с домати и пилешко на фурна

Пилешки хапки.Има и супа от спанак и овесени ядки, но без снимка.

# 681
  • София
  • Мнения: 3 008
Пелмени

Мързеливки за закуска

Печени ребра

# 682
  • Мнения: 35 105
Пържола с гъбен сос
Ей, голям зор ми в да го науча да го правя тоя гъбен сос...

# 683
  • Мнения: 127
И аз много харесвам тиквата и приложението и в кулинарията.Рецепта за традиционен американски пай:

Скрит текст:
Пресявам си брашното и солта в дълбока купа,прибавям маслото и бъркам докато стане на трохи.Разбивам яйцето и меся тестото ,увивам го във фолио и га слагам в хлдилника за около час
Почиствам тиквата, отстранянам семената, нарязвам на кубчета. СлАгов в тиган, добавям малко вода и останям да къкри, докато омекне и напълно да се изпари течността и пасирам да стане на пюре.
Разточва се тестото върху леко поръсена с брашно ниска кръгла тава. След това отгоре слагам хартия за печене и нещо тежко, което да натиска средата, за да се изпече хубаво. Пече се в продължение на 15 минути при 190 градуса.Поставям тиквата в купа, прибавям другите две яйца, захар, сметана, подправки и сол. Сместа се излива в печеното тесто. Пече се в продължение на 50-55 минути.
Скрит текст:

# 684
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 747
Тази вечер правих соба нудълс (от елда) със зеленчуци. И по едно плоско телешко кюфте с мексиканска сметана и карамелизиран лук.









   И салата.



    Едни бисквити от различни смлени зърнени, фъстъчено и кокосово масло, банан и шоколад чакат за закуската утре. 



    Салата с варени яйца отново  и отново.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 04:39 от ir74

# 685
  • Мнения: 1 329
Здравейте, момичета,

тъй като сме в сезона на тиквата и в кухнята ухае на аромат на тиква, предлагам един тиквен кейк с пълнеж от крема сирене.

Рецепта



Pumpcake bundt cake with cream filling
by Daniela Dineva

# 686
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 490
Милинки за закуска

# 687
  • София
  • Мнения: 1 350
иланг-иланг -може ли рецептата за чудесно изглеждащите милинки?
Варна е единственият град, в който и по пекарните милинките са вкусни.

# 688
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 490
Милинки 
Скрит текст:
1/2ч.ч вода;1/2ч.ч прясно мляко,1 яйце,5с.л. олио,3/4кубче жива мая,1с.л. захар,1ч.л сол.Замесеното меко тесто направо пренощува в хладилника,където втасва през нощта.Сутринта в намаслена тавичка поръсена с галета слагам топченца тесто по-малки от орех и втасват отново.Намазнявам ги отгоре,поръсвам с галета и пека на 180 °С.[\spoiler]

# 689
  • София
  • Мнения: 11 688
Здравейте, момичета,

тъй като сме в сезона на тиквата и в кухнята ухае на аромат на тиква, предлагам един тиквен кейк с пълнеж от крема сирене.
....................
Здравей, hey.daniellaa!
Скрит текст:
Хубаво е, че си се сетила за нас!
Още по-хубаво е, че влизаш като гръм и трясък с нещо прекрасно, как да не се опитам да го сътворя, и формата я имам, и продуктите са ми налице, само тиква си нямам, но това е поправимо.
Много ти се радвам, красавице!!!!!   Hug
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт