Лидл 132 - Време за Октоберфест ;)

  • 102 006
  • 1 829
  •   1
Отговори
# 1 785
  • Мнения: 9 124
 Fortuna, разбира се, че искам)) Много благодаря! Аз не се сещам за нищо, нямам идея никаква, освен да ръся някъде в брашно за вкус някакъв. Но..поне ще опитам, ако не стане с друго. Давай рецептата, когато можеш)) Ако нещо направя ще се хваля обещавам със снимков материал)))

# 1 786
  • Мнения: 47 981
https://-spam238-/frenski-makaroni/ от мен
Описанието е дълго, но всъщност не е трудно Wink

# 1 787
  • Мнения: 9 124
Хепи, не ми се отваря линка на мен((

# 1 788
  • Мнения: 2 495
Аз малко да ви откъсна от кокосовата и бадемовата идилия...😄знаете ли кога пускат ски-екипировката и по -специално якетата за момчета?Ние на ски не ходим,но трябва да му взимам яке за зимата,днес гледах и в Декатлон но нещо не ми допаднаха...

# 1 789
  • Мнения: 1 445
Продукти:
5 големи яйца
200 гр. Бадемово брашно
50 гр. Разтопено масло
3 чаени лъжици бакпулвер
Сол на вкус
Приготвяне:
Жълтъците се смесват с разтопеното масло. Добавя се бадемовото брашно,солта, бакпулвера и 1/3 от разбитите на сняг белтъци. Миксира се добре(аз го правя в кухненски робот). Добавят се и останалите белтъци,пак се смесва. Тестото слагам в малка правоъгълна тавичка за печене. Пека в предварително загрята на 190-200 гр. фурна за около 30 минути. Проверявам с клечка за зъби дали е готово.

Хлябът не става голям,освен това излиза скъп.
Лъки,не знам защо го намираш за изгъзица,въпрос на вкус е. Все едно някой да нарече изгъзица вносните сирена и да се застъпи само за бялото сирене. В нашата къща не консумираме друг хляб,дъщеря ми обожава бадемовия. Като се препече и се добави масло става много вкусен.

Редакция!-Правилно ли разбирам,че брашното няма да е част от постоянния асортимент на Лидл?Тамън се бях зарадвала...

Последна редакция: сб, 02 ное 2019, 22:07 от Goldeva

# 1 790
  • София
  • Мнения: 3 715
Хубаво ли е кафето, което са намалили следващата седмица -Бариста крема ме интересува.

# 1 791
  • Мнения: 2 230
Днес заливах карфиола с три яйца, здрава поръска пак от бадемовото, и лидълска сметана, заедно с къри, пушен червен пипер , куркума, чер пипер и инд. орехче, поръсих здраво и с новия зехтин за готвене от лидл, еми много вкусно стана, мм омете половин тава, а той мрази тези подправки точно.
Как го направи този карфиол, печен ли?

# 1 792
  • Мнения: 27 500
Да се върна пак на кокосова тема Joy НВХ гофрети с лидълските кокосови стърготини, кокосово брашно (не е тяхна марка, но го има на био щанда), естествено печени в лидълски двоен гофретник. Другите вкъщи ги обожават, хапват ги с лидълското боровинково/ягодово сладко, мед или шипков мармалад на Родна стряха. Grinning



Като вариант без захар и стандартно брашно даже стават много добре- вкъщи само аз избягвам захар/брашно, но се харесват на всички. Но ние много обичаме кокос. Замразявам и във фризера- ако не се чака да се отпуснат стават "сладоледени", плънката добива заскрежена консистенция. Stuck Out Tongue Winking Eye С бадемово брашно предполагам ще са още по-добре. И не на последно място- сместа я забърквам на око, а при обикновените гофрети е желателно да се претеглят продуктите.
Днес взех две опаковки от хел. ябълки, май трябва да доузряват. Киселки и стипчиви са, но ще ги изядем. Няма хелоуински неща при нас изостанали.

# 1 793
  • Мнения: 1 445
Долче,дай по-подробна рецепта,моля те:)

# 1 794
  • Мнения: 9 124
Goldeva, тя Лъки имаше в предвид, че излиза скъпо и не става за повечето хора за ежедневието. Не, че е изгъзица, а по-скоро деликатес.Така аз я разбрах поне.
Бадемово брашно има май постоянно в Лидъл, така споделят момичетата поне. Но, това дето съм взела аз днес, пише че е нов асортимен или артикул беше написано. Може сега да го въведат или знам ли тази марка, не знам какво беше преди, май в хартиена опаковка нещо си спомням. Не е временно, просто е ново поне това дето взех аз, така мисля.
Всичко дето сте снимали ми е вкусно, ама.. то с 1 пакет.. ще направя нещо сладки мисля или ще ароматизирам мои си глупости дето правя. Не мога да купувам често туй брашно, ама за празници.. ако се науча да творя нещо, ще си взимам и аз))

# 1 795
  • Мнения: 14 966
Днес заливах карфиола с три яйца, здрава поръска пак от бадемовото, и лидълска сметана, заедно с къри, пушен червен пипер , куркума, чер пипер и инд. орехче, поръсих здраво и с новия зехтин за готвене от лидл, еми много вкусно стана, мм омете половин тава, а той мрази тези подправки точно.
Как го направи този карфиол, печен ли?
Сварявам го цял, щот съм мързел, в подсолена вода до омекване, после лесно се разделя на дребно, разстилам в тавата върху хартия и зехтин и заливам.Пека с ветнтилатор на 200 . То ми остана повечето заливка отдолу, но беше сочна, обърнах ги по някое време , макар, че при мен си се изпичат и отдолу. От години не пържа карфиола, преди режима го овалвах в каша от брашно и яйца и го печах, вместо паниран.

Маме, мале, утре запаметявам  всичките рецепти от последните страници. Heart Eyes
Дори сега си измислих нещо - голяма палачинка на фурна сО всЕ брашната гурме и после правя пълнеж от замразените плодове и сметана / сладкарската извара, маскарпоне, кремата  и др./ и навивам  на руло. Трябва да стане, м ?

Дано Брадата отвори утре рано новата  сергия, че тука направо се окапахме и охълцахме Joy

# 1 796
  • Мнения: 6 218
Какви са ви впечатленията за днешния конвектор?
Нашият се държи странно и се чудя дефектен ли сме уцелили или цялата партида е такава.
Включихме го в стая,в която показа че е 18 градуса.Настройвам го на 21 градуса да направи,въобще не тръгна.Вдигнах на 25 и почна да топли.Стигна до 20 градуса и изключи,после падна на 19 и не се включва отново.Ясно е че ще звъня на националния в понеделник.

# 1 797
  • София
  • Мнения: 18 699
Нашият не е така,работи нормално.

# 1 798
  • София
  • Мнения: 11 704
Преди малко се върнах отЛидЪла- та, това бадемово брашно на което пише  НОВО, от 200 г на 5 лв си е онова което до момента си се предлагаше, няма нищо ново в него, разбира се , че аз отново забърсах 2 пакета да не се мина случайно. Повечето ми коледни сладки са с бадемово брашно, Линцера ми е уникално добър, не е моя рецептата, взела съм си я от едно място, от Креми, ама Креми я няма щото е в Щатите вече. За тези които ще приготвят коледни сладкиши има марципан - много е добър, и от него забрах 2 пакета, да си имам, това блокче с шоколад и бадемите , едно такова дебеличко е голям разкош, но мога само на три порции в близките дни да го изям, страшно е сладко, ще ме хване диабет и още онова Балсамико за което става въпрос вече го има по 7 лв  , май така беше - взех, но защо ми се струва , че не е онова като преди, то стоеше някак тежко, това уж пак е от Модена ама нещо редичко ми се струва, ще го видя как е, там шунки-мунки, рикоти разни, чедъри,  малко сметана, кувертюри, да си имам, абе... сметка за 98 лева направих, а като гледам - едно нищо. Месо не купувам от Лидл, не го харесвам, а, масло на количество взех, ето от къде идва високата  ми цена, сетих се... . ми.. да. Това е, с една дума нищо сериозно за ядене.
А и още нещо да се допълня, имаше  много душове, но  само кръгли.

# 1 799
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 751
Аз се чудя, само аз ли не си търся душ?

Общи условия

Активация на акаунт