За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

  • 54 450
  • 768
  •   1
Отговори
# 15
  • на пъпа на Златията
  • Мнения: 3 212
Аз имах, преди няколко  дни ,проблем със затварянето на  винтовите капачки.
Просто поставяте капачките  във вода и  затопляте почти  до кипване и тогава вадя капачките съ щипка подсушавам и затварям. Просто бях забравила че се прави така.
А обикновените капачки , напред минавам с ножа да разтворя капачката , затварям със затварачката и после внимателно и не толкова силно пак минавам с ножа.

# 16
  • Viena
  • Мнения: 3 579
Здравейте, имаше една рецепта за лютеница със загрято олио, но нещо не я откривам. Благодаря, ако някоя дама я сподели.

# 17
  • Мнения: 4 660
Искам да споделя една сполучлива рецепта за мариновани чушки
1 оцет
1 л вода
250 гр захар
100 гр сол
целина дафинов лист черен пипер
Всичко това се вари вадят се листата запатват се чушките, пълнят се в буркани. Долива се марината затварят се топли и обръщат надолу. Обожавам тая рецепта.

# 18
  • София
  • Мнения: 1 832
Правя лютеница от 6 кг. червени чушки, голям буркан доматено пюре, около 200 мл. горещо олио, черен пипер, сол и захар на вкус. Чушките ги изтърбушвам, изпичам и беля. Мелят се и се изсипва чаена чаша без един пръст сгорещено олио /да цвърчи/. Добавят се доматеното пюре, сол, захар и черен пипер /може и на зърна/. Разбърква се, и ако ви харесва на вкус пълните в буркани и стерилизирате 15 минути.

# 19
  • Мнения: 2 019
janaa777  погледни тук, ако ти харесва сподели мнение моля
https://batimiti.blogspot.com/

kikair  Според мен, това е изключително нескопосана/поне така написана/ рецепта.

# 20
  • Viena
  • Мнения: 3 579
Не е точно тази рецепта, но добре звучи.

# 21
  • Русе
  • Мнения: 5 201
Скрит текст:
Здравейте, имаше една рецепта за лютеница със загрято олио, но нещо не я откривам. Благодаря, ако някоя дама я сподели.

Виж тези 2 рецепти.
https://www.bgfermer.bg/Article/4326697

http://www.zdravni.com/hrani/138-pureta/3502-lutenica.html

# 22
  • Мнения: 4 660
kikair  Според мен, това е изключително нескопосана/поне така написана/ рецепта.
Ами това е рецептата всичко ври заедно мариновате чушките пълните буркани и толкова. Какво искате още да напиша колко зрънца черен пипер ли слагам?

# 23
# 24
  • Мнения: 29 272
Малииии…..чудничко изглеждат!

# 25
  • Мнения: 384
Здравейте, търся рецепта за камби,моркови и карфиол с варена марината.Бурканите се заваряват, пропорцията на оцета, захарта ,солта и олиото ме интересува.Благодаря!

# 26
  • Русе
  • Мнения: 5 201
Скрит текст:
Здравейте, търся рецепта за камби,моркови и карфиол с варена марината.Бурканите се заваряват, пропорцията на оцета, захарта ,солта и олиото ме интересува.Благодаря!

Можеш да ползваш маринатата на тази рецепта. Вместо аспирин, завари бурканите 5-7 мин. след завиране на водата.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_10.html

# 27
  • Мнения: 384
Благодаря, i_peych, ще я ползвам.Хубава вечер!

# 28
  • Мнения: 9 107
Аз вместо запис ще ви покажа какви картофи си отгледах Simple Smile

# 29
  • Viena
  • Мнения: 3 579
Вкусни ли са? Изглеждат супер!

Общи условия

Активация на акаунт