Вкусното ястие започва с "Градус"

  • 10 662
  • 570
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 913
не ползвам марина когато печа цяло пиле , а само когато го приготвям на части

# 541
  • София
  • Мнения: 1 890
И аз не ползвам марината

# 542
  • Мнения: 1 961
Да, използвам марината: 1 ч.л. мед, 1 ч.л. горчица, зехтин 50 мл., червен пипер, кимион, чесън на прах, чубрица, куркума.

# 543
  • Мнения: 229
Приготвям тази марина: сол - 2 с.л.
мед - 1 с.л.
пушен червен пипер - 1 с.л.
лайм - 1 бр. сока и кората от 1/2 плод или 1/2 ч.л. малцов оцет
мащерка - 1 ч.л.
розмарин - 1 ч.л.
салвия - 1/2 ч.л.
пипер меланж - 1 ч.л. смлян
зехтин - 1 с.л. овкусен, по желание ( с розмарин и чесън)
джинджифил - 1 ч.л. прясно настърган
Става чудесно!

# 544
  • Мнения: 2
Отскоро започнах да приготвям  пилетата с кокосова марината, рецепта която видях в кулинарен сайт и изключително много ми допадна, поради приятния кокосов аромат който много добре се съчетава с пилешкото. Самата рецепта е от тук. https://recepti.ezine.bg/r-2167-%D0%9F%D0%B8%D0%BB%D0%B5_%D1%81_ … D0%B0%D1%82%D0%B0

# 545
  • Ямбол
  • Мнения: 6
У дома сме любители на пилешкото и не рядко приготвям цяло пиле или части от него с различни маринати. Скоро за повод направих пиле по тази рецепта. http://recepti.-spam136-/recepy/pecheno-pile-v-marinata-3-lajici

# 546
  • Мнения: 13
Ризото с пиле и гриловани аспержи

Специалните поводи имат нужда от специални рецепти. Такова е и предложението ни за ризото с пиле и гриловани аспержи, което е впечатляващо както на вкус, така и на външен вид, но няма да ви отнеме повече от 30 минути.



Вижте цялата рецепта ТУК.

# 547
  • Мнения: 12
Вкъщи сме любители на пилето. Свекъра ми гледа пилета и затова вкъщи винаги има домашно пилешко месо. Много често правя цяло печено пиле на фурна с масло и  бира. Когато има слагам и зелен лук, но може и без него. Става разкошно!

# 548
  • Мнения: 31
Често печем цяло пиле на грил и предварително мариновам пилето /около 1,5 килорама/ в следната марината: 8 супени лъжици олио или зехтин,сока от половин лимон,унисос -2 супени лъжици, три скилидки пресован чесън и прясно смлян черен пипер-1 кафена лъжичка,намазваме хубаво пилето отвън и отвътре и оставяме да престои една нощ в хладилник и на другия ден печем!

# 549
  • Мнения: 365
Използвам следната марината.Кисело мляко смесвам с горчица, малко къри, червен и черен пипер, олио .Намазвам пилето и го оставям няколко часа.Става много крехко

# 550
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Не слагам никаква мазнина на пилето, защото е прекалена мазна кожата.
На купено пиле каквото и да сложа, все няма вкус. Свекърът ми гледаше пилета и беше нещо съвсем, съвсем различно.

# 551
  • Мнения: 364
Осолявам пилето, намазвам с разтопено масло и червен пипер и пека.

# 552
  • София
  • Мнения: 215
Първо го овалвам с мазнина, червен пипер и сол, и после го оставям за 2-3 часа да си " почине" Simple Smile

# 553
  • Мнения: 58
Марианта е: чесън на прах, соев сос и доматено пюре. Овалвам да престои поне2,3 часа.

# 554
  • Мнения: 429
Не използвам марина. Овкусявам с черен пипер, зехтин, сол и розмарин.

Общи условия

Активация на акаунт