Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Проблемно забременяване
Хормонални изследвания - 9
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
219-228 от 219 отговора

Бургас

Мнения: 13
Здравей, Денис!
Моля за мнението ти на следните резултати правени днес - 2-ри ден на МЦ! Искат ми ги от клиниката, за да прецени доктора дали да започна прием на Кломифен с цел лека стимулация.
LH    4.23 mUI/ml      Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
FSH    3.71 mUI/ml      Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
Estradiol    730.20 pmol/L   Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
Е2 е над горна граница, какво означава това?
Благодаря, предварително за отзивчивостта ти!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 28 860
Здравей, Денис!
Скрит текст :
Моля за мнението ти на следните резултати правени днес - 2-ри ден на МЦ! Искат ми ги от клиниката, за да прецени доктора дали да започна прием на Кломифен с цел лека стимулация.
LH    4.23 mUI/ml      Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
FSH    3.71 mUI/ml      Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
Estradiol    730.20 pmol/L   Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
Е2 е над горна граница, какво означава това?
Благодаря, предварително за отзивчивостта ти!  bouquet
Здравей!
Е2 е висок, показва че има или ЗФ или киста - трябва да те видят на УЗ. Трябва да отложите стимулацията.
Цитирай

Бургас

Мнения: 13
Здравей, Денис!
Скрит текст :
Моля за мнението ти на следните резултати правени днес - 2-ри ден на МЦ! Искат ми ги от клиниката, за да прецени доктора дали да започна прием на Кломифен с цел лека стимулация.
LH    4.23 mUI/ml      Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
FSH    3.71 mUI/ml      Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
Estradiol    730.20 pmol/L   Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
Е2 е над горна граница, какво означава това?
Благодаря, предварително за отзивчивостта ти!  bouquet
Здравей!
Е2 е висок, показва че има или ЗФ или киста - трябва да те видят на УЗ. Трябва да отложите стимулацията.
Благодаря ти много за бързият отговор! Не само стимулацията отпада, но и преглед - клиниката ще затварят за празниците и съответно няма как да разбера дали има киста....Оставаме всичко за януари, надявам се тогава да са в норми хормоните!
Цитирай


Мнения: 73
Здравей, Денис. Бременна съм в 5 седмица и пуснах днес изследвания. Би ли направила коментар
fT4-1 (0.7-1.48)
fT3-2.85 (1.45-3.48)
TSH- 3.955 ( 0.35-4.94)
Благодаря ти
Цитирай

София

Мнения: 28 860
Здравей, Денис. Бременна съм в 5 седмица и пуснах днес изследвания. Би ли направила коментар
fT4-1 (0.7-1.48)
fT3-2.85 (1.45-3.48)
TSH- 3.955 ( 0.35-4.94)
Благодаря ти
Здравей!
ТСХ е висок. За първи триместър трябва да е под 1.0 - консултирай се с Ендокринолог.
Когато ТСХ е висок има риск за бебчо и бременността. Просто не си струва да рискуваш, защото това лесно се коригира.
Лека и спокойна бременност. Peace
Цитирай


Мнения: 73
Благодаря ти много Smile
Цитирай


Мнения: 13 255
Денис, пуснах хормони на трети ден от цикъл. На 39 съм.
Може ли да ги интерпретираш? Съмняват се, че втори път съм образувала полип в матката. Естрогенът сякаш е нисък, а прогестеронът доста висок.

17-алфа-ОН-прогестерон    0.8 ng/ml      
фол.фаза: 0.32-0.81; лут.фаза: 0.79-3.29; бременни първи и втори триместър: 1.3-3.9; бременни трети триместър: 2.2-12.4; мъже:0.36-2.38    
 
FSH 5.04 mIU/ml      
жени: фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47; менопауза 26.72-133.41; мъже 0.95-11.95
    
LH 6.67  mIU/ml      
жени: фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0, менопауза 5.16-61.99; мъже 0.57-12.07
   
Естрадиол 36  pg/ml      
жени-фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312; менопауза до 28; мъже: 11-44    
ЛХ е висок - може да показва по-ранна О. или ( по-вероятно) ПКЯ, защото 17ОН Прогестерона е на горна граница.
Желателно е да провериш Андростендион, Тестостерон, ДХЕА  и ако има някакви отклонения - да се консултираш с Ендокринолог.
Е2 е добре, но андрогените също може да са причина/да провокират развитие на полипи (освен естрогените).

Здравей, Денис!
Освен горните хормони, за които те бях питала преди месец, си пуснах и андрогените. Как ти се струват?
Тестостерон/Testosteron -1.00 nmol/l      0.29 - 1.67    
DHEA-S    -7  umol/l      1.6 - 9.1    
Андростендион/Androstendion -2.4 ng/ml      0.94 - 3.20
« Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 23:07 от Дъждец »
Цитирай

София

Мнения: 28 860
Скрит текст :
Денис, пуснах хормони на трети ден от цикъл. На 39 съм.
Може ли да ги интерпретираш? Съмняват се, че втори път съм образувала полип в матката. Естрогенът сякаш е нисък, а прогестеронът доста висок.

17-алфа-ОН-прогестерон    0.8 ng/ml      
фол.фаза: 0.32-0.81; лут.фаза: 0.79-3.29; бременни първи и втори триместър: 1.3-3.9; бременни трети триместър: 2.2-12.4; мъже:0.36-2.38    
 
FSH 5.04 mIU/ml      
жени: фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47; менопауза 26.72-133.41; мъже 0.95-11.95
    
LH 6.67  mIU/ml      
жени: фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0, менопауза 5.16-61.99; мъже 0.57-12.07
   
Естрадиол 36  pg/ml      
жени-фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312; менопауза до 28; мъже: 11-44    
ЛХ е висок - може да показва по-ранна О. или ( по-вероятно) ПКЯ, защото 17ОН Прогестерона е на горна граница.
Желателно е да провериш Андростендион, Тестостерон, ДХЕА  и ако има някакви отклонения - да се консултираш с Ендокринолог.
Е2 е добре, но андрогените също може да са причина/да провокират развитие на полипи (освен естрогените).

Здравей, Денис!
Освен горните хормони, за които те бях питала преди месец, си пуснах и андрогените. Как ти се струват?
Тестостерон/Testosteron -1.00 nmol/l      0.29 - 1.67    
DHEA-S    -7  umol/l      1.6 - 9.1    
Андростендион/Androstendion -2.4 ng/ml      0.94 - 3.20
Тези андрогени са добре.
17ОН Прогестерона, ако не си с перманентно висок ( което е свързано и с по-високи нива на естрогените, като цяло), може да се повиши, ако е имало киста (лутеинова).
Трябва да го проследиш и следващия МЦ ( на 3-ти ден + ЛХ, ФСХ и Е2 ... тълкуват се заедно + УЗ преглед, че няма кисти) и ако е висок да се консултираш с лекар - Ендокринолог.
Трябва да си сигурна, че всеки МЦ има О. и че нивата на Прогестерона ( на 7 ден, след О.) са достатъчно високи, защото само той може да балансира естрогените и андрогените, по естествен начин.
Цитирай


Мнения: 13 255
Благодаря, Денис!
Подозирам, че ОН прогестеронът е перманентно висок, защото и преди години беше такъв. Консултирала съм се с ендо и с гинеколози. Никой не обръща внимание и казва, че всичко е топ.
Поликистоза нямам от последните прегледи, но мисля да направя един УЗ на трети ден, тъй като по-късно вече не виждат ясно матката, и ще погледнат и яйчниците тогава.

Прогестеронът не съм изследвала, но не знам как да улуча седми ден от ову. Много сложно ми се видя.
Цитирай

София

Мнения: 28 860
Благодаря, Денис!
Подозирам, че ОН прогестеронът е перманентно висок, защото и преди години беше такъв. Консултирала съм се с ендо и с гинеколози. Никой не обръща внимание и казва, че всичко е топ.
Поликистоза нямам от последните прегледи, но мисля да направя един УЗ на трети ден, тъй като по-късно вече не виждат ясно матката, и ще погледнат и яйчниците тогава.

Прогестеронът не съм изследвала, но не знам как да улуча седми ден от ову. Много сложно ми се видя.

На 3-ти ден от МЦ, ако правиш УЗ, попитай колко и с какви размери фоликули виждат. Да ги запишат и да ги преброят ( + размерите им).
За О. - тя е 13-14 дни преди М.
3-4 дни преди нея, може да ползваш тестове за О., за да я засечеш.
Може да мериш и БТ, ако ти се занимава, защото така най-точно може да се определи О.( в домашни условия).
Ще ти помогна да я определиш  Peace


Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
219-228 от 219 отговора