Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
30-41 от 41 отговора

1st floor

Мнения: 6 294
Според мен по-малките хлябове няма да се изпичат добре отгоре, а и не знам тестото как ще се омеси, като е по-малко...
Цитирай


Мнения: 2 023
Според мен по-малките хлябове няма да се изпичат добре отгоре, а и не знам тестото как ще се омеси, като е по-малко...
Точно обратното е, а тестото няма да е 100г., че да не може да се омеси.
Цитирай

1st floor

Мнения: 6 294
Според мен по-малките хлябове няма да се изпичат добре отгоре, а и не знам тестото как ще се омеси, като е по-малко...
Точно обратното е, а тестото няма да е 100г., че да не може да се омеси.
Кое е обратното? newsm78 Не съм правила и ми е интересно. Чела съм, че отгоре няма реотан и хлябът се изпича от нагряването на капака. Ако е по-нисък, си представям, че няма да е достатъчно билзо, за да се изпече.
Цитирай

Буркина Фасо

Мнения: 3 444
Здравейте! Имам хлебопекарна (от скоро) и най - малкият грамаж хляб е 1000g. Проблемът е, че това количество ни е много. Бих искала да правя 500g хляб. Имам програма на пекарната, която позволява сама  да прорамирам какво да се случва. Може ли да ми дадете съвети какво да направя?
машината с 2 бъркалки ли е?
Цитирай

Добрич

Мнения: 4 040
При мен малките хлябове отгоре стават светли, точно защото са останали навътре в казанчето. Големите 1500 г. се изпичат идеално. Преди малко нарязах един такъв малък хляб на филии.

Gabriela Draganova 642057,  от таблицата с разбивките на времето по програми ми е направило впечатление, че при малките хлябове печенето е с 5 мин. по-кратко. Месенията и втасванията са равни.  Така, че задай си същата програма, но с по-кратко време за печене. Машината няма опция за по-малък грамаж, така ли?

« Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 09:20 от Вела »
Цитирай


Мнения: 3
Здравейте! Имам хлебопекарна (от скоро) и най - малкият грамаж хляб е 1000g. Проблемът е, че това количество ни е много. Бих искала да правя 500g хляб. Имам програма на пекарната, която позволява сама  да прорамирам какво да се случва. Може ли да ми дадете съвети какво да направя?
машината с 2 бъркалки ли е?

да, с 2 бъркалки е и няма опция за по-малък грамаж.
Цитирай

Буркина Фасо

Мнения: 3 444
Скрит текст :
Здравейте! Имам хлебопекарна (от скоро) и най - малкият грамаж хляб е 1000g. Проблемът е, че това количество ни е много. Бих искала да правя 500g хляб. Имам програма на пекарната, която позволява сама  да прорамирам какво да се случва. Може ли да ми дадете съвети какво да направя?
машината с 2 бъркалки ли е?

да, с 2 бъркалки е и няма опция за по-малък грамаж.
[/quote]
опцията я остави - машината няма да усети колко грамаж е. Laughing
за контейнер с 2 бъркалки грамаж от 500 гр. е малък. тогава няма да има качествено месене на тестото. най-често едната бъркалка ще го върти , но няма да се меси.
пробвай с 7-800 грама и виж тестото ще се подмята ли и от двете бъркалки.
Цитирай


Мнения: 39
Преди 10тина години имахме един Black & Decker, не помня кой модел, и тестото го бъркаше много добре, включително и за козунак, но не опичаше добре. Беше от типа не легнал хляб, а хлябът реално се печеше вертикално, не хоризонтално разположен (дано разбирате какво искам да кажа). И отгоре не се опичаше добре, стоеше полу-суров. Отдолу беше перфектен.
Освен това програма от почти 3ч50 минути ми идваше много. Пробвах и на късата от 1 час, но пак не ми харесваше.

И тогава започнах да я ползвам само за забъркване на тестото, което после оставях за 30 мин до включена на нисък градус фурна да тваса, и след това го слагах в алуминиева форма за кляб и си го изпичах в нормалната фурна за още 30 мин.

Ставаше чудесен и цялата къща ухаеше на хляб.

При тези цени на тока в момента, обаче, се чудя дали да си купувам пак нова машинка! Онази замина отдавна.
Цитирай

Габрово

Мнения: 2 553
Не мисля че хлебопекарната е голям консуматор на електричество, сравнена с останалите домакински уреди. Едва ли да ви вдигне сметките осезаемо.
Относно дължината на програмата... ами аз и изцяло на ръка когато си правех хлябовете, пак под три часа общо с печенето нямаше как да падна, това от момента в който започна замесването до изваждане на опечен хляб. С квас иска доста по-дълго де, говоря за стандартна мая че пак три часа си отиваха и отгоре. Зависи къде го оставя да втасва. За по един час стават само в хлебозавода, което не значи че го смятам за нормално или за добър хляб.
С малко планиране човек просто свиква да си го предвижда това време, а повечето или май вече всичките хлебопекарни имат и отложен старт ако е толкова проблемно.
Цитирай


Мнения: 39
Благодаря за отговора.

Ползвах мая от сухата.
На мен ми излизаше около 1ч30мин с месене в хлебопекарната, втасване 30 минути и още около 30 минути във фурната.
Много по-удобно обаче е просто да сложиш всички продукти и да не го мислиш повече, когато е готов хляба да ти извести машинката и готово.
Цитирай

Габрово

Мнения: 2 553
Програмата дето е за тесто за час и половина включва и втасване, то затова после не му е трябвало много. Виж, за печенето половин час ми се види малко, но то пак зависи колко е голям хлябът и как точно го печете.
За удобството е така със сигурност - всичко вътре, два бутона и нямам брашно из цялата кухня, че от целия процес най-много мразех чистенето после. Разликата е все едно да пера на ръка или да хвърля всичко в пералнята и само да го извадя готово... А и щом имаш опасения за консумираното електричество - фурната със сигурност ти консумира повече отколкото изпичането в самата хлебопекарна, ако и според мен да става по-вкусно във фурна.
Цитирай

София

Мнения: 1 460
Отложеният старт позволява да се ползва нощна тарифа, ако има такава Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
30-41 от 41 отговора