Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
15-29 от 94 отговора

Добрич

Мнения: 4 107
Заменяла съм около 1/4 от водата в рецептата с мляко, прясно или кисело. Получава се чудесен хляб и мисля, че може да се приложи към всяка рецепта.
Цитирай


Мнения: 3 117
Вела, с кисело или прясно мляко ти харесва повече. И слагаш ли яйце?
Цитирай

Добрич

Мнения: 4 107
И двата варианта стават вкусни и се харесват у дома. Не мога да избера. Използвам класически рецепти без яйце.  С яйце имам друга рецепта, но отдавна не съм я правила.
Цитирай


Мнения: 2 323
Хлябът ми започна да залепва за казанчето и трудно се вади, ако не съм  намазала обилно с олио още преди пускането на машината. За смяна ли е вече казанчето?
Цитирай

Добрич

Мнения: 4 107
Надраскано ли е казанчето? На Мулинекс ми залепваше за бъркалките, но за казанчето не ми се е случвало, а от 2009 до сега съм сменила няколко казанчета, че и машината.
Цитирай

Буркина Фасо

Мнения: 3 546
Хлябът ми започна да залепва за казанчето и трудно се вади, ако не съм  намазала обилно с олио още преди пускането на машината. За смяна ли е вече казанчето?
добави 1-2 с.лъжици брашно в тестото.
всъщност следи си консистенцията му. пощипвай го.  Laughing
Цитирай

1st floor

Мнения: 6 372
Забелязах, че хлябът с квас се вади по-лесно от казанчето, когато постои след печенето в него  15-20 минутки.
Цитирай

Буркина Фасо

Мнения: 3 546
и хлябът с мая се вади по-лесно след като престои няколко мин. след изпичането му.
но щом е залепнал вероятно проблема е друг.
Цитирай

Под гъбата

Мнения: 1 301
Заменям част от количеството вода с айрян в рецептата за пълнозърнест хляб със семена от книжката с рецепти на Силвър крест и става чудесен хляб
Може ли рецептата?
Рецептата е следната: 150 мл.айрян или негъсто кисело мляко, 150 мл.вода, 1 ч.л сол, 1 с.л краве масло, 1 с.л олио (може и само  с краве масло или само с олио) 240 гр.пълнозърнесто брашно,240 гр.бяло брашно, 1 с.л захар, 6 гр.суха мая, 60 гр.микс от семена. Програма 1 за хлебопекарна Силвър Крест, тегло 1 кг
Цитирай


Мнения: 2 323
Надраскано ли е казанчето? На Мулинекс ми залепваше за бъркалките, но за казанчето не ми се е случвало, а от 2009 до сега съм сменила няколко казанчета, че и машината.
Изобщо не е надраскано, затова се чудя. В горната част залепва хлябът и ако не съм намазала с олио, го вадя или на парчета, или хващам казанчето с две ръкавици, обръщам го и започвам да го блъскам силно по дъска за хляб, докато се отлепи. Преди изобщо не беше така, изваждаше се лесно.
Бонго, имаш предвид да правя по-твърдо тестото ли? Ще пробвам, благодаря. И ще го пощипвам Grinning
Цитирай


Мнения: 933
Много благодаря, I am the same, ще го пробвам още утре. Smile
Цитирай

Буркина Фасо

Мнения: 3 546
Бонго, имаш предвид да правя по-твърдо тестото ли? Ще пробвам, благодаря. И ще го пощипвам Grinning

това аз го имам в предвид. за него незнам.
Цитирай


Мнения: 2 323
Разбрах, разбрах Grinning наздраве и дано подейства Flowers Hibiscus
Цитирай

Буркина Фасо

Мнения: 3 546
няма да подейства, разбира се. заради умишлената грешка  hahaha
Цитирай


Мнения: 3
Здравейте! Имам хлебопекарна (от скоро) и най - малкият грамаж хляб е 1000g. Проблемът е, че това количество ни е много. Бих искала да правя 500g хляб. Имам програма на пекарната, която позволява сама  да прорамирам какво да се случва. Може ли да ми дадете съвети какво да направя?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
15-29 от 94 отговора