Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 19

  • 40 423
  • 749
  •   2
Отговори
# 390
  • София
  • Мнения: 16 166
Стебла, не корени!

# 391
  • Мнения: 31 542
Да бе да, вярно  Laughing

# 392
  • София
  • Мнения: 19 221
Да попитам онези, които готвят със зехтин - нали той не става за пържене?
Питам, защото в темата с рецептите видях мусака с патладжан и каймата се запържва

# 393
  • София
  • Мнения: 16 166
Аз ме пържа нищо, дори в мусаката. А иначе почти всичко, което досега сме пържили, може да се приготви във фурната , върху хартия, без много мазнина...иначе готвя само с краве масло.

# 394
  • София
  • Мнения: 19 221
Е, нали сме ЗА мазнините.
Ей това ми е най-трудно - да сготвя нещо за останалите, без самата аз да ям.

# 395
  • Мнения: 669
Здравейте! Бях писала, че при обременяване с глюкоза инсулинът на гладно ми беше 2,04 при долна граница 2,60. Тоест под нормата. При кръвна захар 5,8 също на гладно. Тогава се свързах с ендокриноложката, която ми каза, че това е нереален резултат. След четири дни, като се прибрах в София, изследвах на гладно инсулин - 11 и кръвна захар - 4,9. Обадих се в първата лаборатория и им казах да ми върнат парите, но ми предложиха да направят отново изследването за тяхна сметка. Не знам вече на кого да вярвам.

# 396
  • Мнения: 31 542
Как я мислят те да правиш пак обременяване?

# 397
  • Мнения: 669
Как я мислят те да правиш пак обременяване?

      Те няма какво друго да ми предложат. И аз не знам дали да го правя пак обременяването. Ендокринолжката искаше да види как върви лечението. Но с техните резултати не знам дали да им вярвам.

# 398
  • Мнения: 31 542
Най-вероятно това са ти реалните резултати.
Само дето сега остава чуденката дали на 1-ви и 2-ри час им са реални резултатите на първата лаборатория?
Ами иди при ендото с новите и виж какво ще ти каже.
Ама си имаш проблем с инсулин 11. Карай си режима.

# 399
  • Мнения: 322
Извинявам се предварително, че не съм прочела нищичко от темите, само един бърз въпрос. Инсулинът ми на гладно е 17 и е в референтните граници дадени от лабораторията- до 25. Личният ми лекар обаче ме кара да го изследвам трикратно, защото бил завишен. Да почвам ли да се шашкам?

# 400
  • Мнения: 31 542
Да, започни да се шашкаш  Laughing
17 е много.
Браво. Един ЛЛ дето да каже, че инсулина е завишен.
Моя инсулин като беше 37 и като бях 110 кила ми каза, че нищо ми няма, защото инсулина нямал никакво значение.
Направи си и обременяване.

# 401
  • Мнения: 322
Направих си обременяване, захарта ми е в норма. 4.7- 6.3- 5.8.
Благодаря, почвам Grinning

# 402
  • Мнения: 31 542
Кога направи обременяване?  Laughing Преди пет минути ли?
Дай скрийншот да видим и инсулин и кръвна захар + реф. стойностите.
Темата е за инсулинова резистентност, а не за диабет. Това че ти е в норма, не значи, че си здрава.
Иначе ако не лъжеш и са ти направили обременяване, пак имаш повишение. Плюс съм убедена и огромно количество инсулин.
Чакам скрийншот.

# 403
  • Мнения: X
Извинявам се предварително, че не съм прочела нищичко от темите, само един бърз въпрос. Инсулинът ми на гладно е 17 и е в референтните граници дадени от лабораторията- до 25. Личният ми лекар обаче ме кара да го изследвам трикратно, защото бил завишен. Да почвам ли да се шашкам?
Браво на ЛЛ. Да, висок е, 5-6  е нормален инсулин.

# 404
  • Мнения: 4 042
Да попитам онези, които готвят със зехтин - нали той не става за пържене?
Питам, защото в темата с рецептите видях мусака с патладжан и каймата се запържва
Готвя си с екстра върджин аз и никакъв проблем няма. Просто котлона на малко по-ниска степен. Понякога смесвам даже краве масло и зехтин. Номерът е да не се нагрява много и да не пуши. Не е баш пържено, ама точно като за задушаване на зеленчуци си е идеално. И не говоря за много по-слаб огън, примерно вместо на 6 го слагам на 5 котлона и от време на време намалявам на 4, после пак на 5, и така.

Общи условия

Активация на акаунт