Приготвено вкъщи или купено от магазина?

  • 10 316
  • 196
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: X
Агент, супер тяло на 15-16 е ОК, ама нали и на 40-50 е добре да е такова? Но по-важното от супер тялото е здравето, а хранене само от дюнерджийници и подобни хич не е здравословно.

# 61
  • София
  • Мнения: 38 199
Ами ако е като мен, а тя е, така ще си остане.
Само стомашни проблеми да няма.
А храненето й вероятно ще се промени някога. Аз готвя вечер, ама тя не иска. Таратор и хляб или корнфейкс и мляко и това е. Никога не съм налагала начин на хранене на никого.

# 62
  • MI
  • Мнения: 11 797
Да, и аз доста пъти съм се чувствала много зле след подобна храна, та няма сила която да ме убеди в добрата хигиена, качеството на продуктите и добрия контрол върху веригите.  В България ми е съвсем тото дали ще имам проблеми след хранене в тип дюнерджийница, храна за вкъщи и т.н., та съвсем спрях да рискувам. Иначе на 18 и аз можех всичко да ям, никакъв проблем. Докато на 20+ не се оказахче с гастрит и колит, диагмостицирани. Simple Smile Сега Фнимавам, макар че се излекувах и вкъщи дори пържено и варив не ми правят проблем...

# 63
  • Мнения: X
О, не, не да налагаш. А да предлагаш внимателно и да не оставяш нещата на самотек. Че ако човек остави тийнове сами да решават къде да се хранят, само на бургери, пици и дюнери ще карат. С кеф, при това.

# 64
  • София
  • Мнения: 2 298
Факт е, че в България контролът не е на ниво. Те уж и магазините за месо проверяват, но преди време имаше един репортаж за арабски магазин за месо на Женския пазар в София - случаен минувач в по-късен час беше заснел през витрината как плъхове лазят по месото.
thewishmaster, това за тийновете все едно аз съм го писала 😂
Моята девойка от два месеца е веган, та някои вредности отпаднаха от самосебе си, и понеже готова такава храна не се предлага в изобилие, яде домашно приготвена, включително тя готви.

# 65
  • София
  • Мнения: 38 199
Аз предлагам на малкия, той си хапва. Ама голямата - не.

Вчера бях в един магазин за месо на нашия пазар. Ами гледах, гледах - телешкото едно изсъхнало, гадно, шкембето опаковано само по кило, свинско не исках. Така че нищо не взех накрая.

# 66
  • Мнения: 7 168
Дъщерята като ученичка редовно си хапваше дюнери и пренебрегваше готвената от мен храна. Намирам го за напълно нормално. По- добре дюнер, отколкото да е веганка.

# 67
  • София
  • Мнения: 2 298
.. По- добре дюнер, отколкото да е веганка...
Въпрос на гледна точка. Разликата между веганския и пилешкия дюнер е, че в първия има полезен и богат на витамини, минерали и растителен протеин нахут и майонеза например от сурово кашу, а във втория натъпкано с антибиотици и химични разтвори пилешко месо (за хормони се опитват да ни убедят, че няма) и майонеза от рафинирани олиа със съмнително качество, консерванти, оцветители. Останалите продукти са еднакви.
Но да не спамя, темата е за друго.

Последна редакция: ср, 21 авг 2019, 19:10 от nati_nat

# 68
  • MI
  • Мнения: 11 797
Съмнявам се някоя от нас първите години като е заживяла сама да се е хранила като сега. Simple Smile Всички сме минали през периода с боклуците, въпросът е да не продължава дълго. И според мен тук е ролята на това как си свикнал от малък, поне при повечето хора с които съм говорила по въпроса е така. Лошото е, че сега има много повече вредни съставки в храните от като ние бяхме много млади, големи алхимици станаха много производители.

# 69
  • София
  • Мнения: 5 135
Съмнявам се някоя от нас първите години като е заживяла сама да се е хранила като сега. Simple Smile Всички сме минали през периода с боклуците, въпросът е да не продължава дълго. И според мен тук е ролята на това как си свикнал от малък, поне при повечето хора с които съм говорила по въпроса е така. Лошото е, че сега има много повече вредни съставки в храните от като ние бяхме много млади, големи алхимици станаха много производители.
Ооо, аз като заживях сама, не можех да готвя. Буквално можех да правя само сандвичи и пържени яйца, не преувеличавам. Като подхванах кулинарните блогове, като ме обзе едно вдъхновение и всичко се промени, та и до днес.
Но понякога работя до късно и нямам сили да готвя. До дома ми има скара - взимам си пържола и салата, няма какво толкова да им объркат. Вече споменах за кулинарния магазин до офиса. Та гледам да не обобщавам и да не изпадам в крайности...
Например знам какъв вреден боклук са "хамбургерите" на МакДоналдс и как дори не са хамбургери, а Бог знае какво. Обаче понякога така ми се яде, че си позволявам. Същото е с дюнерите. Виж, за пица не мога да кажа същото - още съм в търсене къде в София правят наистина хубави пици...

# 70
  • Под звездите
  • Мнения: 1 291
Приготвено вкъщи.Готвя вечер за другия ден.Спрях да взимам от топлата витрина когато видях как шефа нареди на служителката да вземе месо от витрината (лигаво,посиняло)и да го занесе в кухнята.

# 71
  • Мнения: 366
Ние готвим вкъщи,не обичаме да се храним в заведения. Аз съм страшно гнуслива и честно казано ям само сготвеното от мен,майка ми и баба ми,всякакви други хора ме притесняват,тъй като не понасям да ми се пипа храната с немити ръце. А и съм доста претенциозна от малка. Като се наложи да хапвам навън залагам на риба,спагети,или пилешко.

# 72
  • MI
  • Мнения: 11 797
За пиците не мога да помогна за съжаление. Едно че много зависи кой какво разбира под добра пица - ето, Румка търси американска такава, аз техните не ги понасям. Друго че в България отдавна не купувам пици, гледам да е нещо което го няма в Италия все пак. Simple Smile Но при толкова италиански ресторанти вероятно има все някой, който да прави поне прилична пица в София, може би вариантът е проба-грешка...

# 73
  • София
  • Мнения: 9 416
Единственото място, на което ям пица с удоволствие всеки път е пекарната към Млекарница Добрев на ул Дойран в София. Може би по вкуса на повечето хора техните пици не са нищо особено, но аз ги обожавам. Не знам дали предлагат цяла пица за вкъщи, до сега само на парче съм купувала и парчетата не са от тези триъгълните - тавата им не е с кръгла форма.
Иначе на различни места ми допадат различни видове пици, но не и всяка една пица, която съм опитала на конкретното място. Само тези, които описах горе ми допадат винаги.

# 74
  • Мнения: 10 251
И аз щях да напиша за пиците на Дойран. Но не мога да разбера дали им влошиха качеството. Не се добирам често дотам, но през пролетта ядох 3-4 пъти пица и беше невероятна. Самата шунка беше с много хубаво качество, даже не знам откъде може да се купи такава. Някъде през лятото си взех - шунката беше съвсем различна - прекалено тънки парчета, рязани явно от кръгъл калъп. Но не мога да разбера дал това е някакъв друг вид пица, който е останал (взех я надвечер, доста изстинала) или същият вид вече е с друга шунка.

Общи условия

Активация на акаунт