15-минутни ястия - идеи и рецепти - 3

  • 23 382
  • 191
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
  • Мнения: 4 057
Фритюрникът ми е скромен Тефал Актифрай, 200 лв на прИмоция.
Върти един горещ въздух вътре, една перка бърка продуктите бавно, но постоянно. С малко мазнина се постига ефект на пържено, но все пак не е на вкус съвсем като киснало в олио. Аз приготвям най-често картофи, разбира се, гъби, пилешки крилца. Има тук поне две теми за тези машинки и дамите и господата там са ме смайвали с фантазия Grinning
За мен е полезна придобивка, само дето заема много място.

Аз също много го ползвам като моя е съвсем тъп за 120 лв. от магазини немски център, няма перка, аз бъркам един два пъти докато се пече. Замразени картофи, на скаричката нещо месно, салам, кебапче, пил. бутче... Чудни сандвичи с кашкавал стават, правила съм банички във форма на мъфини в него.. За двама чудна работа върши и почти без мазнина.

Скрит текст:




Последна редакция: пт, 20 сеп 2019, 14:14 от Doris

# 91
  • Бургас
  • Мнения: 6 286
Тези мъфини и аз често ги правя напоследък, не са 15 мин., но са бързи като цяло.Изпробвах и с кайма, спанак, вместо кори-от арабските питки накъсани.Много са сполучливи.

# 92
  • Мнения: 667
Галчудо, я разкажи как с арабските питки накъсани, че имам един пакет и мога да метна едни мъфинки Blush

# 93
  • Варна
  • Мнения: 4 057
Аз ги правих с кори за баница, както са навити ги режа на кръгчета, след това ги разрошвам лентичките, прибавям смес от яйца мляко, сирене, олио разбърквам и разпределям във формите. Понякота прибавям кашкавал, шунка, гъби каквото има....

# 94
  • Мнения: 162
А как не ви се слепват нарязаните кори. Преди време бях пробвала този вид баница и като разбърках всичко, лентичките от корите се събраха на топка и едва ги смесих. Дали да опитам с по-дебели кори?

# 95
  • София
  • Мнения: 2 298
Тези мъфини стават и с домашна юфка, тя не се слепва като корите.

# 96
  • Мнения: 4 859
Рецепта нашите любими банички мъфини о юфка,в птедната или по -предната тема май я бях постнала,не помня вече Laughing

"Мъфини от юфка


2 яйца, 3 с.л. кисело мляко, 1 с.л. олио/масло, 2 плочки сирене, малко кашкавал, половин пакет юфка - препечена, може да се добавят подправки - аз слагам чубрица.
Всички продукти се разбъркват в купа. С четка намазваме форма за мъфини с разтопено масло и разпределяме сместа.
Печем на предварително загрята фурна на 180градуса за около 20мин "

Източник-ФБ

# 97
  • Мнения: 10 256
А как не ви се слепват нарязаните кори. Преди време бях пробвала този вид баница и като разбърках всичко, лентичките от корите се събраха на топка и едва ги смесих. Дали да опитам с по-дебели кори?

И мойте така. Из вътре ми останаха и сурови листи, макар че ги оставих да престоят със заливката. 

Същие проблем имам и с кашкавала увит в кори за баница. Суровеят вътре.

С дебели кори пък мисля че ще е по-зле, но трябва да се пробва.

# 98
  • Мнения: 4 859
Vivi,за кашкавала в кори за баница,използвай по-малко парче кора,колкото да го увиеш на пликче,и в загрято олио .
Не ми е бил суров,но може и да е въпрос на вкус.

Мисля се е коментирало назад в предните теми,че вместо да се изпържи,може да се изпече.

# 99
  • Мнения: 10 256
Пробвала съм и с малко парче, листът ми се къса пък,  и ми изтича кашкавала.

# 100
  • Бургас
  • Мнения: 6 286
Галчудо, я разкажи как с арабските питки накъсани, че имам един пакет и мога да метна едни мъфинки Blush

Намазмав формите с масло.Късам ги на дребни парченца.Малко от тях, малко сирене, пак малко от тях и сирене докато се позапълни.Отгоре се заливат със смес за баница.Някой път като ги забравим в хладилника стават сухи, и ги оползотворявам така.Но в всъщонст аз им казвам арабски, а те са за тортила, може и да има разлика някаква в състава.Приличат ми на точените на сач кори.

# 101
  • Варна
  • Мнения: 4 057
А как не ви се слепват нарязаните кори. Преди време бях пробвала този вид баница и като разбърках всичко, лентичките от корите се събраха на топка и едва ги смесих. Дали да опитам с по-дебели кори?
Трябва да се разрошат лентите и да се действа бързичко като се залеят. Ползвам две вилици с които загребвам от бъркоча и пълня формичките. По лесно е ако разпределим сухи лентичси във фармичките, слагаш после с лъжица от сместа  и малко поразбутваш с вилица.

# 102
  • Sofia
  • Мнения: 26 340
Пилешки дробчета с лук и чушки ,на тиган.
 3глави лук нарязан на филийки се запържва в малко зехтин,добавя се червена чушка на ивици,след малко 50гр масло и 500гр дробчета

# 103
  • Варна
  • Мнения: 1 948
Панираният ми кашкавал винаги е бил пълна катастрофа. По тази причина от няколко години не го бях правила, но покрай вас пак се пробвах.
Направих го на кубчета, завих ги с малко кора, колкото да не се разтекат + яйце. Но този път пържих хапките по друг начин. В едно по-плитко джезве сложих много олио и ги пусках като бухтички. Бързичко стана всичко. Много хубави станаха, дребният каприз няколко омете.

# 104
  • София
  • Мнения: 5 136
Панираният ми кашкавал винаги е бил пълна катастрофа. По тази причина от няколко години не го бях правила, но покрай вас пак се пробвах.
Направих го на кубчета, завих ги с малко кора, колкото да не се разтекат + яйце. Но този път пържих хапките по друг начин. В едно по-плитко джезве сложих много олио и ги пусках като бухтички. Бързичко стана всичко. Много хубави станаха, дребният каприз няколко омете.

Хей, сиренца дали ще станат по тази схема? От тези, триъгълните? Много ми харесват панирани по заведенията, но са ужасно мазни и тежки, а в нас не съм пробвала...

Общи условия

Активация на акаунт