Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
15-минутни ястия - идеи и рецепти - 3
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
75-89 от 90 отговора

В. Търново

Мнения: 5 802
Мм, супер е тази каша.
По моя край й казваме сИрена каша.
Цитирай


Мнения: 526
Към 15-минутните ястия бих причислила и принцеси от кайма. Към кайма се добавят подправки по вкус, малко кашкавал и с тази смес се мажат филийки, които се запичат само на горен реотан за 10 минути във фурна.
Цитирай

София

Мнения: 6 357
Към 15-минутните ястия бих причислила и принцеси от кайма. Към кайма се добавят подправки по вкус, малко кашкавал и с тази смес се мажат филийки, които се запичат само на горен реотан за 10 минути във фурна.

Ох, принцеси и пържени филии правя рядко, че мога да изям огромно количество. Blush
Аз правих с тортила питките пица, много ми хареса, как досега не съм го правила.
Цитирай

Варна

Мнения: 3 034
селска яйчена каша

От баба я знам. В дълбок тиган се запържват брашно и червен пипер в олио, след което се добавя вода и се бърка, за да не стане на бучки. Когато се затопли водата, се чукват яйца и се бърка внимателно около жълтъците. Те трябва да останат цели и рохки, а белтъците да се раздърпат на конци и да се сварят. Когато се сгъсти манджичката, се посолява, изключва се и се натрошава сирене. Кашата е идеална за хора, които обичат да си топят хляба.
За около 15 минути е готова.
Баба им викаше полети яйца Smile Правеше ги по няколко варианта и по гореописания начин и в подсолена вода пошира яйцата, след това в тиган запържваше брашно и червен пипер и разреждаше с водата от яйцата, слагаше яйца в чинията и ги поливаше с кашата, затова полети. Също и просто опържваше яйца на очи вадеше в чинията, а в тигана с мазнината - брашно, сол и червен пипер и разрежда с вода, отново полива с кашата. Винаги при пържене на яйца на очи още като ги чукне в тигана и слагаше плътен капак, така се забулваха много бързо и жълтъкът си остава рохкав, понякога и малко водичка слагаше за да се образува пара под капака.



Цитирай


Мнения: 3 087
Селската яйчена каша звучи добре, ще я пробвам. Както и полетите яйца.
Аз правя бърза пица и с пърленки от Лидл (тънки, кръгли пърленки). Докато загрява фурната, редя продуктите , започвам и готово.
Цитирай


Мнения: 546
Пърленки от Лидл мммм. Затоплени във фурната и отгоре намазани с масълце и поръсени със сиренце или кашкавалче. Много са вкусни и с течен шоколад и банан 🤗
Цитирай

оттам, откъдето започва България

Мнения: 6 718
Можеш ли да ми покажеш пърленките на снимка?
Цитирай


Мнения: 546
Цитирай

оттам, откъдето започва България

Мнения: 6 718
Намерих ги. Благодаря. Те били в новата брошура.
« Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 19:20 от didka pitka »
Цитирай


Мнения: 546
Това намаление за кога е? Не мога да го намеря на сайта.
Най-вероятно не е актуално. Ползвах снимката
Цитирай


Мнения: 278
Това намаление за кога е? Не мога да го намеря на сайта.
Най-вероятно не е актуално. Ползвах снимката
За следващата седмица от петък 20. 09 до неделя 22.09
Цитирай


Мнения: 83
Моята 15-минутка от вчера е миш-маш Yum Зарибихте ме с тези арабски питки и лаваш за пици, ще направя през уикенда. Любими бързи манджички, че само такива мога да правя Laughing - задушени гъбки с пресен лук, сирена каша - но ние правим бяла, само масло, брашно и сирене, багета нарязата на филийки, не до края и напъхани между филийките масло, подправки, кашкавал..., запича се 5 мин. Ще се сещам в движение за друго и ще черпя идеи от вас.
Цитирай


Мнения: 2 192
Гъби с масло за 15 минути във фритюрник с горещ въздух. Няколко минути преди края слагам масло, сол, черен пипер, скилидка чесън и накрая копър.
Цитирай


Мнения: 83
Евче, светни ме за тези фритюрници с горещ въздух, каква му е идеята, какво приготвяш, дали си доволна, общо взето.
И по темата: "шкембе" чорба с кладница.
Цитирай


Мнения: 2 192
Фритюрникът ми е скромен Тефал Актифрай, 200 лв на прИмоция.
Върти един горещ въздух вътре, една перка бърка продуктите бавно, но постоянно. С малко мазнина се постига ефект на пържено, но все пак не е на вкус съвсем като киснало в олио. Аз приготвям най-често картофи, разбира се, гъби, пилешки крилца. Има тук поне две теми за тези машинки и дамите и господата там са ме смайвали с фантазия Grinning
За мен е полезна придобивка, само дето заема много място.
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
75-89 от 90 отговора