Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Бизнес, работа, професии
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
75-89 от 101 отговора


Мнения: 1 334
Аз съм на тиквички с кисело мляко. Обожавам ги в жегите. Smile
Може и малко парче пица да хапна, ама в такива теми - човек не смее да каже, че яде и пица. Very Happy
Цитирай


Мнения: 2 010
Аз съм на тиквички с кисело мляко. Обожавам ги в жегите. Smile
Може и малко парче пица да хапна, ама в такива теми - човек не смее да каже, че яде и пица. Very Happy

всички тайно ще ти завиждат Laughing
днес съм семпла - омлет с доста масло и домашна шунка + краставици, домати, чушка. имам и една рикота и малко плодове, в случай на нужда.
Цитирай


Мнения: 22 460

Като се съберат 2 -3  овесоядни в офиса и омажат тоалетната другите сме потърпевши. Аман от перисталтиките и подобни превземки.

А на страдащите от СРЧ разрешено ли е да ходят на работа?
Цитирай


Мнения: 435

Звучи прекрасно, може ли да споделите подробности около домашната шунка? Blush
Цитирай


Мнения: 2 010

Звучи прекрасно, може ли да споделите подробности около домашната шунка? Blush

купувам я от едни познати Wink но обмислям закупуването на шунковар.
Цитирай


Мнения: 22 460
В кулинарния подфорум има цяла тема за домашните шунки. Един от потребителите има блог, в който има страхотни рецепти не само за шунка. Тоя човек е Бог на Месото. Ето го блогът https://batimiti.blogspot.com/
Цитирай


Мнения: 2 010
да, знам, имам и рецепти. аз съм правила няколко пъти на фурна /с накисване, с инжективане и т.н./.
Цитирай


Мнения: 435
zenata, thewishmaster, благодаря Ви, дами, за подробните обяснения. Домашната шунка е абсолютно непозната територия за мен, но много привлекателна, защото вкъщи много обичаме шунка и сега се амбицирах да опитам да направя Blush
Цитирай


Мнения: 1 744
И на мен домашна шунка ми звучи много интересно. Smile

Днес съм на бъркани яйца със сирене и домат. Smile
Цитирай


Мнения: 197
Днес си нося:кроасан,гризки,сода и ядки,защото нямах време да готвя🤶
Цитирай


Мнения: 153
Здравейте, аз преди всичко съм тук за да черпя идеи, но забелязах, че някои неща, които аз си правя, не са споменавани още, та реших да ги споделя с вас. Много обичам засищащи салати и разядки, така че наблягам на тях. Правя си разядки с авокадо, хумус, риба тон, салати с рулца от раци. Аз лично не се ограничавам от хляба, така че всичко мажа на филия. Понякога си взимам и едно бурканче лютеница или айвар (това е само за хората, които разполагат с хладилник на работа) и сирене и си мажа директно на място. Дано да съм била полезна на някого. 🤗
Цитирай


Мнения: 1 744
Днес си направих супер лесна салата с червена леща и булгур, овкусена със зехтин, магданоз, кимион и червен пипер. Smile
Цитирай

близо под тепетата

Мнения: 325
Днес съм на салата - зеленийки,домат, краставица, червен лук, маслини и люта чушка, пълнозърнест хляб и останал от снощи телешки бахур Flushed Laughing
За утре съм решила да е същата салата + бейби царевички и ситен булгур (всичко смесено) + хлябчето.
Правя 90-дневната диета, та не ми е много богато менюто Yum
Цитирай


Мнения: 231
Вкъщи има супа  боб. Днес за работа си сипах в купа, която се затваря добре. Понеже времето е по-хладно, не съм я прибирала в хладилник на работа, та от сутринта до сега е станала на стайна температура и не беше необходимо да я претоплям.
Цитирай


Мнения: 2 965
В работата ми донякъде имаме късмет по отношение на кухня. Има. Оборудвана част в края на коридора. Хубави шкафчета, двуврат хладилник, елегантна посуда, кафемашина автомат, безплатно кафе, миялна, микровълнова за претопляне и... толкоз.
Кафемашината струва нещо от порядъка на 1500 лева (някакъв Philips), ноооо няма маса, на която да седнеш да обядваш. Ядеш прав на плота на кухнята. Кат' щъркел. И котлони нЕма. Вероятно сега си мислите "Е, нали има микровълнова?". А други сигурно даже вече си казват: "Абе ти не искаш ли твърде много?". Не става дума за това много ли искам или не, то е отделна тема. Но е много забавно как всъщност нищо не е случайно Wink
Скрит текст :

Котлоните предполагат женурята малко по малко да почнат да се заседяват там, приготвяйки храна, а не просто притопляйки я. Освен това рано или късно наличието на котлони ще ги предразположи да си покажат една  на друга кое как точно се прави. Примерно: "Ванче, ела да видиш как се обръщат палачинките във въздуха. Значи както ти е така тигана, завърташ и...".
Та затуй само микровълнова. Някъде се твърди, че е изключително вредно претоплянето в такъв уред. Аз това не знам. Но определено знам, че претоплената манджа не е вкусна. Хич.

Маса също неслучайно няма. Със сигурност. Даже да лишиш женурята от котлони и по тоя начин да отрежеш готварството в работно време, масата също е опасно съоръжение. Ще седнат в обедната почивка двама. Ама то е обедна и за другите колеги. Ще се завърти трети.. "Яяяя вие какво хапвате? Ми да опитам и аз.. Аууу, страхотно, колежке! Браво, браво. Колко, казваш, масло му слагаш?". И е те така. Четвъртият той ще дойде само така щото да види. И то джамбурето си станА.

Пък след един хубав обяд на пушачите им се допушва. Да, в сградите е забранено пушенето. Ама те шефовете да не би по цял ден да са там? Все някога някой ще се изхитри да каже: "Аз само малко тука ей така на прозореца". Пък на непушачите след хранене обикновено кафенце им се допива...

И то ей така без да се усетиш си стнАло 3. Айде да идем малко да поработим, че то ей го нА - почти 4. Пък след 4 вече... то кажи речи денят си е свършил. Кой ли пък работи след 4?!
Затова съм убедена, че неслучайно нямаме котлони и маса. Ние българите сме топли хора. Обичаме да си похортуваме, да се понадлъгваме. А най ни е сладко да я правим тая работа на маса. Ми такива сме си, какво толкоз? Нооооо он знае. ШефАт, гулемуто бос. Затова никакви маси, никакви кольоне. Прав, набръшки и обратно на бюрцето.

По конкретния въпрос на темата аз лично си нося напоследък зеленчуци. Но винаги имам пакет сушен лук в кухнята. Да си правя по-автентична салатка. Впрочем и дъска за рязане нямаме. Оставете лука, ами ако някой вземе, че донесе едно домашно мезе? То си требе да се нареже. Пък мезето що се вика "мезе"? Щото придружава ракията.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
75-89 от 101 отговора