Домашни закуски - рецепти и идеи

  • 7 656
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: X
Принцесите със сирене и яйце са ми една от любимите закуски, още от дете. За съжаление в къщи не се тачат много, та ги правя рядко.

# 16
  • София
  • Мнения: 10 769
Аз обичам запечени сандвичи със салам и кашкавал, а може и само с кашкавал! Yum

Често правя тези Ябълкови пирожки на фурна.

# 17
  • София
  • Мнения: 10 291
Напоследък често правя курабийки с извара, приговянето е около 5мин. Печенето 35-40мин.

Пускам фурната на 180гр. с вентилатор. С лъжица разбърквам:
400гр. извара(трябва да е суха! Използвам често обезмаслени на Олимпус)
1 яйце
2с.л. брашно+1ч.л.бакпулвер
2с.л. захар
Щипка сол
1с.л.нишесте

Изсипвам на плота, омачкавам малко и оформям върху хартия за печене топки с диаметър 5см. Пека на дъното на загрята фурна до златисто.

# 18
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021
У дома сме фенове и на различните видове баници. Снощи направих с кашкавал.

Пакет фини кори за баница
1 к. кисело мляко
7 яйца
100 гр. масло
250 гр. кашкавал
Щипка сода
Чубрица

Разбивам яйцата с киселото мляко и содата. Разтопявам маслото и намазва тавата, в която ще пека баницата. Нареждам 2 кори и ги намазвам с масло, поливам със сместа, ръся кашквала и чубрица, след това повтарям процедурата, докато свършат корите. Става редена баница. Отгоре поливам с останалата смес. Пека в предварително загрята на 200° фурна. 15 минути на долен реотан, 25-30 на долен и горен.

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 580
Ето това правя аз (наред с тези палачинки ):

Катми по момчиловски

Стават супер бързо и са много, много вкусни!

# 20
  • Мнения: 2 867
Аз често правя принцеси с яйце и сирене/кашкавал. Доста се тачат и гофретите, и палачинките, както и солен кекс във формата на мъфини.

2 яйца
3/4 ч. ч. олио
1 и 1/3 ч. ч. кисело мляко
3/4 ч. ч. натошено сирене
1-2 щипки сол
2 и 1/2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер

Скрит текст:

# 21
  • София
  • Мнения: 10 769
Аз правя попара от сухари, масло, захар и сирене, заляти с гореща вода.

Също така приготвям тези Лимонови тиганици с касис.

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 16:07 от Vanja77

# 22
  • Мнения: 2 266
баница,пържени филиики,палачинки,кексове,хляб с масло и мед,пастет

# 23
  • Мнения: 1 705
Като говорите за палачинки, аз правя зеленчукови на моите деца, колко коприва и лапад изядоха така тая пролет, сега използвам чушка и листа от цвекло, докато пак тръгне копривата. В тестото вместо течността за палачинки, слагам сварени листа от зеленчука, пасирани с водата, в която съм ги варила. Стават симпатични зелени палачинки, децата ги обичат със сирене и кашкавал навити, вместо сладки палачинки.

# 24
  • София
  • Мнения: 12 665
Аз добавям няколко варианта за смутита, които обичаме вкъщи и рецепти за приготвяната от съпруга ми баница с газирана вода и още 2 вариации на баници, които аз самата много обичам:

Смути 1 - 1 авокадо, 1/2 чаша пресен спанак, ядково или друг тип мляко, лед.

Смути 2 - 250 мл. мляко или вода, 1 киви, 1 банан, 200-250 г ягоди или горски плодове, листа прясна мента, лед.

Смути 3 - 1 чаша спанак, 1/2 банан, 1/2 ябълка, малко копър, 1 с.л. лимонов сок, 100 мл. мляко (кокосово, ядково или прясно краве), 50 мл. вода, листа прясна мента.

Смути 4 - 1 ябълка, 1 морков, 2 парчета червено цвекло или тиква, сокът от 1 портокал, сокът от 1 лимон, 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. мед.

Смути 5 - 2 ябълки, 2 моркова, 2 портокала, 2 с.л. мед, шепа бадеми.

Баница с газирана вода. 1 пакет фини кори се разделя на по 2 листа. В намазнена тава се редят 2 кори, намзват се с масло или олио, натрошено сирене и така, докато свършат корите.  Вариант е и да се намачкат корите и отгоре да се сложи сирене. Корите се нарязват и се заливат с малко пакетче разтопено масло, 4-5 яйца и 500 мл. газирана вода.

Същата рецепта за баница с газирана вода става много вкусна с домашна юфка, вместо с точени кори.

Баница със стар хляб - става супер бързо и лесно. Продукти: стар хляб (нарязан на хапки), 3-4 яйца, сирене, 1 кофичка кисело мляко, олио за намазване и за заливка, 1 ч.ч. вода, половин лъжичка сода.

# 25
  • Мнения: 994
Почитаме закуската през почивните дни и е обикновенно нещо със сирене.
Любимите ми пържени филийки на фурна:
1. включваме фурната да загрява с вентилатор.
2. В купа се разбиват 3 яйца с 250мл. прясно мляко, 1/2 пакетче разтопено краве масло и 1 ванилия. Потаме филиите в сместа и редим в тава върху хартия за печене. печем в силно загрята фурна до порозовяване - макс. 10 мин. Хапват се кой с каквото желае - стват страхотни. Същите правя и с филии козунак, пак на фурна.

# 26
  • Sofia
  • Мнения: 243
Почитаме закуската през почивните дни и е обикновенно нещо със сирене.
Любимите ми пържени филийки на фурна:
1. включваме фурната да загрява с вентилатор.
2. В купа се разбиват 3 яйца с 250мл. прясно мляко, 1/2 пакетче разтопено краве масло и 1 ванилия. Потаме филиите в сместа и редим в тава върху хартия за печене. печем в силно загрята фурна до порозовяване - макс. 10 мин. Хапват се кой с каквото желае - стват страхотни. Същите правя и с филии козунак, пак на фурна.

йееее, страхотно звучи...ние вкъщи не консумираме пържено от дълги години и така да ми липсват пържените филийкииии.....стават ли така вкусни? Прекрасно, ще ги пробвам, много благодаря

# 27
  • Мнения: 994
На мен ми харесват повече дори, защото не са мазни, по хрупкави са и ухаят на масълце.И аз не пържа, не толкова заради здравословната полза, колкото от мързел, всичко "пържа" във фурната.

# 28
  • Мнения: 4 859
Баница с майонеза на свеки


Само 3 съставки -кори,майонеза и сирене.
Около 200 грама майонеза се разбиват със същото количество вода.Вземат се две кори,по цялата повърхност се мажат със сместа,в края се слага натрошено сирене и се навива на руло.Така с всички кори.Отгоре се залива с остатъка от майонезата,разреден с още вода,хубаво да покрие навсякъде и се пече.Като се извади от фурната се задушава.Хубава е и на другия ден студена.

По същият начин правя и със задушен праз вместо сирене.


Баница -пица


В намаслена тава (при мен тази на фурната),се редят 2-3 кори,намазват се ссъ смес яйца и сирене,слагат се 2 кори,мажат се с лютеница,слага се колбас,още две кори-мажат се с топено сирене и се слагат кисели краставички и т.н.Между пластовете се маже и се слага това, което обичате или имате в хладилника.Броя на корите също е по желание,колко дебела искате да стане,аз използвам цял пакет.Отгоре се залива с разбито с мляко и разтопено масло яйце и се пече до готовност.Малко преди да е готова се изважда и се поръсва обилно с настърган кашкавал или друго сирене ,маслинки, риган.Запича се за кратко.


Пици с арабски питки


Вкусни,бързи и лесни.Купени арабски питки се гарнират по избор и се пекат в загрята фурна,ако се правят за повече хора или в парти грил,ако хапващите са по-малко.
Любими наши плънки-тип болонезе (доматен сос за намазване,запържена кайма с лук,кисели краставички,гъби и кашкавал) и тип карбонара(течна или заквасена сметана с малко вода разбъркана за намазване,бекон,гъби,лук и кашкавал).

# 29
  • София
  • Мнения: 5 939
Оооо, обожавам пържени филийки, но и аз не правя, че едното ми дете има проблеми със стомаха и я боли от пържено. Ще пробвам този вариант на фурна.
Иначе и аз правя повечето от изброените неща, но е хубаво от време на време да се подсещам, че иначе си цикля все на едни и същи филийки. Днес правих баница - сирене, яйца, кисело мляко, а утре мисля да зарадвам децата с палачинки (в отпуск съм и сега имам повече време).

Общи условия

Активация на акаунт