Лидл 130 - Августовска отпускарска

  • 79 006
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 930
  • Мнения: 9 124
Не знам. Така гледах и казваха да се избягва, вреден бил, пълнеело се, заболявало се и т.н. Преди взимах един хляб на кръгли филийки на Елиаз или не помня производителя, там си пише, че има и престанах. Минах на друг да взимам. По принцип на мен ми е забранено пълнозърнест, имам гастрит, колит и не съм добре със стомаха. Та ям типов тип -Здраве, пише без  глутен на опаковката и затова го взимам него, уж по-здравословно си мисля.

# 931
  • Мнения: 2 229
Лесно се разпознава - безглутеновите теста седят твърди, степани, киселяви. Примерно както са ръжени, лимецови и др. Ако е пухкаво и има гъвкавост, значи има глутен, но това си е нормално за пшеницата. И не, глутенът не е вреден, но някои хора имат по-голяма или по-малка непоносимост към него. Другите нямаме нужда да го отбягваме.

# 932
  • Мнения: 12 694
За да е без глутен, трябва да е без пшеница в него... та това че не пише изрично че има, не значи и че няма глутен. Освен ако е някакъв вече много специален, дето няма нищо общо със стандартните хлябове. Ама както е написано и в предния пост, това си е за хора с непоносимости, те нормален няма как да ядат.
Малко се преекспонира колко бил вреден тоя пуст глутен, край вече голям дявол го изкараха... ами те преди години така говореха и за маслото, та давай маргарин да си купуват хората тогава. Утре може да кажат и друго че от него се мре, кой ги знае.

# 933
  • Мнения: 36 463
Глутенът е нещо, което се съдържа в житото - ако в хляба има пшеница, значи има глутен. Май се отнася за повечето зърнени култури.

# 934
  • Мадрид / София
  • Мнения: 5 987
Маргарина е доста по-вреден от маслото, ама хората си го хапват. Глутена е вреден само за хора с такава непоносимост.

# 935
  • Мнения: 15 309
Момичета, уж ви попрочитам, но ако наскоро сте обсъждали, вероятно съм изпуснала, та, ако не е много нахално, може ли да споделите впечатления за "чопъра" на Силвър Крест. Днес се сдобих с него(подарък ми е) и си спомних, че преди време сякаш го обсъждахте с добро.

# 936
  • Мнения: 68 631
Джасте...много е добър. Леми си го купи от предно пускане и оня ден пак го хвали и препоръчва. Ако не бъркам, тя и пилешко си мелеше в него за кюфтенца...

# 937
  • Мнения: 12 694
Маргарина е доста по-вреден от маслото, ама хората си го хапват. Глутена е вреден само за хора с такава непоносимост.
Това казвах и аз, днес едно изкарват вредно и хората купуват друго, утре не се знае кое ще нарочат...

Кажете за сметаната дали става, да знам да се опитвам ли изобщо да я разбивам или да търся друга някаква.

# 938
  • Мнения: 9 124
Ясно, май съм била в заблуждение. Благодаря. Ми като това слушам и това вярвам. Не, не е такъв хляба дето купувам, но пише без глутен, значи... май нещо ям и аз не знам какво, но не киселее. На други също съм виждала да пише и не са скъпи и специални.
Да питам сега, май пак ще съм смешна, ама тоз протеинов хляб какво чудо е. Полезно ли е, за диета ли е, по цената ясно, че е хубав, ама какво му е специалното. При нас има такъв и в Лидъл днес видях мисля. Взех от него и да ви кажа доста засища, ама цената му 4 лв мисля за 6 филийки малки. Ако обаче си заслужава.. ще купувам не постоянно, но по-често.  

# 939
  • Мнения: 36 463
За протеиновият хляб и протеиновите блокчета, знам само че съдържат повече калории от нормалните храни и това ги прави подходящи за хора, които се занимават активно със спорт. Но не съм чела какво съдържат.

# 940
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 174
Лесно се разпознава - безглутеновите теста седят твърди, степани, киселяви. Примерно както са ръжени, лимецови и др. Ако е пухкаво и има гъвкавост, значи има глутен, но това си е нормално за пшеницата. И не, глутенът не е вреден, но някои хора имат по-голяма или по-малка непоносимост към него. Другите нямаме нужда да го отбягваме.
глутен се съдържа в житните култури, не само в пшеницата.
колкото е повече в брашното, толкова то е по-пухкаво.

# 941
  • Мнения: 15 309
Тете, благодарско много за бързото включване. 🤗

# 942
  • Мнения: 68 631
Тете, благодарско много за бързото включване. 🤗

Леми като дойде ще каже и тя. Ама сега е заета....и мен за чушките не ме отрази 😆

# 943
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 715
Аз пропуснах био хляба от предната седмица. Като видях срока и се отказах. Сега какъв протеинов има? Бях си взела преди 3 месеца от един с черен стикер и паста тогава, но и той със същия дълъг срок на годност. Леко киселяв вкус има както казват дамите. Една филийка ми остана, държа го в хладилника и нищо му няма. Калориите не са повече мисля, богати са на фибри и засищат прилично.

Скрит текст:
Например със зеленчуци на пара или пилешко + салата. Имам в моя режим и хапвам почти ежедневно. Нито се подувам, нито пълнея и на стомаха ми се отразява добре. Попадала съм на пълнозърнест с квас на тукашна фирма и беше с 5 дни срок, но наистина хляба си киселееше и на петия ден в хладилника почти половин филия мухляса. Текстурата му е ронлива.
На мен са ми вкусни точно тези по-твърдите и със семена, но хората предпочитат мекия като памук хляб и се мръщят. Любима ми е Вита и редовно си хапвам от тях. На тостове с котидж, с домашна разядка от патладжан, чушки и чесън, с авокадо и яйце... Blush

За сравнение ето какво имам в хладилника, не мога да се включа за калориите в белия хляб. Ям рядко и не съм се интересувала.



Пападопулус е от Гърция, нямаше нещо от типа на Вита и взех него. На вкус е ок, мирише си на ръжено брашно, но пак е гъбичка. Подобен е и на Живена, който има в Лидл, последния е идея по-добър. Ами за мен са компромисен вариант, трябва да се пробва и прецените кое ви допада
Иначе съотношение цена-качество, Фитнес на Вита е съвсем приличен. Купувала съм за проба и протеиновия от Кауфланд, но поради срока не повторих. На Алнатура био съм вземала също, обаче пък ми беше странен на вкус. Не можеш да разбереш сладко или солено ядеш. Grinning

# 944
  • Пловдив
  • Мнения: 580

Кажете за сметаната дали става, да знам да се опитвам ли изобщо да я разбивам или да търся друга някаква.

30%-ната течна готварска сметана на мен ми се разби перфектно. Преди това беше 4часа в хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт