За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 430
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 1 953
PeacockLove, има много рецепти, филтрирай резултата, google да не търси "всичко". Отиваш вдясно на " инструменти за търсене" и избираш да търси само на български език.

# 466
  • Мнения: 1 316
Имам около 3 кг. сини сливи. Ядем ги, но няма да успеем и съм решила да ги слагам и в сладкиши. В рецептите с половинки сини сливи предполагам не е проблем да се сложат нарязани на ситно? Може ли идеи за сладкиши със сини сливи и повече прясно мляко /повече от 1 чаша/? /и с кисело няма да откажа Hug /

И от мен любимият сладкиш:

Плодов пай Таня

https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B0%D0%BD%D1%8F

# 467
  • София
  • Мнения: 2 987
Аз с въпрос към Лабрекс,маринованите тиквички които сподели в темата-игра когато се ядат имат ли сладък вкус ?

# 468
  • Мнения: 1 316
Оказа се, че имам останала готварска сметана.В  какво  да я оползотворя? Синът експериментираше някакъв сос, но нещо  не му хареса.

# 469
  • Dope Reach
  • Мнения: 4 049
Аз бих направила крем супа или бих я сготвила с пиле. Simple Smile

# 470
  • София
  • Мнения: 10 766
Оказа се, че имам останала готварска сметана.В  какво  да я оползотворя? Синът експериментираше някакъв сос, но нещо  не му хареса.

Пилешки гърди по бретонски

# 471
  • Мнения: 1 095
Здравейте,  надявам се че ще можете да ми помогнете със съвет. Направих голямата глупост да изпържа патладжан без брашно и то с мас( понеже сме на диета) и както очаквате стана супер мазен не ставаш за ядене.
Какво мога да го направя, примерно кьопоолу или направо за го изхвърля?

# 472
  • Мнения: 18 359
Върху кухненска хартия да отнеме от мазнината  опитайте.
Обичаме го в салата  от чушки,домати, краставици, лук, и патладжан ,печен обисновено ,но и пържен ще стане ,като не добавяте олио, той ще пусне,може би без доматите да престои малко, те последни да не пуснат сока си.
Ястие,червени домати, изварени и овкусени, с брашно застроени или с разбито яйце при нас се прави  и чесън скилидка две по желание  и патладжана в тях, по възможност без олио да поеме яденето от него. Друго не се сещам в момента.

# 473
  • Мнения: 14 001
Как ще го хвърляш, все ще измислиш нещо. Пасирай го с извара/сирене и добави наситнени варени яйца, печена чушка и ето ти разядка.

# 474
  • Мнения: 10 253
Може да стане и мусака от патладжани. Ред пържен патладжан, ред кайма, ред червени домати и така докато свърши. Само не мога да си представя вкуса на патладжан, изпържен с мас. Стана ми интересно каква е тази диета.

# 475
  • Мнения: 1 953
Мас, без брашно... ВМНВ най-вероятно е диетата.

# 476
  • Мнения: 1 095
Да, това е диетата.
Проблема не е в това, че е мазен (хем след пърженето беше поставен  на хартия), а в самия дъх от маста Joy

# 477
  • Мнения: 10 253
Не искам да я коментирам диетата, имам си собствено мнение за нея, но ястия с мас са ми много гадни. Няколко пъти съм купувала мас за определена рецепта. След това съм се опитвала да я използвам - например за баница допълвам към маслото и олиото - все ми мирише на гадно и накрая я хвърлям.

# 478
  • Мнения: 9 092
не си случвала на мас. Купувала съм от магазин и изхвърлих, уж в срок.  Ползвам домашна (то само за едни курабии и соленки, чат-пат някой ми иска за картофи), чиста преварена, която когато направят на село вземам и прибирам във фризера.
Та на патладжана, пържен с мас, ако ти мирише - каквото и да го направиш, няма да махнеш тази миризма. Може да пробваш в гръцка мусака, или само мусака с патладжани, но пак не е сигурно, че няма да ти мирише.

# 479
  • Мнения: 10 248
Аз пробвах да си направя мас в чужбинско и се получи супер. Понеже и аз за едни сладки само я ползвам, и ми залежаха бурканите повече от година. Нито ми е миришела, нито е имала дъх. Не можеш да кажеш че е свинска мас. Явно по магазините кой знае какво се продава и от какви прасета, и с какво хранени.

Общи условия

Активация на акаунт