За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 509
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • На брега на реката
  • Мнения: 7 672
Благодаря ти, Пепчо!  bouquet
Непременно ще пробвам следващия път, че имаче много време ми отнема!

# 211
  • Мнения: 2 821
Подкрепям мнението на marchеva14 за зехтина. В нас върви доста като количество и предимно го взимаме в тенекии.

# 212
  • София
  • Мнения: 2 298
И ние купуваме основно зехтин в тенекии от 3 литра. Никога не го държа в хладилник.

# 213
  • Sofia
  • Мнения: 26 331
Колко време да ври телешко месо в тенджера под налягане?

# 214
  • София-Младост
  • Мнения: 23 321
Колко време да ври телешко месо в тенджера под налягане?
Зависи коя част е колко е телешко...но някъде 45-60 минути на слаб огън.

# 215
  • Мнения: 475
Сега, не се хилете, моля - има ли някакъв чалъм при направата на шопската салата? Все ми става една такава никаква... То вярно, че и зеленчуците не ги бива това лято, но все пак?

# 216
  • Русе
  • Мнения: 5 201
Скрит текст:
Сега, не се хилете, моля - има ли някакъв чалъм при направата на шопската салата? Все ми става една такава никаква... То вярно, че и зеленчуците не ги бива това лято, но все пак?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_18.html

# 217
  • Мнения: 22 867
Сега, не се хилете, моля - има ли някакъв чалъм при направата на шопската салата? Все ми става една такава никаква... То вярно, че и зеленчуците не ги бива това лято, но все пак?

Разни рецепти има за шопската, но като студентка в София ядях у хазяйката салата, която тя наричаше шопска. Само сурови зеленчуци и сирене, на мен ми беше адски вкусна и досега така я правя. Нарязвам лук на филийки, посолявам леко и смачквам с ръка, да стане на пръчици/тънки резенчета. Добавям нарязан магданоз, режа сурова пиперка, краставици, домати. Посолявам и леко разбърквам. Отгоре натрошавам сирене, маслини слагам и поливам със зехтин или олио, каквото имам. За мен е много даже вкусно. Верно, че и зеленчуците са домашни, но и с купени така правя. Понякога режа и авокадо в нея, това си е моя измишльотина /принос в шопската!:)/, защото много го обичам, ами, според мен, чудесно се връзва с останалите зеленчуци. Ето такива стават:

Скрит текст:














# 218
  • София-Младост
  • Мнения: 23 321
В Балкантурист шопската салата всичко беше нарязано на дребно и сиренето настъргано на дребното ренде. Така ми е най-любима. И чушката да е зелена и сурова

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 19:42 от Ала-Бала

# 219
  • Мнения: 4 872
Здравейте Flowers Hibiscus

За закуска утре искам да изпека маймунски хляб. Идеята ми е да омеся тестото довечера, да престои в хладилника и да го изпека утре сутринта. Въпросът е как ще е най-добре да постъпя:
1.омесеното тесто да го оставя да почива неоформено и да го оформя, овкуся и подредя във формата на сутринта;
2.оформеното овкусено тесто  да почива в хладилника направо във формата или
3. тестото ще превтаса и няма да е ок утре сутринта?

# 220
  • Мнения: 9 106
1. Остави да се отпусне, оформи и т н

# 221
  • под тепетата
  • Мнения: 9 265
Ще правя кекс по тази рецепта
https://cooks-and-bakes.com/вид-ястие/десерти/кексове/най-лесният-кекс-с-кайсии
Не разбрах олиото се маже под хартията за печене ли? В неделя логиката ми почива активно  Embarassed Щом като има хартия, защо трябва да се маже ...

# 222
  • Мнения: 2 817
Ще правя кекс по тази рецепта
https://cooks-and-bakes.com/вид-ястие/десерти/кексове/най-лесният-кекс-с-кайсии
Не разбрах олиото се маже под хартията за печене ли? В неделя логиката ми почива активно  Embarassed Щом като има хартия, защо трябва да се маже ...

И аз мисля, че не е необходимо да се маже с олио, след като има хартия отгоре.

# 223
  • София
  • Мнения: 10 833
Ще правя кекс по тази рецепта
https://cooks-and-bakes.com/вид-ястие/десерти/кексове/най-лесният-кекс-с-кайсии
Не разбрах олиото се маже под хартията за печене ли? В неделя логиката ми почива активно  Embarassed Щом като има хартия, защо трябва да се маже ...

За да се захване хартията, да не шава.

# 224
  • под тепетата
  • Мнения: 9 265
Благодаря и на двете ви!  И двата отговора ми минаха през главата, но предпочетох да не рискувам и намазах отдолу с олио. Получи се доста добре, но е топъл и не съм го нарязала още. Направих го със смокини и наръсих кафява захар отгоре, стана като с мед  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт