За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 506
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 357
Така ще се получи, пускат много цвят като се размразят. Аз ги ползвам много особено в кексове и сладкиши.

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 26 331
Мерси,отивам да го правя,дано стане Blush

# 17
  • Мнения: 1 804
Ще правя любим сладкиш - Агнес. Няма да да ми е за пръв път, но винаги се страхувам от суровите жълтъци, с които се залива блатът. Как да "обезвредя" жълтъците, като запазя оригиналния вкус?

# 18
  • София
  • Мнения: 11 688
Благодаря за новата тема!
Момичета, дайте рецепта за приготвяне на сьомга  Hug
Давам, фантастична е.

https://recepti.gotvach.bg/r-85019-Глазирана_сьомга_с_мед,_соев_сос_и_коричка_чипс

За темата  bouquet

# 19
  • София
  • Мнения: 1 119
Здравейте, ще правя протеинови палачинки с кисело мляко, яйца, овесени ядки и банани. Мога ли да заменя овесените ядки с бадеми?

# 20
  • Мнения: 1 953
С бадеми или бадемово брашно? Ако е с цели бадеми - не, с брашно - да, тъкмо ще заприличат повече на протеинови. С тези овесени ядки и банан, където въглехидратите са няколко пъти повече от протеина, не знам какво им е протеиновото. Махнете и банана, ако искате протеинови.

# 21
  • Мнения: 3 357
Здравейте, имам кори печени на сач и искам да направя баница с тях, но се притеснявам да не стане суха, защото корите са по-дебели. Моля за изпитана рецепта за сочна баница с такива кори.

# 22
  • Мнения: 39 227
Пипчи, а да сготвиш жълтъците на водна баня(аз така ги влагам в тирамису), после да поизстинат и объркваш с маслото?

# 23
  • Sofia
  • Мнения: 26 331
Имам гъби печурки купени преди 6 дни,но са потъмняли...стават ли за готвене?

# 24
  • Мнения: 4 859
Здравейте, имам кори печени на сач и искам да направя баница с тях, но се притеснявам да не стане суха, защото корите са по-дебели. Моля за изпитана рецепта за сочна баница с такива кори.

Пробвай тази баничка-за корите на сач е хубаво млекцето да е повече,да се залее с част от сместа е малко да постои преди печене да по пие в колите. Авторката много хубаво е обяснила.Може и да не обръщаш върху купички, но пък става по-пухкава така,а не стои сбита.
https://privanya.blogspot.com/2016/08/blog-post_21.html?m=1

Пепчо,Благодаря за новата темичка Kissing Heart

# 25
  • София-Младост
  • Мнения: 23 321
Ще правя любим сладкиш - Агнес. Няма да да ми е за пръв път, но винаги се страхувам от суровите жълтъци, с които се залива блатът. Как да "обезвредя" жълтъците, като запазя оригиналния вкус?
Аз не съм го правила, но като чета рецептата, се залива с жълтъците след като го извадиш от урната. Т.е. те ще се "сготвят" от топлината сами.

Doli, ако не са лигави и миришат лошо...обели ги и ги готви.

# 26
  • София
  • Мнения: 11 688
Ще правя любим сладкиш - Агнес. Няма да да ми е за пръв път, но винаги се страхувам от суровите жълтъци, с които се залива блатът. Как да "обезвредя" жълтъците, като запазя оригиналния вкус?
Аз не съм го правила, но като чета рецептата, се залива с жълтъците след като го извадиш от урната. Т.е. те ще се "сготвят" от топлината сами.


Агнесата се намазва с жълтъците студена, поне при мен  е така. Ако е топла от фурната те ще попият и няма да ги бъде.

# 27
  • София
  • Мнения: 1 408
Преди час купих зелени банани...вече са жълти Flowers Banana
Как е възможно толкова бързо Thinking

държала си ги на топло.

# 28
  • Мнения: 2 817
Аз съм правила Агнеси по тази рецепта, тъй като и мен ме е страх от сурови жълтъци: https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B5%D1%82%D0%B8

# 29
  • Мнения: 39 227
При Агнесата жълтъците не бяха ли И с масло?

Общи условия

Активация на акаунт