ДНЕВНИКЪТ - тема 99 - Да отслабнем всички заедно!

  • 35 791
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: X
Според мен трайно разбъркване , хронично не става от веднъж.
Ами то не е от веднъж....предполагам, "лакомията" си я има отдавна.
Самото напълняване/качване на кг, си е симптом на разбъркани хормони.
Един хормонално здрав, правилно работещ метаболизъм, поддържа нормално тегло.

# 571
  • Мнения: 5 262
възрастта играе голяма роля Unamused

# 572
  • Мнения: X
възрастта играе голяма роля Unamused
За кое?
Аз съм на 52, успях да озаптя "лакомията" си, да отслабна и да оправя хормоналния си дисбаланс.Само чрез храненето.

# 573
  • Мнения: 5 262
Метаболизма не се ли забавя с възрастта?
Лакомията ... аз като ти видях менюто и спрямо него моята лакомия е овладяна. Не казвам че ти е лошо менюто, не казвам че правиш грешно, но ако говорим за лакомия и количество храна ме биеш по тези показатели и пак... ами аз си държа кг. въпреки че заформих тяло.

# 574
  • Мадрид / София
  • Мнения: 5 987
И аз мислех, че с възрастта няма да мога (57), но успях с намаляване на калориите и количеството приета храна. Вярно, не е същото като когато си по-млад, но става. Малко по-бавно е, да. Но ако си решена да го постигнеш - става.

# 575
  • Мнения: 25 737
Има си роля и възрастта. Аз на 20 г за 1 седмица (7 дни) влизах във форма. Сега (36г) един месец се боря да постигна това което постиах за седмица.
Не съм лакома, просто трупам по лесно.

# 576
  • Мнения: 1 684
Ами то може и много да ядеш като количество , но ако е правилната храна не пълнееш толкова. Пример една свинска пържола или половин прасковка. Кое според вас е по - добре да изядете когато сте гладни. От сега мога да да кажа кое ще ми вдигне инсулина, но  ще си гладувам цял ден  с малко калории и няма да отслабна изобщо с високия инсулин. Вместо да изям пържолата с повечето калории, да не ми гладува и психиката, да държа инсулина нисък и да съм надолу с кг.

# 577
  • Мнения: 5 262
Аз бих изяла цяла праскова, не половин праскова и бих оставила пържолата за обяд или вечеря като основно ястие, а не залугалка за глада .
А как реагират артериите на животнска мазнина, свински пържоли, свински дробове и кебапчета с неизяснени смески ?

# 578
  • Мнения: X
И аз съм ЗА свинската пържола. Ще съм сита повече от 5 часа и ще мисля за по-важни неща от храна.
Вени, артерии и сърце са в отлично състояние според ехография/доплер преди месец.

# 579
  • Мнения: 5 262
Супер!
Значи аз имам още да наблюдавам и напасвам.

# 580
  • Linz
  • Мнения: 11 619
А по какъв критерий се сравняват свинска пържола и половин праскова? Аз изяждам по няколко плода.

# 581
  • Мнения: 667
Доколкото разбирам, дискусята тръгна от правилната храна, т.е. какво да изям, за да съм сита и слаба Simple Smile Разбира се, разнообразното и пълноценно хранене, не трябва да се пренебрегва и да, вярно е, че всеки организъм реагира по различен начин на лишенията и на различните хранителни групи. Затова всички тук споделяме опит, пробваме по няколко режима, учим се непрекъснато, няма как, то и тялото се променя и се настройваме по него.

# 582
  • Мнения: X
Аз бих изяла цяла праскова, не половин праскова и бих оставила пържолата за обяд или вечеря като основно ястие, а не залугалка за глада .
А как реагират артериите на животнска мазнина, свински пържоли, свински дробове и кебапчета с неизяснени смески ?
За мен, точно прасковата е за залъгване на глада...не че успява де.Вчера /след нормален обяд към 12.30 ч/, към 17.30 огладнях.Но нямах възможност да ям преди 19 ч.Опитах точно да залъжа глада с 3-4-5 сини сливи.Да, залъгаха ми глада, но и провокираха по-голям апетит.Изядох цяла пъстърва на вечеря, доста голяма, + картофки-около 100-на гр.+ цаца+ салата печени чушки.Когато не съм "гладна" след плодове, се засищам със значително по-малко храна.
------------------------------------------------------------
Моите артерии реагират перфектно на мазнините.Холестерола ми спадна, триглицеридите са под 1, последно бяха 0,7 май, инсулина ми падна, КЗ се нормализира, пикочната киселина спадна също...По-болна бях като вегетарианка.
А, и кръвното ми налягане /заради което всъщност започнах ВМ НВХранене/, също се нормализира и вече не пия хапче за него, от декември 2017.
А по какъв критерий се сравняват свинска пържола и половин праскова? Аз изяждам по няколко плода.
Дали след 1 или няколко плода, след час съм гладна.
Аз ги сравнявам именно по това -колко ме засищат.
След мазничка солидна пържола поне 3-4 часа съм сита и не ми идва на ум за ядене.А ако е съчетана и със зеленчуци в масло/зехтин, и по 5-6-7 часа откарвам, без да огладнея.
А това всъщност е целта ми, да ям 2-3 пъти на ден, за да държа инсулина нисък.
Хранила съм се с плодове, хранила съм се по 4-5-6 пъти на ден, нищо не постигнах, нито здраве, нито ниско тегло.

# 583
  • Мнения: 5 262
На мен специално праскова ми се яде ми се яде когато съм гладна .
От пържолата ми се гади когато съм гладна.

Виж , след 1 праскова и  кафе на закуска може да обядвам пържола, но може и хлебче с кисело мляко. Зависи какво ми се яде. Но определено манджа вече много рядко м исе яде. Зеленчуци с маслко хептен. Мога сурови зеленцуци. Мога царевица без масло.

Всеки си е за себе си, но не знам дали става ако насила се прави. Т.е. не ти се яде пържолата ама я изяждаш.

# 584
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Краси, зависи как свикнеш. Преди и аз бях гладна скоро след ядене на плодове, но откакто съм на растителна храна го нямам този проблем.
Вчера след купа салата и филия протеинов хляб с бадемово сирене се сетих за храна след 6 часа (и пак можех да не вечерям, ама се полакомих за нещо сладко).

Общи условия

Активация на акаунт