Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

  • 28 905
  • 1 011
  •   1
Отговори
# 1 005
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 730
Аз не пържа. Мм само реве, че откакто сме женени (19 год.)съм пържила само три пъти.
Ася, ако топиш корите в гореща вода не стават гумени.
За вечеря червена леща с просо. И салата от прясно зеле с моркови по корейски.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 01:36 от danilu

# 1 006
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Полента( 2/3 царевица, 1/3 елда с 50:50 вода и мляко)
Праз с коприва и гъби на тиган
Сирене със зехтин и червен пипер

За вечеря нямам идея.

Данилу, с вряла вода ги правя.

# 1 007
  • София
  • Мнения: 5 247
BiankaD страхотно звучи джинджифиловата лимонада, особено сега. Четох, че джинджифилът ценно средство срещу короната.

Правих крем супа домати с просо, моркови, лук, много магданоз.
Пекох пак содена питка.
Юфка на фурна с тиквичка, яйца, кисело мляко и гръцко сирене.
За допълнително хапване - ябълки, мандарини, банани, фурми, сурови бадеми, локум и бисквити.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 22:49 от Мигла

# 1 008
  • Мнения: 35 960
Моля, някой да пусне нова тема.

# 1 009
  • Мнения: 1 418
Гъбена супа от кладница с оризово мляко- прословутата веган шкембе чорба.

Може ли рецептата? Simple Smile

Да, ето я:

Нарязваш гъби кладница( те са най-добрите за тази супа, всъщност единствените подходящи като текстура и неутрален вкус)
Запържваш ги в олио или кокосово масло. Около 3-5 минути. Добавяш червен пипер ( сух, смлян, за готвене, може да добавиш и малко лют) Разбъркваш около минута.
Наливаш оризово мляко, овкусяваш със сол и черен пипер и оставяш да къкри 15-ина минути.
Поднасяш с типичната за тази супа разядка или така наречената "саламурика" от оцет, смлян чесън и чили

Оризовото мляко е най -подходящо, защото дава гъстота и текстура като на оригиналната супа, но без да добавяш брашно.
Аз приготвям домашно за целта. Сварявам ориз в повечко вода и пасирам.
Мисля, че не са необходими пропорции.

Веган таратор с репички

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 10:54 от BiankaD

# 1 010
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Скрит текст:
Гъбена супа от кладница с оризово мляко- прословутата веган шкембе чорба.

Може ли рецептата? Simple Smile

Да, ето я:

Нарязваш гъби кладница( те са най-добрите за тази супа, всъщност единствените подходящи като текстура и неутрален вкус)
Запържваш ги в олио или кокосово масло. Около 3-5 минути. Добавяш червен пипер ( сух, смлян, за готвене, може да добавиш и малко лют) Разбъркваш около минута.
Наливаш оризово мляко, овкусяваш със сол и черен пипер и оставяш да къкри 15-ина минути.
Поднасяш с типичната за тази супа разядка или така наречената "саламурика" от оцет, смлян чесън и чили

Оризовото мляко е най -подходящо, защото дава гъстота и текстура като на оригиналната супа, но без да добавяш брашно.
Аз приготвям домашно за целта. Сварявам ориз в повечко вода и пасирам.
Мисля, че не са необходими пропорции.

Веган таратор с репички


Бианка, ресторант имаш ли?

Направих 2 супи, едната от гъби за мм, другата е крема от тиквички основно и обичайните зеленчуци в нея. Домашна мързелива халва от сурови слънчогледови семки и мед.

Малко повече от седмица пия редовно чай от джинджинфил, основно заради една кашлица която вече 3ти месец подхванах. 15-ина мин, след като съм глътнала от силната отрова (аз го правя изключително силен за да има ефект), гъдела в гърлото който ме кара да кашлям изчезва. Проблема е, че трябва да ден по няколко пъти да пия толкова силен (по слабият няма такъв ефект), и го намразих (а преди нямах нищо против да пия чай от джинджинфил или сок който смесвах с други плодове или зеленчуци, но в съвсем умерени количества).

# 1 011
  • Мнения: 9 991
Заповядайте в 13-тата карантинна тема
https://m.bg-mamma.com/?topic=1198578.new#new

Общи условия

Активация на акаунт