Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

  • 28 724
  • 1 011
  •   1
Отговори
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 682
Добре дошли в новата тема   https://m.bg-mamma.com/?topic=1077080

# 1
  • София
  • Мнения: 4 241
благодаря, Данилу

тази вечер ще е салата от червено цвекло, моркови и лимон, че хемоглобинът ми е сякаш нисък и не ми върви добре тичането

# 2
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 682
У нас още не знам. Ще купувам салата. За мм риба, а за мен таратор и .... Може и диня. И без това не се спи в топлото.

# 3
  • София
  • Мнения: 18 635
Чудесно за темата!
Ориз със зеленчуци и йогурт с орехи и краставици.

# 4
  • Мнения: 1 076
Благодаря за темата!

Пълнени чушки с ориз и картофи
Нещо като гювеч с нахут
Басмати ориз
Хумус
Крем сума смес зеленчуци

Harpalike, виждам, че за желязото заедно с витамин С знаеш. Ако случайно не знаеш, казвам - храни, богати на желязо поне на час време от кафето и никога с млечни или други богати на калций храни.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 23:39 от Wednesday28

# 5
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Благодаря за темата, но тези теми си мислех, че нямат лимит до 50 страници.

Ася, какво е Кавърдисан боб?

У нас салати и дояждаме готвеното от неделя. Но за утре ще свара едни пълнозърнести макарони и със зелено песто + паста от зелени маслини ще им добавя, и салати (основно домати, краставици, чушки и лук).

# 6
  • София
  • Мнения: 4 241
Wednesday,  играла съм тази игра по правилата, които си описала и резултат имаше и то точно като бременна Wink

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Когато  се свари боба, отделно се загрява олио и в него леко се запържва червен пипер и се изсипва при боба. Това е кавърдисване.

Днес грах с картофи  плюс салата от градината всичко

# 8
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 682
Отдавна не съм се вясвала.
Поправяй се!
Когато  се свари боба, отделно се загрява олио и в него леко се запържва червен пипер и се изсипва при боба. Това е кавърдисване.
Напомня ми за мама и баба този термин: кавардиса. Татки много го обичаше така. Kissing Heart
За утре съм накиснала нахут.
Имам и зелен фасул.

# 9
  • Мнения: 9 991
Живея вече в Лондон. Ако има някоя тук може да се видим на кафе. Много не готвя. Замених кашкавала с чедър и голям трип с Фетата. За чубрица да се намери през два квартала но не по име, че и транслейтора блокира:), обаче я надуших мрасницата. Вчера готвих зелен боб, замразен от пакет, стана вкусно. Тук е меката на полуфабрикатите. Има огромен избор от веган продукти на ниски цени. Макар да не консумирам полуфабрикати си направих сефтето с едни фалафели, че взеха че ми харесаха. После вземах и веган бургери но не съм впечатлена. Има и Макартни продукти, които още не съм опитвала.

# 10
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
добре де, на този боб нищо друго ли не се слага? Никакви зеленчуци? Нито лук, чушки, домати, моркови - нищо?

# 11
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 682
добре де, на този боб нищо друго ли не се слага? Никакви зеленчуци? Нито лук, чушки, домати, моркови - нищо?
Ами той вече си има всичко. Трябва само да  се запържи  с червен пипер.  ( BGЖАРГОН.com
Navigation
кавардисвам
запържвам с червен пипер

турни един боб, ма да е кавардисан!

ния от стз
21 Dec 2010 в 14:15:36 ч. )

Аделина,:joy:

# 12
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
добре де, на този боб нищо друго ли не се слага? Никакви зеленчуци? Нито лук, чушки, домати, моркови - нищо?
Ами той вече си има всичко. Трябва само да  се запържи  с червен пипер.  
Скрит текст:
( BGЖАРГОН.com
Navigation
кавардисвам
запържвам с червен пипер

турни един боб, ма да е кавардисан!

ния от стз
21 Dec 2010 в 14:15:36 ч. )

Аделина,:joy:
значи освен да е сварен, с него се варят и другите неща - зеленчуци, подправки, и после само се изсипва олиото в което е запържен червения пипер, така ли? А кпива ли след това?

Аз така правя мунг боб и леща, но след като изсипа олиото с червения пипер, ги оставям да кипнат заедно.

# 13
  • Мнения: 9 991
Боб се вари с олио без сол. Като се посвари аз слагам запръжките там лук, пипер каквото му се полага и оставям да ври да се смесят вкусовете. По-бързо увира с олиото, сол ако се сложи не се сварява хубаво. Домат винаги накрая се слага във всяко ястие.

# 14
  • Мнения: 216
Стар фасул се сварява във вода. Изцежда се като за салата. Загрява се малко растително олио в тигана и се прибавя малко брашно (количеството му според количеството фасул). Разбърква се брашното и се оставя леко да се запържи, за да не мирише на сурово. Прибавя се малко червен пипер, разбърва се и всичко се излива към изцедения фасул. Отново се разбърква.
Баба ми му казваше фасул по сливенски.

Общи условия

Активация на акаунт