Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Телевизия
1 Потребител и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1 826-1 837 от 1 826 отговора


Мнения: 1 180
Аз рядко правя по една и съща рецепта. 500 гр. сладкарска извара Pilos (ние обичаме с повече крем и понякога слагам и повече от половината кофа извара, тя е 1 кг.), 1 кофичка заквасена сметана, 120-150 гр захар, аз слагам кристална, не знам защо, но рядко слагам в сметаните пудра. Разбивам дълго време сметаната, за да се стопи захарта. Слагам обаче и желатин в този чийзкейк. Та, разбивам сметаната със захарта, 2 суп.лъжици без връх желатин (разтварям го в малко вода или мляко в МВ фурна за 15 секунди да се разтопи), добавям го към сметаната, добавям и изварата и във форма за торта, върху хартия слагам бисквитите с маслото, отгоре крема, да стегне в хладилника за 2 часа, махам ринга и обикновено слагам сладко от череши или от боровинки. Ако искаш да е по-дебел пласта с крема, може и повече извара да сложиш. Блата за дъното го знаеш - бисквити и масло, ако имаш орехи може да сложиш също.  Това е.
Открих едно фото в телефона на парче чийзкейк
Скрит текст :

« Последна редакция: сб, 10 авг 2019, 17:05 от calabaza »
Цитирай


Мнения: 17 045
Калабазааа звучи идеално за правене от мен, като начинаеща, а и фотото е обещаващо!
Цитирай

София

Мнения: 2 308
Не гледах тази седмица, че не ми бяха по вкуса участниците, но да кажа за чийзкейка. Smile
Нашият, без печене, е с основа бисквити тип Роден край и масло; кремът е от една заквасена сметана, едно крема сирене и едно Маскарпоне. И пудра захар де, 100-150 гр. Не слагам желатин. В хладилника стяга няколко часа и после отгоре сладко. Smile
Цитирай


Мнения: 17 045
Лято и на теб благодаря!
Цитирай

Испания

Мнения: 21 300
От понеделник - седмица с Калканджиева.

https://nova.bg/accents/view/2018/06/15/218938/%D0%BB%D1%8E%D0%B … D0%B0%D1%82%D0%B0
Цитирай


Мнения: 527
Момичета,не пишете или има нова тема и аз съм пропуснала?
Цитирай

В. Търново

Мнения: 5 606
Няма нова тема, просто предаванията са стари епизоди, и сме ги дъвкали..
Цитирай

русе

Мнения: 724
Тоя Ники направо прекали с лиготията си.
Прави се на идиот😡
Цитирай

Sofia

Мнения: 142
Тоя Ники направо прекали с лиготията си.
Прави се на идиот😡

На мен ми е супер неприятен. Не разбирам това прехласване по “харизмата” и “невероятния” му талант... А това, че е “изключителен” кулинар, е силно преувеличено, спрямо това, което показа до момента. Заинтригува ме единствено десертът.
« Последна редакция: вт, 20 авг 2019, 20:56 от LennyK »
Цитирай


Мнения: 4 240
Не намирам този човек за забавен. Хумор в стил "селският идиот" не ми носи забавление, а досада и раздразнение.
Цитирай


Мнения: 3 666
 Особено като каза "да сера" ще го ядете ли. Знам лафа, но... не е за пред току що запознали се хора.
Цитирай

Sofia

Мнения: 14 476
Това не го чух,но целият му "хумор"беше инфантилен Angry
И менюто му не ми допадна,въпреки,че и аз съм на този режим.
Не разбрах хляба ,който поднесе какъв беше,кето или пшеничен?
Цитирай
1 Потребител и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1 826-1 837 от 1 826 отговора