Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 131-та тема

  • 125 395
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 1 449
Мъж ми снощи ме зарадва с десерт негърче.

# 226
  • Мнения: 3 411
Салата моркови, ябълка, тиквени семе, орехи, лимонов сок и зехтин.

# 227
# 228
  • Шотландия/Абърдийн
  • Мнения: 650
Свинско винен кебап

# 229
  • Мнения: 112
Този Малинов чийзкейк, с декорация от малини и целувки направих за моминското парти на приятелка!

# 230
  • Мнения: 1 449
Тази вечер хапнахме гювеч със салатка от домат, краставичка, лук и печена чушка ( забравих да снимам салатката..)

# 231
  • Мнения: 1 900
Вдъхновена от краткото ми пътуване в Родопите, приготвих тази вкусна клин баница с ориз Simple Smile.

https://www.facebook.com/a.todorova75/photos/a.121817485159820/3 … ype=3&theater

# 232
  • При децата ми
  • Мнения: 6 056
Дежурната баница за закуска през почивните дни.Simple Smile



# 233
  • София
  • Мнения: 4 708

Филийки с яйце и сирене за детенце за закуска

# 234
  • Мнения: 1 911
Дежурната баница за закуска през почивните дни.Simple Smile





Тази баница изглежда страхотно. Вие ли си точите/дърпате корите? Може ли рецепта?

# 235
  • При децата ми
  • Мнения: 6 056
Тази баница е с готови кори. За съжаление не мога да точа все още.Simple Smile Правя я по стандартния начин: 5 яйца, кофичка кисело мляко с малко сода вътре, и натрошено сирене. После редувам кора със смес, като между две кори, поръсвам с малко олио, и накрая винаги завършвам със смес и пак олио. Това е. Simple SmileПека на 170-180 градуса, като после намалявам градусите. Пека около час. Готовата баница обръщам за около10-тина минути върху купички.

# 236
  • Варна
  • Мнения: 486
Тази баница е с готови кори. За съжаление не мога да точа все още.Simple Smile Правя я по стандартния начин: 5 яйца, кофичка кисело мляко с малко сода вътре, и натрошено сирене. После редувам кора със смес, като между две кори, поръсвам с малко олио, и накрая винаги завършвам със смес и пак олио. Това е. Simple SmileПека на 170-180 градуса, като после намалявам градусите. Пека около час. Готовата баница обръщам за около10-тина минути върху купички.

Аз мажа тавата с краве масло и тогава почвам да нареждам баницата.
Как точно я обръщате и тя не изпада от тавата, моята пада Simple Smile
Може би залепва за тавата, или как?

# 237
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Тази баница е с готови кори. За съжаление не мога да точа все още.Simple Smile Правя я по стандартния начин: 5 яйца, кофичка кисело мляко с малко сода вътре, и натрошено сирене. После редувам кора със смес, като между две кори, поръсвам с малко олио, и накрая винаги завършвам със смес и пак олио. Това е. Simple SmileПека на 170-180 градуса, като после намалявам градусите. Пека около час. Готовата баница обръщам за около10-тина минути върху купички.

Аз мажа тавата с краве масло и тогава почвам да нареждам баницата.
Как точно я обръщате и тя не изпада от тавата, моята пада Simple Smile
Може би залепва за тавата, или как?

Тавата не трябва да е с незалепващо покритие, дъното се накапва от сместа за мазане - разбитите яйца, мляко и останалите продукти, леко се размазва по него и се реди баницата. Като се опече, се обръща/захлупва върху 3 или 4 чашки/купички, аз захлупвам кръглата тава, в която пека баници, върху една правоъгълна. Понеже обичаме меки корички, напръсквам със студена вода баницата отгоре, като я извадя, захлупвам и завивам с кърпи да се задуши. Ако харесвате хрупкави корички, само захлупвате. Така остава по рехава и въздушна, а не сбита.

# 238
  • Русе
  • Мнения: 5 203
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Тази баница е с готови кори. За съжаление не мога да точа все още.Simple Smile Правя я по стандартния начин: 5 яйца, кофичка кисело мляко с малко сода вътре, и натрошено сирене. После редувам кора със смес, като между две кори, поръсвам с малко олио, и накрая винаги завършвам със смес и пак олио. Това е. Simple SmileПека на 170-180 градуса, като после намалявам градусите. Пека около час. Готовата баница обръщам за около10-тина минути върху купички.

Аз мажа тавата с краве масло и тогава почвам да нареждам баницата.
Как точно я обръщате и тя не изпада от тавата, моята пада Simple Smile
Може би залепва за тавата, или как?
Тавата не трябва да е с незалепващо покритие, дъното се накапва от сместа за мазане - разбитите яйца, мляко и останалите продукти, леко се размазва по него и се реди баницата. Като се опече, се обръща/захлупва върху 3 или 4 чашки/купички, аз захлупвам кръглата тава, в която пека баници, върху една правоъгълна. Понеже обичаме меки корички, напръсквам със студена вода баницата отгоре, като я извадя, захлупвам и завивам с кърпи да се задуши. Ако харесвате хрупкави корички, само захлупвате. Така остава по рехава и въздушна, а не сбита.

моите тави са най-обикновени, емайлирани, не е ли трудно да се измият после?
сори за спама
[/quote]

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_9070.html






След като се изпече, поръсвам веднага със студена вода и обръщам върху три чинии.

# 239
  • Мнения: 580

Два вида брускети - с чери доматки, моцарела и босилек ии с филаделфия и сьомга. 🤗🍴🥂🍾

Общи условия

Активация на акаунт