(Био)зеленчукова градина – нашето райско кътче (тема 39)

  • 36 046
  • 770
  •   1
Отговори
# 270
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 38 928
нали помните че всичко е садено в началото на юли? Simple Smile

# 271
  • Мнения: 1 705
Цветето е просто прекрасно!  Heart Eyes

# 272
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 38 928
Цветето е просто прекрасно!  Heart Eyes

Благодаря. Simple Smile
беше опаковка от 10 лилиума, които, според картинката, са различни видове и цветове.
оказаха се само два вида, но не се оплаквам. Simple Smile догодина повече. Simple Smile

# 273
  • Мнения: 6 842
Йее, Добри, какъв е този хибрид - самозавръзващ се домат?
Ама пържолките не си снимала на какво растат. Simple Smile

Пу,пу, много хубава реколта!

# 274
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Чудесна реколта.
Аз утре ще ходя, да видим дали ще имам какво да показвам.

Миналата година имах доста излишъци, понеже само аз ям зеленчуци вкъщи, та снабдявах една приятелка. Тази година тя ме снабдява с плодове: 3 кг кръстоска между слива и синя слива ( хрупкава и сладка) и сега 1,5кг арония.

Някой знае ли дали черупки от яйца, добавени във ферментираща коприва, намаляват смрадта?

# 275
  • Мнения: 422
Как да позная, че дините са узрели и са готови за късане?

# 276
  • Мнения: 626
От баба ми съм чувал, че мустачето, което е точно при дръжката на динята, трябвало да е напълно изсъхнало. Аз само така се ориентирам, така и не разбрах това с почукването как става.

# 277
  • Мнения: 6 842
С почукване - трябва да кънти звучно, с хубав звук. Ако е приглушено и не кънти така, не е узряла добре. Майка ми казваше, да има хубаво жълто петно, където е лежала динята и дръжката да е засъхнала малко, а не свежа, ама това за магазинските. Предполагам, че важи и за бостан.

# 278
  • Мнения: 626
За петното е така, но мисля не трябва много наситено жълто да става, защото ще презрее.

# 279
  • Мнения: 197
Тази година пръскам по-малко. Миналата пръсках с бордолезов веднъж в началото и после почти всяка седмица с йод и сода. Към края на сезона вече имахме всички видове гъби (няколко вида мана, ръжда и нормални гъби където се задържа повече влага) . Всичко някакси преживя и брахме от всичко. Тази година го карам по-лежерно. Бордолезовия го пропуснах. Пръсках веднъж с коприва заради въшките и три пъти с йод и сода. Растенията не са по зле от миналата. В началото имаха вирус явно копривата им помогна и се пооправиха. Имаше само два гнили домата. Тиквичките са далеч по добре от миналата година и раздаваме защото не можем да ги изядем. Така е и зеления фасул. Раздадох няколко торби и раших да не бера повече а да го оставя за зрял. Вие какво правите с излишъка?
Втора година садя чушки до патладжани и резилтата не е добър на патладжана нищо му няма, обаче чушките са горчиви и лилави.

# 280
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Аз садя малко зелен фасул, да запълвам мястото между други култури, та излишен не съм имала. Тази година първия не расте добре, сега втория е по- добре, но са 5 корена само.

От доматите дивите вървят най- добре, най-много завръз имат и завземат градината!!!!
Два сорта не мога да идентифицирам....
Два патладжана откъснах, от всеки сорт по един.
Краставиците са с мана 😒

# 281
  • София
  • Мнения: 5 170
Сиси, това са бебета-чушки. Трябват още много дни, за да се развият, налеят и тн

# 282
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Днес брах кейл и дивите домати.
Определено е по-добре да се сеят да висят от някъде. Превземат градината и се дупя да ги бера. Сега зреят тези долу и не се виждат 🤪

Тази година много късно ми вързаха и зреят, но не само при мен е така, гледам и при съседите е така. 🤔
Сега направих разсад за есенни и зимни салати, китайско зеле и кейл.

Препоръчайте ми сорт патладжан без семе, имам Black beauty и еarly purple long , малки ги откъснах и бяха с доста семе.

Малко снимки:
Дивия, малко лошо се вижда, но е претрупан с плодчета


Двата италиански сорта:




Тези са на съседите, помолих ги за семе, ама не ми дадоха, явно са забравили или не искат. Розови, големи, много плод и тънка ципа. Май са биволско сърце, но не съм сигурна



Някой знае ли защо тези семки са така празни? Не са опрашени или са изядени? Горе се падат:

Последна редакция: ср, 14 авг 2019, 13:11 от asyalein

# 283
  • Мнения: 1 076
И нашите домати най-накрая зреят.. за първи път набрахме малко.
Тиквичките ни сякаш се “измориха” и почнаха да дават по-малко. Време ли им е вече?
Сложих разсад за китайско зеле и разни салатки насях днес. Кейл имам също на няколко седмици.

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 15:03 от Wednesday28

# 284
  • USA
  • Мнения: 675
Много от доматите ни са напукани, независимо от сорта. От какво се получава?

Общи условия

Активация на акаунт