250 грама вдъхновение и кошница ЗАХИРА

  • 6 777
  • 139
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 149
Клафути с череши (вишни)

Разбъркайте 2 ч.ч. череши с 2 с.л. белени бадеми. Смесете 3 яйца, 1 ч.ч. обикновена захар и 1 с.л. кафява захар, щипка сол. Бъркайте, докато се получи гладка смес. Добавете 2 ч.ч. брашно, 2 ч.л. бадемов екстракт и 1 ½ ч.л. ванилова есенция. Разбивайте до гладкост. Изсипете сместа в намазана и поръсена с брашно тава. Печете на 180 градуса 40-50 минути. Оставете десерта да изстине, след което го поръсете с пудра захар.

# 61
  • Мнения: 2 591
Моите домашно приготвени сладка с желираща захар Захира. Ягодите са от тази година, а смокинята е 1 от малкото оцелели от миналата година сладка. Откакто открих желиращата захар, правя страхотни сладка, бързо и лесно. И най-вече стават супер вкусни!

# 62
  • Мнения: 7 247
Едно от последните миналогодишни сладка-малини с желираща захар Захира.От 5-6 години правя всякакви сладка по рецептата на опаковката.

# 63
  • София
  • Мнения: 1 362
Любимото ми сладко от вишни - 1 кг вишни, 1 кг захар, 1/2 лъжичка лимонтозу

# 64
  • Мнения: 395


Aз имам лятно предложение - смути със следните съставки:
- ягоди от нашата градина 🙂
. - захар Захира 😉
- кисело мляко
поставяме всичко в купата... разбъркваме с блендер и сме готови 😉🙂😊

# 65
  • Мнения: 250

Суфлета
200 грама захар
200 грама брашно
200 грама черен шоколад
200 грама масло
4 жълтъка
4 цели яйца
На водна баня се разтопяват шоколадът и маслото.В купа с миксер се разбъркват захарта и яйцата.Добавя се разтопеното масло с шоколада.Разбърква се с миксер.Добавя се брашното бавно.Намазняват се формичките.Пуска се фурната да загрее на 180 градуса.Пече се докато отгоре стане коричка,от вътре са течни.

# 66
  • Мнения: 99
Бисквитена торта с банани
бисквити - 5 пакета обикновени с масло
нишесте - 2 броя с вкус на ванилия
прясно мляко - 1, 2 литра
захар - 5 с.л.
банани - 2 броя, нарязани
Шоколадови пръчици за поръсване


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтворете нишестето, сложете прясното мляко, подсладено със захарта да кипне и направете крема.

Започнете да редите тортата в правоъгълна тава, като на дъното полеете малко крем, след това ред бисквити, отново крем, ред банани, ред бисквити и т.н.

Най-отгоре полейте обилно с останалия крем и поръсете с наситнени орехи.

Оставете тортата да престои 6 часа преди да сервирате.

# 67
  • Мнения: 49


Боровинков десерт

За тестото:

500 грама брашно

1 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка сол

1-2 супени лъжици зехтин

7 грама суха мая, 1 пакетче

200 милилитра хладка вода

За пълнежа:

4-5 лъжици сладко от цели плодове

3-4 супени лъжици пудра захар

2 супени лъжици заквасена сметана

5-6 чаени лъжици маскарпоне

1 чаена лъжичка канела

Кората от един портокал

Орехи или друг вид ядки,

# 68
  • Мнения: 477
Вкъщи всички обичаме сладко от праскови , за това се научих да го правя.Прилагам снимка и рецепта, която е от сайт : https://cookathouse.com/sladko-praskovi/
Нужните продукти за приготвяне на сладко от праскови са:

    2 и 1/2 килограма изчистени плодове от добре узрели праскови / предвидете това и купете малко повече, около 3 килограма /
    1 килограм захар
    1 чаена лъжичка лимонена киселина / лимонтозу /

Начин на приготвяне:

    Измийте и обелете прасковите. Отстранете костилките и ги нарежете на малки парченца. Поставете ги в съда, в който ще варите вашето сладко от праскови.
    Посипете нарязаните плодове със захарта. Похлупете съда и оставете прасковите да престоят около 8 часа. (аз ги приготвям от вечерта за другия ден-така си спестявам време и усилия) След като престоят така захарта се стопява.
    Сложете на котлона да се вари на слаб котлон. Вода не се добавя. Не похлупвайте тенджерата с капака. От време на време разбърквайте и отстранявайте ненужната пяна. В никакъв случай не трябва да допускате да загори. Сладкото трябва да варите точно 40 минути.
    5 минути преди готовност на вашето сладко от праскови, добавете лимонената киселина.
    Отстранете прасковеното сладко и след като се охлади малко напълнете малки бурканчета и стерилизирайте за 5 минути.

# 69
  • Мнения: 651


Сладко от горски малини

1 ч. ч. вода, 1 кг захар - завират, сипва се 1, 5 кг малини и се вари на тих огън. От време на време се отпенва. Към края на варенето се слага 1 ч. л. лимонтозу, маха се от огъня. Сипва се в бурканчета, затварят се и се обръщат с капачката надолу, докато са топли.

# 70
  • Мнения: 354

Сладък салам
Необходими са ни:
-250 гр. обикновени бисквити;
- 1 ч.чаша орехи;
- 3 с.л. какао;
- 125 гр. масло;
- 100 гр. пудра захар;
- 20 гр. кокосови стърготини;
- 2 бр. ванилии.
 
В дълбока купа се начупват бисквитите, после към тях се прибавят смлените орехи и какаото. Хубаво разбъркваме.
Маслото, пудрата захар, кокосовите стърготини и ванилията разбиваме отделно с вилица или тел. Добавяме ги към другите съставки и смесваме добре. Ако е прекалено сухо, добавяме малко топла вода. После сместа се слага върху алуминиево фолио, навива се на руло, а в двата края се усуква като бонбон. Слага се на студено в камерата, докато се втвърди напълно.

# 71
# 72
  • Мнения: 298
Сладко от вишни:
1ч.ч. вода;
1кг захар;
1/2 лимонтозу
1,5 кг плод
Завира се водата със захарта, добавят се вишните и сладкото се вари на тих огън.
В края се прибавя лимонтозу, затваря се в буркани и се обръща!

# 73
  • Мнения: 959
За блатовете:
✓ 350 г  брашно
✓ 1 бакпулвер
✓ 350 г мекo масло
✓ 350 г пудра захар
✓ 6 яйца
✓ 10 г ванилия
✓ 1 ч.ч. прясно мляко
✓ сладкарска боя
 
За Крема:
✓ 100 г масло
✓ 500 г крема сирене
✓ 500 г пудра захар

В купа прибавяте продуктите в следния ред: маслото, крема и захарта. Разбърквате до получаване на крем, след което добавяте яйцата едно по едно с постоянно бъркане. След яйцата слагаме и брашното малко по малко, в което предварително сме добавили ванилията и бакпулвера. Накрая и пр. мляко, докато се получи кексова смес.Тази смес разделяме в чаши, за да си направим желаните цветове, като добавяме във всяка чашка по малко сладкарска боя. След това в загрята фурна на 150 градуса блатовете се изпичат един по един. 

Кремът се прави, като разбъркаме всички продукти. След изпичане на блатовете започваме да редим тортата.
Ето и снимката

# 74
  • Мнения: 85
Сладко от малини
1 кг. малини, 1 кг. захар, сок от лимон
Измитите малини се посипват със захар и се варят на бавен огън, като се разбърква. Когато стане готово се изсипва в бурканчета, които се обръщат с капачката надолу.
Добър апетит!

Общи условия

Активация на акаунт