Майка ми винаги е вдъхновение за мен, но в кухнята просто няма равна! С удоволствие експериментира и почти винаги онемяваме от невероятния вкус на гозбите й, дори когато са необичайни.
Необходими продукти: киви - 3 кг (да не е много твърдо, нито прекалено меко), бяла захар "Захира" - 1 кг, може и повече, ако искате да е по - сладко, карамфил - 3 зърна, канела (по желание) - 1 пръчка
Приготвяне: Обелете кивито и го нарежете на парчета.
Сложете кивито заедно със захарта и 1 ч.ч. вода в съд на котлона. Бъркайте и добавете канелата и карамфилчетата. Може и да пропуснете канелата и карамфила, ако не ви допадат ароматите. Оставете сладкото да се вари, докато течността почти изцяло заври.
Веднага го разсипете в затоплени бурканчета. Затворете и ги обърнете с капачките надолу, докато напълно изстинат. Може и да стерилизирате за 15 минути. Да ви е сладко!