Бамбуков уред за готвене на пара

  • 1 061
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 16
Здравейте,
Имам въпрос. Използвали ли сте бамбуков уред за готвене на пара? Ако да, какви са отзивите и мненията ви? Препоръчвате ли го? Разгледах няколко сайта, в които се предлага, но не видях някъде да е обяснено как се използва.
Предварително благодаря Simple Smile

# 1
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 537
Имам такъв уред от години.
Доволна съм. Използвам го най-вече за приготвяне на баодзъ (baozi) и джаодзъ (jiaozi).
Слагаш в подходящ съд (тенджера или кесарола) една-две чаши вода. Диаметърът трябва да съответства на този на бамбуковия стиймър. Да прилепнат точно.
Изчакваш водата да заври и слагаш уреда. За хлебчетата с мая, каквито са баодзъ, държа 20-25 мин., за тези без мая - 15 мин.

Ето някои неща, които съм приготвяла в него.

Скрит текст:
Баодзъ



 И джаодзъ с цвекло и спанак

# 2
  • Мнения: 16
Имам такъв уред от години.
Доволна съм. Използвам го най-вече за приготвяне на баодзъ (baozi) и джаодзъ (jiaozi).
Слагаш в подходящ съд (тенджера или кесарола) една-две чаши вода. Диаметърът трябва да съответства на този на бамбуковия стиймър. Да прилепнат точно.
Изчакваш водата да заври и слагаш уреда. За хлебчетата с мая, каквито са баодзъ, държа 20-25 мин., за тези без мая - 15 мин.

Ето някои неща, които съм приготвяла в него.

Скрит текст:
Баодзъ



 И джаодзъ с цвекло и спанак


Ехааа, доста интересно. Дори не бях чувала за тези ястия. Сега намерих в интернет рецепта за баодзъ, но нищо не откривам за джаодзъ - би ли споделила рецепта как се приготвя? Вкусно ли е? Изглежда много интересно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт