🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 13 (Тема 2)

  • 38 803
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 1 941
Още си пазя аз книгите с рецепти от баба с нейните бележки отстрани.
И тефтери имаше, ама мама ги е взела и вече нямат намиране.
Какви рецепти има в тези книги, чак останах изненадана.
Ползвам си ги и сега. Чига трябваше да приготвя миналата година и в книгите на баба естествено имаше рецепта.

# 406
  • Мнения: 14 882
Предпочитах пържени неща Simple Smile
Защото Джейми Оливър, още не беше популяризирал здравословното хранене сред децата. Wink
И аз обичах/м пържени мекици със домашно сладко и много, много пържени картофи.

# 407
  • Мнения: 15 248
Попарата у нас се правеше с препечен на сухар бял хляб, сирене, сол, масло и гореща вода. Само така я обичам, нито с чай, нито със захар. Приятелка слагаше и червен пипер, аз пробвах с една поръска чубричка и ми хареса. Уф, дояде ми се попара.

# 408
  • Мнения: X
Да разтопиш масло в тиган и да накъсаш хляб вътре и след разбъркване и позапържване да начупиш сирене отгоре...също е добро Grinning

# 409
  • Мнения: 1 925
Успокоих се, че не ям само аз попарата с вода. С който да го обсъждам ме гледат като гръмнати "Ама как така хляб и вода".. А аз я обожавам така. Никога не съм пробвала с мляко или чай. На мен пък това ми звучи гадно Grinning

# 410
  • Мнения: X
Попара с вода е толкова тъжно,че е по-добре да се яде сирене с вода и сол Grinning

# 411
  • Мнения: 68 345
А на мен мокър хляб ми звучи гадно...независимо в какво е топнат.
Ама се отплеснахме...

# 412
  • Мнения: 1 925
Да, когато ми е тъжно я ям, затопля ме и ме засища, а така се успокоявам Joy Всеки с вкуса си.

# 413
  • Мнения: X
А на мен мокър хляб ми звучи гадно...независимо в какво е топнат.
Ама се отплеснахме...
А като хапваш хляб и в устата си го топиш в слюнка и салата например Grinning

# 414
  • Мнения: 68 345
Аз пия чай като ми е студено...Nerd

Не потребявам Ляб от около 8 години...

# 415
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 12 981
в Североизточна Бг закусват попара с вино , вие се възмущавате на попарата с вода.  hahaha това + млякото го е имало преди години. с добавка масло, сирене ... всичко това е от домазлъка. може би тогава са го подслаждали с мед, в последствие със захар. препечен стар хляб (да не ходи дзян) със сиренце и чайче е разкошотия. предпочитам го пред закуска с авокадо, разни бурени или смутита.

# 416
  • Мнения: 15 248
Защо да е тъжно, чудна закуска е. Тъжно ми е, че вече ни баба, ни мама, ни татко(той обичаше попара с подсладено мляко или чай, с вода не) ги има, за да ми направят тази стопляща сърцето храна. Отдавна не съм правила попара.

# 417
  • Мнения: 68 345
Ми вади дехидрататора...за лебеца, и си стъкми една попарка. Обезателно требе да е с прясна...мащерка...

# 418
  • Пловдив
  • Мнения: 5 234
И аз обичам попара, "кавърдисана", хляб, сирене, запържено масло с червен пипер и гореща вода. Не чай, не ми харесва със захар. Мъж ми, който е бивш готвач, е работил на млади години в лагер и децата поискали веднъж попара - за него попарата е с чай, сирене и масло и хляб. Обаче, децата му казали, че обичат друга попара(като моята). А според него това е измишльотина и не съществува. Та не знам, явно във всеки район е различна попарата. Моите деца обичат също, от тази с чая. Не го намирам за тъжно, дали попара, дали паста със сирене, дали трахана, все е що горе едно и също.

# 419
  • Мнения: 13 997
Колко попара съм изяла като дете... Много я обичах - хляб, захар, масло, 2-3 бисквити и чай. Как ми се дояде...

Общи условия

Активация на акаунт