Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Телевизия
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
420-434 от 1 330 отговора


Мнения: 9 142
Колко попара съм изяла като дете... Много я обичах - хляб, захар, масло, 2-3 бисквити и чай. Как ми се дояде...
Цитирай

Буркина Фасо

Мнения: 3 291
Не го намирам за тъжно, дали попара, дали паста със сирене, дали трахана, все е що горе едно и също.
а баница със сирене?  и тя е от печено тесто + масло и сирене. не е попара  Laughing
Цитирай

Испания

Мнения: 21 300
Българската попара влезе в класация на CNN


От телевизията дават и рецептата за екзотичната българска закуска





Цитат
Българската попара изненадващо се появи в класация на CNN. В материала, посветен на най-екзотичните закуски в света, попарата е сложена редом с тунизийската супа от леблебия, украинските сирники, японския омлет тамагояки и етиопското дженфо.

"Попарата следва дългогодишната традиция да се използва останалия хляб на следващия ден. Тази топла, успокояваща закуска е любима закуска от детството на много българи. Това не е точно каша, не е и хлебен пудинг, макар да съвместява характеристики и от двете. Топло прясно мляко или чай се сипва в купа, пълна с начупен на хапки хляб, натрошено сирене, масло и захар. Оставя се за известно време, докато течността попие в хляба и ястието стане меко. Яде се с лъжица", обясняват рецептата за попара от CNN.

Редакторът на класицията уточнява, че сиренето е българският продукт, наподобяващ на гръцкото сирене фета, но е по-кремообразно и меко в сравнение с повечето източноевропески сирена. Затова и не придава на попарата прекалено солен вкус.

Освен нас, и швейцарците похапват полезна каша - с овес, плодове и ядки. В Мароко утринната трапеза включва багрир - тънки палачинки от грис на дупчици, в Турция - питки със сусам. В Германия е задължително да има вурст - братвурст, вайсвурст, лебервурст.

Не признавам нито с прясно мляко, нито с чай, още по-малко със захар. Като бях малка, ядях с хляб, сирене, масло и вряла вода. Купичката - захлупена с чиния, за да се разтопи маслото. Беше любимата ми закуска. Децата ми също я обожаваха.
Цитирай

там където има винаги вятър

Мнения: 668
................

Не признавам нито с прясно мляко, нито с чай, още по-малко със захар. Като бях малка, ядях с хляб, сирене, масло и вряла вода. Купичката - захлупена с чиния, за да се разтопи маслото. Беше любимата ми закуска. Децата ми също я обожаваха.

+1
Е, не съм само аз ядяща  "хляб с вода". Така са ми я правили, така съм я давала и на децата. Правим я само през зимата, в студените дни  Peace

И нещо по темата. Ровейки в гугъл да видя кои са новите участници, попаднах на това от октомври 2018 г  Wink
https://www.youtube.com/watch?v=KYPk1K-Q6QM
Продължавам да издирвам останалите, че само Лорина  и Йоана са ми познати.
Цитирай

Край ''синьосиньото синьо море''

Мнения: 389
Българската попара влезе в класация на CNN


От телевизията дават и рецептата за екзотичната българска закуска





Цитат
Българската попара изненадващо се появи в класация на CNN. В материала, посветен на най-екзотичните закуски в света, попарата е сложена редом с тунизийската супа от леблебия, украинските сирники, японския омлет тамагояки и етиопското дженфо.

"Попарата следва дългогодишната традиция да се използва останалия хляб на следващия ден. Тази топла, успокояваща закуска е любима закуска от детството на много българи. Това не е точно каша, не е и хлебен пудинг, макар да съвместява характеристики и от двете. Топло прясно мляко или чай се сипва в купа, пълна с начупен на хапки хляб, натрошено сирене, масло и захар. Оставя се за известно време, докато течността попие в хляба и ястието стане меко. Яде се с лъжица", обясняват рецептата за попара от CNN.

Редакторът на класицията уточнява, че сиренето е българският продукт, наподобяващ на гръцкото сирене фета, но е по-кремообразно и меко в сравнение с повечето източноевропески сирена. Затова и не придава на попарата прекалено солен вкус.

Освен нас, и швейцарците похапват полезна каша - с овес, плодове и ядки. В Мароко утринната трапеза включва багрир - тънки палачинки от грис на дупчици, в Турция - питки със сусам. В Германия е задължително да има вурст - братвурст, вайсвурст, лебервурст.

Не признавам нито с прясно мляко, нито с чай, още по-малко със захар. Като бях малка, ядях с хляб, сирене, масло и вряла вода. Купичката - захлупена с чиния, за да се разтопи маслото. Беше любимата ми закуска. Децата ми също я обожаваха.
Точно! Баба я запържваше с краве масло и червен пипер.Боже, доплака ми се...Crying or Very sadGrinning
Цитирай

София

Мнения: 877
Много приказва този Ишков 😃
Може ли някой да ми каже от къде ми е позната Лорина? Някой сериал 🤔
Цитирай


Мнения: 6 426
Лорина участва във Връзки
Цитирай

Край ''синьосиньото синьо море''

Мнения: 389
"Скъпи наследници "
Цитирай

Варна

Мнения: 645
Какви са тези гъби? Не разбрах.
Цитирай


Мнения: 2 100
Йоанна защо така се олелчила? И прическа и облекло просто ужас.🤐 Така като гледам пролетта е снимано това, тя навлечена с някакви хавлиеноподобни дрехи.
Цитирай

Испания

Мнения: 21 300
Какви са тези гъби? Не разбрах.

Смръчкула

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BC%D1%80%D1%8A%D1%87%D0% … D1%83%D0%BB%D0%B0

Ева много неприятно и високо цвили.
Цитирай


Мнения: 1 485
Приятна седмица се очертава. Лорина ми е много сладка още от "Връзки"
Цитирай

Sofia

Мнения: 14 476
Младото момиче/не Лорина/и момчето кои/какви са?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 222
Моля, да ми кажете кои са момичетата, че не разбрах?
Цитирай


Мнения: 35 762
Езикът що не го наряза. Така цял ми е по-гадно визуално...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
420-434 от 1 330 отговора