Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
  Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 19
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
720-731 от 731 отговора

София

Мнения: 8 179
Двуцветно руло

https://recepti.gotvach.bg/r-129179-Двуцветно_руло_с_маскарпоне
Цитирай


Мнения: 1 491
Миоки,
Скрит текст :
стяга се, да. Тук има снимка, как трябва да изглежда, когато е готово: http://goodnaturedfood.org/2015/12/11/how-to-make-ghee/
Може и по-светло да го оставиш това, което е на дъното.

Една снимчица на зеленчуците за вечеря:
Цитирай

Mostly in my mind

Мнения: 3 520
Знам ли, никога не съм засичала. Правя по 1кг и може би около 45 мин, ориентировъчно.
Колко излиза от 1 кг?
Цитирай


Мнения: 1 491
Лолита,
Скрит текст :
Не съм го мерила, но 2 пълни бурканчета от "лютеница" (около 300 гр., които са) и 3-тото някъде до половината. До няколко дни ще направя и ще напиша всичко, което ви интересува. От това дали е хубаво маслото зависи какво ще се получи като количество, а и качество.

Това вдясно беше по 3 лв., никога не съм го ползвала, но се изкуших от цената, приготвила съм го за топене. Това вляво ползвам винаги и за всичко. Най-много да се изложа сега.
П.С.
Баба ми имаше една коза и редовно правеше такова масло, ама му казваше топено масло, тя цял живот е яла такова. Каква е тази мода с това гхи и пречистено масло, като че ли сега са открили топлата вода, а и го продават ужасно скъпо, никога не съм купувала.
Чушки с ориз:

Скрит текст :
Свършиха ми снимките, освен да си открадна някоя, за да има снимки навсякъде. Пече се лаврак, ще снимам и него, да сложа в предишните коментари Smile.
« Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 19:24 от rovaru »
Цитирай

Калифорния, САЩ

Мнения: 4 595
   Момичета, последните десетина поста не са за тази тема. Тук става като говорилня. Чудесна снимка на гхи-то, толкова много коментри за приготвянето му нямат място тук, според мен. Не искам да обидя никого, но си има тема за кулинарни въпроси и коментари. Тук показваме снимки на храната и при евентуален интерес даваме рецепта или кратки обяснения с начина на приготвяне.
    От тези дни набързо един ориз със зелении и заливка, отново млечна салата и яйца на очи с пушена сьомга.






Цитирай

София

Мнения: 913
Зелева салата


Лятна манджа


Портокалови мъфини с мак на Пепчо

Цитирай

Бургас / UK

Мнения: 952
Котлет с картофки



Пълнени чушки с булгур



Пържени филийки с Нутела

Цитирай


Мнения: 3 207

Пиле с лук, моркови и картофи в плик

Подготовка за утре
Цитирай

София

Мнения: 8 179
Италианска бобена салата



Гръцка салата Мелидз/жано

Цитирай


Мнения: 953
Препечена филийка с бекон и яйце

Картофена салата с лук, чесън и масло (за първи път я правя така и стана уникална) с мариновано пилешко месо от Лидъл на грил тигана (мноого вкусно)

Картофени шишчета с бекон на фурна (страхотно мезе за биричка)

Филийки от детството ми със сирене и домат на фурна

Чери домати, сладка царевица и млечен сос (изглежда странна комбинация, но пък много обичам)
Цитирай


Мнения: 7 590
denyil, благодаря ти Blue Heart

Съботно и аз с две неща снимани. Снощи дояждахме пържолки и от кебапа.

Бейти кебап



Шоколадови квадрати с малини

Цитирай

София-Младост

Мнения: 16 232
Предлагам ви да отпочнем нашата юбилейна 20 тема, където отново да покажем на какво ежедневно се радват семействата ни на трапезата.
Ще повторя думите на sem, моля, не качвайте снимки, които не сте направили вие. Тук не е професионален форум, темата е чисто любителска. Не се съревноваваме, нито конкурираме. Просто си споделяме и се учим. Smile
Коментарите...знаете, че темите се разделиха точно заради тях. Коментарите не са забранени, но нека не го обръщаме на чат. Когато искате рецепта, нека това не става с цитиране на целия пост, заедно със снимката. Обръщение към автора и молба за рецепта, смятам, че е достатъчно.
Заповядайте в НОВАТА ТЕМА

ПП Малко рано я пускам, но тъй като са почивни дни, не знам накъде ще хукна и дали ще имам време по-късно.
Може да използваме последната страница за коментари и предложения, но не прекалявайте;)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
720-731 от 731 отговора