Клафути - започва сезонът на черешите!

  • 3 500
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021

Поредната изкушаваща рецепта! Благодаря!

# 16
  • Мнения: 3 341
В коледната тема пише една сърфоумка Наталина, мисля че живее в Чехия и е страхотна кулинарка. Питайте я нея за този десерт мисля, че може да помогне.

# 17
  • София
  • Мнения: 10 767
despicable, дояде ми се! Yum Тази година още не съм ги започнала черешите. Нямам търпение!

# 18
  • в кукувиче гнездо
  • Мнения: 3 187
В коледната тема пише една сърфоумка Наталина, мисля че живее в Чехия и е страхотна кулинарка. Питайте я нея за този десерт мисля, че може да помогне.
Благодаря за идеята. Между другото, колкото повече чета тук, толкова повече си мисля, че това  една и съща рецепта. Защото и клафути от френски и надевайно от чешки означава едно и също нещо.  bouquet

# 19
  • Мнения: 6 888
Снощи го опитахме-допадна ми, но другия път ще махна костилките, че така от плюенето им, си нарушавам удоволствието Grinning
Хареса ми една идея повече като е току-що изваден от хладилника Simple Smile

# 20
  • София
  • Мнения: 10 767
Тогава ще ти трябва задължително бадемова есенция, ако искаш да се получи вкуса на френския сладкиш.

# 21
  • Мнения: 807
Пробвах го, но вътре ми остана глетаво, а отгоре хвана коричка. Така ли трябва да е?
Или трябваше да го пека от начало само на долен реотан, а не горен + долен от началото?

# 22
  • Мнения: 3 157
Според мен има прекалено много брашно в рецептата и затова става глетаво-при мен също стана така.В повечето други рецепти в интернет,брашното е символично като количество.Следващия път даже изобщо няма да слагам,само ще поръся с малко царевично нишесте.

# 23
  • София
  • Мнения: 10 767
шоколадче, не е много брашното, съвсем точно си е в съотношение с останалите продукти. А, това какво си решила да импровизираш, си решаваш ти.

borisova.v, не знам какво разбираш под глетаво, но такъв е типът на тестото. Може, както казваш, следващия път първо да печеш само отдолу.

# 24
  • София
  • Мнения: 2 298
При мене не стана глетаво, пекох едновременно и отгоре и отдолу, на 175 градуса, че фурната ми е малко по-силна, за 30 минути, в една правоъгълна керамична тавичка. Следващия път ще е на отделни порции, може би за по-кратко време ще станат.
Освен ако някой очаква пухкаво като кекс тесто - не става такова, консистенцията е като крем.

# 25
  • Мнения: 732
Vanja77, течната сметана сладка ли е?

# 26
  • София
  • Мнения: 10 767
Не.

# 27
  • Варна, Пловдив
  • Мнения: 1 076
Чудесна тема, точно вчера ей така се сетих за този десерт и го направих за първи път. Толкова вкусен, че сега чистих пак череши за двойна доза, заради дребното ги чистя иначе щях с костилките да ги оставя. Малко ме притесни малкото количество брашно, даже лекичко го увеличих вчера, но като чета тук не е трябвало.

# 28
  • Варна
  • Мнения: 1 951
А когато се използва бадемово брашно, количеството същото ли е? Thinking

# 29
  • София
  • Мнения: 10 767
А когато се използва бадемово брашно, количеството същото ли е? Thinking

Който е правил с бадемово брашно да каже, аз не съм.

Добавям снимки от вчера:



Общи условия

Активация на акаунт