Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
15-29 от 37 отговора

Bарна, морето, сините вълни

Мнения: 2 403

Поредната изкушаваща рецепта! Благодаря!
Цитирай


Мнения: 1 149
В коледната тема пише една сърфоумка Наталина, мисля че живее в Чехия и е страхотна кулинарка. Питайте я нея за този десерт мисля, че може да помогне.
Цитирай

София

Мнения: 2 364
despicable, дояде ми се! Yum Тази година още не съм ги започнала черешите. Нямам търпение!
Цитирай

в кукувиче гнездо

Мнения: 2 042
В коледната тема пише една сърфоумка Наталина, мисля че живее в Чехия и е страхотна кулинарка. Питайте я нея за този десерт мисля, че може да помогне.
Благодаря за идеята. Между другото, колкото повече чета тук, толкова повече си мисля, че това  една и съща рецепта. Защото и клафути от френски и надевайно от чешки означава едно и също нещо.  bouquet
Цитирай


Мнения: 3 738
Снощи го опитахме-допадна ми, но другия път ще махна костилките, че така от плюенето им, си нарушавам удоволствието Very Happy
Хареса ми една идея повече като е току-що изваден от хладилника Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 364
Тогава ще ти трябва задължително бадемова есенция, ако искаш да се получи вкуса на френския сладкиш.
Цитирай


Мнения: 525
Пробвах го, но вътре ми остана глетаво, а отгоре хвана коричка. Така ли трябва да е?
Или трябваше да го пека от начало само на долен реотан, а не горен + долен от началото?
Цитирай


Мнения: 2 860
Според мен има прекалено много брашно в рецептата и затова става глетаво-при мен също стана така.В повечето други рецепти в интернет,брашното е символично като количество.Следващия път даже изобщо няма да слагам,само ще поръся с малко царевично нишесте.
Цитирай

София

Мнения: 2 364
шоколадче, не е много брашното, съвсем точно си е в съотношение с останалите продукти. А, това какво си решила да импровизираш, си решаваш ти.

borisova.v, не знам какво разбираш под глетаво, но такъв е типът на тестото. Може, както казваш, следващия път първо да печеш само отдолу.
Цитирай

София

Мнения: 2 243
При мене не стана глетаво, пекох едновременно и отгоре и отдолу, на 175 градуса, че фурната ми е малко по-силна, за 30 минути, в една правоъгълна керамична тавичка. Следващия път ще е на отделни порции, може би за по-кратко време ще станат.
Освен ако някой очаква пухкаво като кекс тесто - не става такова, консистенцията е като крем.
Цитирай


Мнения: 379
Vanja77, течната сметана сладка ли е?
Цитирай

София

Мнения: 2 364
Не.
Цитирай

Варна, Пловдив

Мнения: 773
Чудесна тема, точно вчера ей така се сетих за този десерт и го направих за първи път. Толкова вкусен, че сега чистих пак череши за двойна доза, заради дребното ги чистя иначе щях с костилките да ги оставя. Малко ме притесни малкото количество брашно, даже лекичко го увеличих вчера, но като чета тук не е трябвало.
Цитирай

Варна

Мнения: 282
А когато се използва бадемово брашно, количеството същото ли е? Thinking
Цитирай

София

Мнения: 2 364
А когато се използва бадемово брашно, количеството същото ли е? Thinking

Който е правил с бадемово брашно да каже, аз не съм.

Добавям снимки от вчера:



Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
15-29 от 37 отговора