За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 844
  • 739
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9 092
 Заповядайте в новата тема   Flowers HibiscusFlowers ChiliFlowers PineappleFlowers RoseFlowers TulipFlowers StrawberryFlowers WatermelonFlowers EggplantFlowers GrapesFlowers BouquetFlowers AppleFlowers Cherries 

ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 125

Старата тема, ако някой е забравил нещо там  https://www.bg-mamma.com/?topic=1104474.735
 

# 1
  • Мнения: 9 092
слагам и тук отговорите от предната тема
 kimbolina За граха  - когато имахме домашно телешко го готвех като това https://pep-4o.blogspot.com/2016/09/blog-post_11.html домашното месо е различно от отглежданите само за месо породи.

За тиквите  Хокайдо https://pep-4o.blogspot.com/2018/12/blog-post_29.html ето с месо от мен - пилешко и свинско

# 2
  • София
  • Мнения: 11 665
 bouquet Тук съм си, благодаря!  Hug

# 3
  • София
  • Мнения: 10 765
Ще ползвам от големите алуминиеви форми за еднократна употреба да правя сладкиш. Трябва ли да ги мажа с мазнина и да ги ръся с брашно?

# 4
  • под тепетата
  • Мнения: 9 170
Да, мажеш или постилаш с хартия за печене. Пеп-4о,благодаря за темата и.... мекиците Joy Зърно Спелта намерих в Лекси, юфка ще ми донесат от Габрово. Хлябът с брашно и от Спелта много ми хареса.

# 5
  • София
  • Мнения: 4 397
слагам и тук отговорите от предната тема
 kimbolina За граха  - когато имахме домашно телешко го готвех като това https://pep-4o.blogspot.com/2016/09/blog-post_11.html домашното месо е различно от отглежданите само за месо породи.

Благодаря ти , ще го мъча тия дни това теле  Joy

# 6
  • София
  • Мнения: 2 298
moonriver, тази сметана MADETA се разбива и на крем, но трябва малко по-дълго време.
Аз я ползвам много за домашен сладолед - разбивам я на крем, добавям кондензирано мляко - подсладено или карамелизирано, разтопен шоколад (когато правя шоколадов сладолед) и в машината за сладолед.

# 7
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 3 986
Благодаря за новата тема и нещо шоколадово от мен Simple Smile

# 8
  • Мнения: 4 586
Какво е това? Така визуално съвпада с моя вкус за десерт Simple Smile

# 9
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 3 986
Какво е това? Така визуално съвпада с моя вкус за десерт Simple Smile
Маслено тесто и първи пласт дулче де лече и отгоре ганаш. Простичко е и вкусно, но прекалено сладко. На малки парченца е ок Simple Smile Пейчев имаше подобна рецепта но като тарталетки.

# 10
  • Мнения: 39 041
На пресни печени картофки дали ще отива малко розмарин? В приятелка ядох варени и ми хареса комбинацията.

# 11
  • Мнения: 2 816
На пресни печени картофки дали ще отива малко розмарин? В приятелка ядох варени и ми хареса комбинацията.

Твърдо ДА Simple Smile Но не повече от 3-4 клонки в тавата, доста е силен.

# 12
  • София
  • Мнения: 2 298
На пресни печени картофки дали ще отива малко розмарин? В приятелка ядох варени и ми хареса комбинацията.
Много при това. Нашата домашна любима рецепта е картофки със сметана и розмарин. Но да не се прекалява с него, че е силна подправка.

# 13
  • Мнения: 4 859
Пепчо,Благодаря за новата тема bouquet

Много хубави стават пресните картофки с чесън и розмарин.И за стари,пак е супер подправка.

# 14
  • Мнения: 9 569
Някой ползва ли подобни рингове за печене?
https://m.emag.bg/forma-za-pechene-tescoma-delicia-reguliruema-k … 060/pd/D71D34BBM/
Изглежда удобно, вместо да си купувам тави в различни размери, но не изтича ли сместа от процепа между ринга и тавата, върху която се поставя?

Общи условия

Активация на акаунт