400 гр. сирене
500 гр. гъби
350 гр. бекон
5 яйца
около 1,5 пакет кори за баница
олио, сол, чубрица
Задушете гъбите в малко маслоотделна тенджера, като добавите 1 лъжичка сол. След като изстинат, разбийте 1 яйце при тях.
В друг съд надробете сиренето на трохи, добавете две яйца и малко олио. Ако сместа е прекалено суха, добавете малко кисело мляко.
Нарежете бекона на малки късчета и добавете едно разбито яйце.
Намажете дъното на тавата с малко олио, и сложете едина кора от корите.
На масата разстелете 2 кори, и нанесете равномерно по нея с лъжица от сиренето. Покрийте с кора и разстелете гъби. Върху следващата кора положете късчета бекон. Завийте трите пласта заедно на фитил/руло и го сложете в тавата. Пригответе още 4-5 фитила, докато се запълни тавата. Отгоре покрийте с два листа кори, като подгъвате краищата надолу за по-добър вид.
Разбийте последното яйце + малко пр. млако (колкото да ви стигне да облеете цялата баница) и го изсипете върху баницата. Разнася се равномерно отгоре с лъжица, за да не остане суха кора.
Поръсва се с чубрица и се пече около 30 - 40 минути.
С благодарност за рецептата на една мила девойка от Гответе с мен.
Да ви е сладко!