Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 53 363
  • 913
  •   1
Отговори
# 900
  • Мнения: 1 357

Това е животинска сметана от Лидл.

# 901
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
И аз ползвам същата сметана от Лидл, идеална е за разбиване.

Иначе тея дни правих една малка торта, която започна като тотален провал, който се разпадна при покриването с фондан, та се наложи в 22:30 да включа фурната и да започна отначало, а трябваше да дам тортата на следващата сутрин в 9. Добре, че е зима и блатовете изстинаха бързо на терасата и успях да сглобя тортата и да ѝ дам няколко часа да отлежи преди да я измажа и покрия. Украсата беше готова предварително.

# 902
  • Мнения: 93
Здравейте Simple Smile Правили ли сте Шоколадовата торта на Ирина Купенска? https://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/
Харесва ли ви, срещали ли сте затруднения при направата й? Другата седмица искам да направя торта за специален повод и още се чудя коя да направя.. Също да ви попитам (може и смешно да прозвучи, ноо) как слагате шоколадовите пръчици от страни на тортата? Благодаря предварително Simple Smile

# 903
  • Viena
  • Мнения: 3 582
Е, как. Изпитана рецепта е.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 23:51 от janaa777

# 904
  • Мнения: 93
Прекрасна е ❤ Засега съм се спряла на нея 😍😍😍

# 905
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
SynShine, за да облепиш тората с шоколадови пръчици отстрани ти трябват много шоколадови пръчици. Пълни шепата и леко притискаш. Ще изпадат доста и ще имаш голям излишък, но така става най-лесно. После изпадалите може да ги махнеш с четница от поставката.

# 906
  • Мнения: 93
Благодаря ви момичета Simple Smile Аз идвам пак с въпрос, мисля че рецептата за шоколадовия мус е редактирана, 175 гр пише, че е шоколада... но горе в описанието пише, че шоколада е 400 гр, 200-черен и 200-млечен. Нещо се обърквам 😂

# 907
  • Мнения: 3 271
Шоколада е 400гр.Може да го направите само с черен, може 200/200.

# 908
  • Viena
  • Мнения: 3 582
Напротив, гледайте редактираното. ❤️

# 909
  • Мнения: 6 765
Рецептата е редактирана и в новия вариант мусът е различен. За това има разминаване в количеството на шоколада. Следвай си рецептата.

# 910
  • Мнения: 93
Кой мус повече ви допада? Имам нужните продукти и за двата варианта, предполагам и двата муса са хубави 😍❤😘 Имам време да реша, в петък ще я правя🤗

# 911
  • Мнения: 6 765
Да си призная, но с мусът от първоначалната рецепта съм я правила само първия път и тортата ми дойде малко тежка. Но това си е въпрос на вкус. В последствие промених крема и го правя от маскарпоне+сладкарски крем+сметана(заквасена или бита) и дабавям някакъв плод (ягоди, малини, киви, кайсии) между блатовете.

# 912
  • Варна
  • Мнения: 51
Исках да питам за една торта "памук" - някога я правихме от 6 яйца, 1ч.ч. захар, 2 пакетчета пшеничной нишесте, ванилия и бакпулвер.
До тук добре, днес я направих, но я пекох в кексовата форма, а тя преля и после се оказа, че всичко е било въздух и са се опекли само изрезки. Моля ако някой има рецептата, да ми пише по колко грама е било нишестето през ония години-80-90-те.Сега ползвах две с ванилия, после се оказа, че са с мляко и разни подобрители, макар с големи букви да пише натурално, пшенично нишесте. По 70 грама са.
Предварително благодаря за предположения и съвети!

# 913
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 453
ЗАПОВЯДАЙТЕ В ТЕМА №140 https://www.bg-mamma.com/?topic=1277994.msg41906898#msg41906898

Общи условия

Активация на акаунт