Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 53 183
  • 913
  •   1
Отговори
# 225
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 814
Много благодаря, Нелка! Съгласна съм. Аз не съм в България, но има кой да я получи там.

# 226
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Веселушке, Яни, извинявайте за закъснението, два дена не бях на линия.  Blush
Остава значи до пролетта.

Хубави пожелания на вас двете и на всички ни!  bouquet

# 227
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 685
Искам да направя вкусна торта с бишкоти ,до сега съм правила бишкоти с крем от маскарпоне ,заквасена сметана и кондензирано мляко . Много вкусна става ,но ми се иска да разнообразя .Моля ви,предложете други идеи .Hug

# 228
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Тирамису  Flutter
Страшно оригинално, нали?  Joy
Наскоро експериментирах и правих нещо като Тирамису; вместо маскарпоне ползвах веднъж сметана, а следващия път - заквасена. При наличието на кафе и какао, вкусът се получава доста подобен. Предпочитанията ми са за обикновената сметана, незаквасената.
(Ама че проблем с това отсъстващо в българския име, разграничаващо ясно двата продукта  Confused)

# 229
  • Мнения: 1 325
(Ама че проблем с това отсъстващо в българския име, разграничаващо ясно двата продукта  Confused)
Имаш предвид течната ли? Или с висока масленост като маскарпонето? Виждала съм надписи готварска или сладкарска.

# 230
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Леони, да, това имах предвид: видовете незаквасена сметана изобщо.
Свикнала съм, че тук при мен тя си има едно петбуквено име, а заквасената - съвсем друго, пак така кратко.
Някога, доколкото съдя от старите книги, са ѝ казвали каймак.
Това обаче по соца доби значение единствено на онова...нещо, което се отделяше по повърхността на сварено прясно мляко и което събуждаше едни определени чувства у всекиго... Embarassed
И сега, при писане все се налага да прецизираме дали става аз сладкарска/течна/незаквасена сметана или за заквасена такава. Което е малко досадно, та оттам и забележката ми по-горе.   Confused

# 231
  • Мнения: 6 732
Нелка, предполагам, че говориш за натурална прясна сметана. Има от доста време и тук. Аз ползвам тази. Само трябва да се внимава с разбиването. Достатъчно е да се разбърка малко с лъжица, че с миксер има голяма вероятност да стане на масло.

# 232
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 814
2в1, а в кои магазини се предлага тази сметана? Обикновено като се прибираме за ваканцията, съм със списък кой какво си е полежал да направя.  От тук си нося някои продукти, но като трябва да пазарувам от българските магазини, не знам кое е по-добро и него да взема.

# 233
  • Мнения: 6 732
Янче, аз съм в малък град. Нямаме от най-големите вериги и не мога да съм ти от полза с информация. Но, знам, че Лесидрен предлагат продуктите си в София и предполагам, че където ги има се намира и от сметаната им.
Скрит текст:
Дано не се приеме за реклама, но в къщи харесваме техните продукти. И млечните (сирене, кашкавал, мляко), и месото.

# 234
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 814
Благодаря! В Пловдив май не съм виждала, ама то и колко ли гледам. Следващия път ще потърся.

# 235
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Лесидрен знам само от родния ми Плевен, тук-таме съм срещала и в София. Като се прибирам, баба, милата, все гледа да ми прати техни сирена и кашкавали, да си взема. Heart

Отклоних се малко, но досега знам да ги има в Плевен и София.

# 236
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 685
Тирамису не става ,трябва да може да се хапва и от деца .Приемам други идеи

# 237
  • Мнения: 1 325
Правя подобна на тази торта, пак е вид Тирамису, но с горски плодове и крем ванилия.
(В рецептата има еспресо и амарето, но ги замествам с компот или сок от горските плодове. Вместо извара си правя добрия стар крем от пудинг, желатин и бита сметана.)

# 238
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Веселушче, благодаря ти много!  Hug
Когато съм във Варна, практически не правя нищо сладко и това също е една от причините да не познавам продуктите там. Следващия път обаче явно ще ми се наложи, а точно сметана не става да си донеса. Макар че с удоволствие бих, да би било възможно. 
Името ми е познато, но е възможно да е от някоя тема тук само.
Защо така бързо става на масло, много висока масленост ли има?

Предното лято гледах в бакалията Grinning до нас едни миниатюрнички опаковки „Президент“, нещо от рода на 200мл за нещо от рода на 5лв.  ooooh! Това е много по-скъпо дори сравнено с тукашните цени. На всичко отгоре не е и нормална сметана, с трайност 10 дни. Crossing Arms

Светле, знаех си, че има и деца в загадката с бишкотите, ама не се сдържах за Тирамису-то.  Heart Eyes

# 239
  • Мнения: 6 732
Нелка, маслеността е 50%. То си е буквално чист каймак. Не, че не става и с миксер да я разбиеш, но трябва да е за кратко, на ниски обороти и много да се внимава. Това, ако я разбиваш самостоятелно. Като я смесиш с друг крем вече не е такъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт