Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 53 258
  • 913
  •   1
Отговори
# 150
  • София
  • Мнения: 461
Пробвала ли си да разбиваш студено маслото? Отнема повече.време, понеже в един момент се отделя водата и се пресича, но щом си с платетарен му слагаш капака и го оставяш да се джурка, докато пак се събере - става жестоко!:)

# 151
  • Мнения: 578
Привет, какви пропорции ползваш ? Wink
108 гр. масло на стайна температура
227 гр. Филаделфия
525 гр. пудра захар
1 ампула ванилия
В рецептата има е половин лъжица прясно мляко, но не го слагам.
Пробвала съм и с други рецепти. И да заменя част от маслото с маргарин. Все не става.

# 152
  • София
  • Мнения: 461
Филаделфията втечнява когато се разбие и не е студена. Аз бих ползвала 1:1  масло :филаделфия. Илии... направи си кореййски маслен креч и добави вътрре филаделфията-става супер фин, не накъртва от сладост и е мега вкусен дори без сиренето, само леко овкусен с ванилия. Страхотен е за пайпинг

# 153
  • Мнения: 578
Пробвала ли си да разбиваш студено маслото? Отнема повече.време, понеже в един момент се отделя водата и се пресича, но щом си с платетарен му слагаш капака и го оставяш да се джурка, докато пак се събере - става жестоко!:)
Не съм, понеже винаги спазвам насоките в рецептата. Някъде четох, че сиренето се слага студено и се бърка на ръка. Причината за втечняване била в прекаляването с разбирането на продуктите. Заради това питах за степента на миксера.
Предпочитам тази глазура, защото е по-лека от маслената, но като съсипя продукти за 15 лева още веднъж ще ми е за последно май.

# 154
  • Мнения: 578
Филаделфията втечнява когато се разбие и не е студена. Аз бих ползвала 1:1  масло :филаделфия. Илии... направи си кореййски маслен креч и добави вътрре филаделфията-става супер фин, не накъртва от сладост и е мега вкусен дори без сиренето, само леко овкусен с ванилия. Страхотен е за пайпинг
Благодаря за съветите. Ще потърся рецепта за такъв крем. Не стига, че два пъти в годината готвя, ми с тези "постижения" съвсем ще се откажа Blush

# 155
  • София
  • Мнения: 461
А защо не разбъркаш първо маслото със захарта и накрая наистина да вкараш на ръка филаделфията?

# 156
  • Мнения: 578
И това съм пробвала. Даже веднъж крема се пресече. И с обикновен миксер съм опитвала. Захарта смених, защото ползвах една без антислепващ агент. Накрая стигнах до извода, че този крем за шприцоване не става. Или аз съм супер некадърна или има нещо важно, което не знам.

# 157
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 433
Филаделфията втечнява когато се разбие и не е студена. Аз бих ползвала 1:1  масло :филаделфия. Илии... направи си кореййски маслен креч и добави вътрре филаделфията-става супер фин, не накъртва от сладост и е мега вкусен дори без сиренето, само леко овкусен с ванилия. Страхотен е за пайпинг
Може ли рецептата за този корейски маслен крем?

# 158
  • София
  • Мнения: 461
По тази рецепта го правих и съм мега доволна

http://bubecraft.com/how-to-make-the-korean-buttercream/
Аз по принцип не обичам маслен крем и съм пестелива.. но си признавам честно от този тайно си гребнах с лъжицата ня5олко пъти, докато измазвах🤣 много фин вкус , разгръщащ аромата на хубаво масло и ванилия и копринено усещане в устата. Нищо общо с масло със сурова пудра захар разбито

# 159
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Аз днес не мога да се спра  Embarassed Embarassed с една неукрасена торта този път.

# 160
  • София
  • Мнения: 461
Нелчо...от 1 месец съм на режим и за първи път ми се дояжда сладко🤣😍

# 161
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ох, Глухарче, не казвай, не питай.... Embarassed Embarassed Embarassed
Уж и аз трябва да съм на режим, но имам гостенка у дома и се случват едни кухненски неща, дето …  Blush
В тези парченца освен кремче и сметана, има и лек вкус на лимон...и малко киселичко...издевателствам, знам  Blush

# 162
  • Мнения: 578
Този Корейски крем ме отказа само като прочетох, че ще трябва да варя сироп и да го следя с термометър Joy Иначе изглежда наистина много добре на снимките, ама видя ли сурови белтъци и варене и се отказвам Blush

# 163
  • София
  • Мнения: 461
И аз с месеци отказвах да го направя, но накрая неволята.... и се оказа всъщност супер лесен,чак ме доядя колко му.се опъвах🤣

# 164
  • Мнения: 402
Привет! Моя приятелка искаше да е направя торта , по мой избор. За най - "лесно" избрах тортата от прикачения файл. Снощи я измазах , днес ще правя дървото, но тъй като до момента не съм правила торта без фондан , не зная с лепило ли да прикрепя дървото към масления крем или просто така да го сложа ?

Общи условия

Активация на акаунт