Ketotarian – растително високомазнинно хранене

  • 10 562
  • 162
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 268
Ако идеята на темата е не да е просто високомазнинно, но и нисковъглехидратно (което би било от изискванията за кетоза), то нямам идея защо се обсъждат соя, ориз, плодове, че и овесени трици... Close

Изобщо нищо общо с нисковъглехидратното, камо ли пък с "кетонното" хранене...
То изобщо може ли да има нисковъглехидратно вегетарианско хранене с намалени млечни?
Всички ядки съдържат колкото протеини, толкова и въглехидрати. При някои въглехидратите са дори повече от протеините.
Остава да се ядат само яйца, гъби и зеленчуци.

За соята съм чела, че няма достатъчно проучвания и как се отразява зависи от възрастта, флората в червата и др.фактори.
Между другото лененото семе съдържа също много фитоестрогени, а виждам, че доста го ползват в някакви кето хлябове. То има и цианиди.

# 61
  • Добрич
  • Мнения: 5 448
Лененото семе като мине топлинна обработка губи ценните си качества. Освен това целите семена не могат да се усвоят пълноценно. Когато се смели се окислява. С две думи, полезно е само ако е прясно смляно и сурово.

# 62
  • Мнения: 11 309
Лененото семе
С две думи, полезно е само ако е прясно смляно и сурово.
Най-добре е да се накисва смляно.

# 63
  • Мнения: X
Днес си направих мус от авокадо, с такъв ентусиазъм, а някак ми е безвкусно - в блендера авокадото, сол, черен пипер, малко лимонов сок, какво пропускам? Хапнах малко от него върху крекер от семена - всякакви каквито имах + хуск+зехтин и вода, колкото да стане каша, после тънко върху хартия за печене и на 150 градуса. Целта беше да става за носене в офиса и си го представях така Simple Smile


# 64
  • Мнения: 1 302
Дами, вижте на какво попаднах.  . Надявам се да вдъхновение за някой тази рецепта.

Аз нямам какво да споделя за храненето си към момента, защото бях с ужасна кашлица и консумирах доста мед.
Време си трябва , за да се заменят старите навици.

# 65
  • София
  • Мнения: 8 348
може да сложиш нюню чесън и малко зехтин на авокадото


днес пак ядох зелена салата с разни други зелении, маслини, зехтин, лимон и пармезан
обаче изядох и цяла кесия шамфъстък

не ме изкушава хляба
по-скоро се отплесвам с количествата и ми се прияждат плодове
от сега чакам да излязат черешите и хич няма да им се чудя

# 66
  • Добрич
  • Мнения: 5 448
С авокадо правя чеснов сос, но за офиса....

Преди малко си извадих безглутеновото хлебче от машината, слагам 1 яйце на 520 г брашно и после го хапвам 7-10 дена. Ако не го съхранявам в хладилника, хваща мухъл за това време. Обаче 7 яйца в горната рецепта, ми се виждат доста. Предполагам, става подобно на суфле.

# 67
  • Dope Reach
  • Мнения: 4 049
Ъп на темичката, много хубава идея. Simple Smile

# 68
  • Мнения: X
Хайде ъп-че и от мен Stuck Out Tongue Winking Eye
За 2 седмици - 1.5 кг плавно и не варират (засега Sunglasses) ! Много доволно, като се има предвид, че съм в едно дълбоко, пх... бездънно плато, от 2 години, свал и кач 3 долу - 3 горе, нон стоп. Тъкмо мислех да поровя за рецептички, че ми се събраха повечко яйца тези дни. Признавам, че през уикенда се подхлъзнах с едни сладки неща, оффф, а дори не ми се ядаха толкова много, ама почна ли, няма спирка прасето в мен... но "влизам в час" днес.

# 69
  • Dope Reach
  • Мнения: 4 049
Ех, че тъжно... Хич не е активна темичката. Confused
Някой използва ли ксилитол за подслаждане? Принципно използвам кокосова захар, поне замених тръстиковата, но искам и нея да изключа. В магазина ми казаха, че не променя вкуса на кафето, за разлика от стевията. Мислих си да взема еритритол, но бил извлечен от царевица, а ксилитолът от бреза, та предпочетох него.

# 70
  • Мнения: 667
Аз съм ползвала, но всички подсладители ми променят вкуса на това, в което ги слагам. Свикнала съм отдавна без да подслаждам кафето и чая, ако изпитвам необходимост да си сложа в кис.мляко с горски плодове, например, ползвам мъничко мед или кленов сироп. Да въглехидратно е, но е натурално и не вярвам да навреди чак толкова.

# 71
  • Мнения: 1 933
Ще следя темата, въпреки че съдържанието малко не отговаря.
А какво представляват споменатите в първа страница "nightshade vegetables"?

# 72
  • Dope Reach
  • Мнения: 4 049
Това са зеленчуците, които съдържат соланин - токсин, който в големи количества може да е отровен.
Зеленчуци, които съдържат соланин са белите картофи, доматите, патладжанът и различни видове чушки (камби, червени).

# 73
  • Мнения: 1 933
Благодаря! Ще чета по темата за соланина - има повече информация в чуждестранните сайтове.

# 74
  • Мнения: 1 302
Това са зеленчуците, които съдържат соланин - токсин, който в големи количества може да е отровен.
Зеленчуци, които съдържат соланин са белите картофи, доматите, патладжанът и различни видове чушки (камби, червени).

Това е много интересна информация.
Имам близка приятелка, която е с диагноза фибромиалгия и точно тези зеленчуци са й ограничили. 
Ако намерите  повече информация , моля да я качите и тук

Общи условия

Активация на акаунт