Вредни храни и продукти

  • 3 712
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 10 210
Колкото и да ограничаваме солта в домакинството, не става съвсем без  сол,  голям блудкаш става храната 😐
Става, но трябва да ползваш много подправки и в правилни комбинации. Те дават солен вкус на храната.

# 16
  • София
  • Мнения: 5 139
Всичко, което идва в твърде шарени, щамповани и изпъстрени с картинки опаковки е вредно. Както и всичко, което преминава през твърде агресивна термична обработка.
А "някъде четох, че е вредно" е... несериозен аргумент. Наистина ли можеш да си представиш труп, който не се разлага? Мумията на Ленин, ама защото си ползвала евтино кремче за лице и фикс на Маги...
Маслините, точно както безброй други зеленчуци, си имат сортове. Има сортове черни, лилави и сини маслини, има и сортове зелени и жълти. Както има червени домати, но и жълти и лилави. Както има и лилав и бял патладжан. Както има оранжеви и бели моркови.
Ако орежете една зряла синя слива, тя също ще е по-светла около костилката, ако ще и никой да не я и погледнал дори, камо ли да я е пръскал и обработвал.

# 17
  • София
  • Мнения: 3 841
Хималайската сол е супер вредна, защото не е йодирана. Хималаите са най-бедната на йод част в света. Особено вредна е тази сол за деца и бременни. Препоръчва се единствено за хора, които не трябва да употребяват йод. Затова не се подлъгвайте по реклами и опаковки.

# 18
  • Мнения: 804
Разбира се, че си имат сортове маслините и са с различни цветове 🤣 ! Просто споделям, каква информация имам от достоверен източник Simple Smile.  ( става въпрос за тия най - евтините промо маслини в суперите).

# 19
  • Мнения: 9 521
Колкото и да ограничаваме солта в домакинството, не става съвсем без  сол,  голям блудкаш става храната 😐
Става, но трябва да ползваш много подправки и в правилни комбинации. Те дават солен вкус на храната.

става, но не е нужно. липсата на сол е също вредна.
аз я сменям солта. хубава каменна има по биомагазините.

# 20
  • Мнения: 10 210
Дълга тема, не ми се влиза много в подробности в такъв формат. Липсата на сол е вредна, но сол от храната, а не сол от солницата - без значение каменна, морска и т.н. Не бих влизала в дискусия - и аз не го вярвах, докато не го преживях и проучих кое как се случва.

# 21
  • Мнения: 9 521
а, няма смисъл от дискусия. аз пък съм си говорила надълго и нашироко с патоанатоми Smiling Imp

# 22
  • Мнения: 2 560
Аз не съм изключила солта от менюто, просто гледам да не прекаляваме.  Как беше- всяко лекарство може да стане отрова, а всяка отрова може да стане лекарство- важна е дозата.  Не съм открила още йодирана сол, на чиято опаковка да не пише, че е с добавен флуорид. Ако си намеря в Бг, ще си донеса един пакет😊

# 23
  • Мнения: 10 210
Ако си поговориш с няколко от познатите ми стоматолози, ще ти кажат, че флуоридът всъщност е много добро нещо. Smiley А един познат химик от БАН се кълне, че пластмасите са много надеждни и не разбира защо чак ще ги изтеглят от употреба до няколко години. Така че всеки си преценява с кого да си говори, как да осмисля информацията и си носи последствията. Hands V

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 21:01 от soul81

# 24
  • Мнения: 5 119
Моя приятелка,лекар, ми каза за пробиотика - не вреди,но и не помага. По-добре, кисело мляко. Така и правя.

# 25
  • Sofia, Bulgaria
  • Мнения: 559
Според много лекари пробиотика може да се използва като имуностимулатор

# 26
  • Мнения: 383
Аз ползвам хималайска сол. Мислих,че е по-добре от обикновена.
Иначе за всяко едно нещо има някъде статия,че не е полезно или че е вредно.
Ако някой намери едно нещо,което да е полезно според всички,безпрецедентно- шапка му свалям.
За нас е важно да не прекаляваме с нищо.Вредно в малки дози "имунизира" организма- нещо като ваксините. Например аз пия чешмяна вода и нищо ми няма,но ако някой ,който цял живот е пил филтрирана,изворна и т.н. и изведнъж рязко смени на чешмяна ще има дискомфорт за известно време.

# 27
  • Мнения: 234
Хималайската сол е супер вредна, защото не е йодирана. Хималаите са най-бедната на йод част в света. Особено вредна е тази сол за деца и бременни. Препоръчва се единствено за хора, които не трябва да употребяват йод. Затова не се подлъгвайте по реклами и опаковки.

Има и йодирана хималайска сол.

# 28
  • UK
  • Мнения: 93
Здравейте на всички!

Да ви кажа някои статии не знам откъде си ги измислят... случвало ми се да попадна на някви простотии как краставицата носи рак, чукам на дърво... Sweat Smile

За маслините е абсолютно вярно - няма натурално черни маслини.

Трапзната сол е много вредна, аз използвам йодирана хималайска сол. Преди ограничавах солта и беше огромна грешка, защото не си набавях и калий от никъде и големи здравословни проблеми имах. Прескачаше ми сърцето, нисък пулс и тн.

# 29
  • Мнения: 14 488
Хималайската сол е супер вредна, защото не е йодирана. Хималаите са най-бедната на йод част в света. Особено вредна е тази сол за деца и бременни. Препоръчва се единствено за хора, които не трябва да употребяват йод. Затова не се подлъгвайте по реклами и опаковки.

Абсолютно вярно. И обикновената готварска сол е вредна при употреба в големи количества и най-често  т. нар. скрита сол - в колбаси и консерви. Ако не ядете редовно такива и не солите със супената лъжица порцията си, никаква отрова не е.

Глюкозо-фруктозният сироп, който слагат в сладкарските изделия е много по-вреден от обикновената захар тъй като рязко вдига инсулина и по този начин изтощава панкреаса (отделно дето води до затлъстяване).

Общи условия

Активация на акаунт