Козунаци 2019

  • 35 104
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 225
Тази седмица в Кауфланд има брашно Casillo 00 по 0.89 лв/кг. и трайност до 12/2019.
 

# 616
  • София
  • Мнения: 2 992
Тази седмица в Кауфланд има брашно Casillo 00 по 0.89 лв/кг. и трайност до 12/2019.
 


За кой град става въпрос? Сега гледах рекламната бршура- нямаше такава промоция.

# 617
  • Sofia
  • Мнения: 21 579
И в софийската брошура го няма,  но то нищо не значи.

# 618
  • In transit
  • Мнения: 11 702
Това брашно е слабо и не става за козунаци. В зелените пакети, което е за пица е по-силно.

# 619
  • Мнения: 225
Ще има ли тема за 2020?
Купих си хлебопекарна с цел да омесва тестото, а печенето в зависимост от времето и количеството да е във фурна или в самата машина. Използвах около 1.1 кг брашно тип 00 Касилло в синята опаковка, 10 с.л. захар, 430 мл мляко, 4 яйца и 6 г суха мая от френската. Получиха се два - пекох ги един след друг като по примера на Джемма извадих бъркалките, а тестото го сплетох и намазах с яйце, че даже и поръсих с малко захар. Доволна съм от първия ми опит с хлебопекарна.

# 620
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 12 995
Ще има ли тема за 2020?
Скрит текст:
Купих си хлебопекарна с цел да омесва тестото, а печенето в зависимост от времето и количеството да е във фурна или в самата машина. Използвах около 1.1 кг брашно тип 00 Касилло в синята опаковка, 10 с.л. захар, 430 мл мляко, 4 яйца и 6 г суха мая от френската. Получиха се два - пекох ги един след друг като по примера на Джемма извадих бъркалките, а тестото го сплетох и намазах с яйце, че даже и поръсих с малко захар. Доволна съм от първия ми опит с хлебопекарна.

ами не пречи тази да се продължи до изписването на 50 страници. модераторите може да допълнят заглавието с 2020 год.  правено е в подобни теми.
а може тази да се изпише и тогава да се пусне нова тема.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 20:55 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 621
  • Мнения: 14 715
Тези дни съм се присетила и аз за козунаци. Обаче не ми се получават като едно време на баба и дядо (и двамата месеха на почивки) и това си е. Няма пекарна,няма на ръка.. не знам къде бъркам.

# 622
  • Sofia
  • Мнения: 21 579
Anyyyone, кажи рецептата си да видим има ли проблем.

Аз правих преди седмица някъде. По последната ми рецепта, от която повече не смятам да мърдам.

# 623
  • Мнения: 14 715
Моренка,пробвах няколко различни рецепти. Последния път от тук видях,че хвалят твоята и по нея правих и пак не стана. Но е възможно да е от брашното,защото не намерих за баница и правих с обикновено София мел. Сега ще търся за баница и ще пробвам пак,дано да ми се получи,че много обичам топъл,вкусен козунак с конци. 😍🤗

# 624
  • Балчик
  • Мнения: 9 213
Последният козунак, който правих в края на януари беше с квас и брашно за баница на София мел.
Нямах прясно мляко и го заместих със 120 гр вода и 30 гр сухо мляко. Ползвах си рецептата, по която винаги го правя. В 10 часа вчера извадих от хладилника и захраних кваса. В 18 ч. замесих тестото в хлебопекарната, като сложих всичко наведнъж, в 21 ч го сплетох и цяла нощ втасва в студена фурна.
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2015/03/blog-post_13.html?m=1


# 625
  • София
  • Мнения: 11 665
Онзи ден правих и съм си много доволна - Козунак от старите тефтери - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/03/blog-post_6.html -

# 626
  • Варна
  • Мнения: 1 195
Аз правих преди седмица някъде. По последната ми рецепта, от която повече не смятам да мърдам.
Морена, моля те дай линк към рецептата, че вече забравих коя от всички ползваш.

# 627
  • Sofia
  • Мнения: 21 579
Заповядай, Нели - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html Simple Smile
Честит 8 март, момичета! Simple Smile

# 628
  • Варна
  • Мнения: 1 195
Благодаря Морена!

# 629
  • Мнения: 1 469
Миналата година за 1- ви път правих козунак 😁съответно неподготвена. Хал хабер 😂както се казва. По рецепта, която не беше написано, че с часове се втасва и меси и т.н.
Благодарение на насоките от вас, се получи много добре като за първи път.
Тази година обаче 😀 ще се постарая и ще пробвам рецептата Морена!

Общи условия

Активация на акаунт