Докога се стерилизират шишетата?

  • 1 688
  • 69
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 134
Според мен също високите градуси унищожават полезното от тези млека. Аз от чешмата не Ползвам вода, че ме е страх.

# 61
  • Мнения: 553
А ако не е 40 градуса според теб млякото как изглежда, на буци неразтворено ли? Защото не е така.
Опитай да разтвориш със вода на стайна температура и ще видиш чудо невиждано - млякото се разтваря FlushedScream

# 62
  • Мнения: 2 124
Е питай производителите, те явно пишат разни градуси просто ей така да ни губят времето, щом можело на стайна температура да се прави.

От чешмата и аз не ползвам вода, ползвам водата на ХИП и я загрявам до около 50 градуса макс.

# 63
  • Мнения: 128
Извинявай много, но май не ползваме еднакви машини за мляко.Водата се пуска готова на 37 градуса.Машината пуска малко гореща и после студена и става за всички видове млека.
Да подлагаш на съмнение голям производител в световен мащаб си е направо смехотворно.Млякото отлично се разтвря и няма как да губи хранителните си качества.Ако ще си говорим за детайли всички съдове в които се изварява вода имат известна токсичност.Да не говорим, че почти никои не слага ама с точност милитри и т.н, повечето жени даже гребат с лъжичките и не подравняват с нож.Видиш ли на всички децата са живи и здрави.

# 64
  • Мнения: 2 124
Извинявай ама ти май не си си прочела упътването на Томи Типи машината.

Идеята й е да се сипе млякото веднага след ХОТ ШОТА, който е 70 градуса (за да се избиели бактериите) и след това да се допълни със студена вода и да стане 37 градуса готово за пиене.
 Е да, ама Лактана Био ако сипеш според упътването директно след ХОТ ШОТА 70 градуса ще измрът Бифидус бактериите, с които е обогатено млякото.

Друг е въпросът, че може би не я позлваш правилно и слагаш млякото след втората струя, когато водата е вече 37 градуса....

Това, го има във всички клипове в YouTube както и в упътването на Tomme Tippee Perfect Prep machine.

https://www.google.com/amp/s/www.bbc.co.uk/news/amp/uk-39278690

Вземи прочети малко и разбери, че не го подлагам аз на съмнение а си беше огромен скандал в UK.

Последна редакция: сб, 20 апр 2019, 00:42 от Mn.nikol

# 65
  • София
  • Мнения: 288
Извинете, но темата не е ли "Докога се стерилизират шишетата"? Grin

# 66
  • Мнения: 553
Освен да преместим спора в тема "с каква вода се разтваря млякото" Smiley

# 67
  • Мнения: 2 124
А, то няма нужда от такава тема!
Всеки знае, че е в каквато са написали производителите Grinning

# 68
  • София
  • Мнения: 288
Ами сега?



Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 11:57 от AnMary

# 69
  • Мнения: 2 124
Какво ами сега ?
Е нали същото съм писала, че се спазват указанията на производителя задължително, защото рискуваме да не се разтворят нещата, с които е обогатено млякото ......както трябва ...или в случая да измрът...

 Кой е писал, че се разтваря на 70 градуса млякото?


Повечето млека се разтварят в диапазона 40- 50 градуса пише го на кутиите....Фризопеп е на 70 градуса.

Даже съм дала пример по-горе с Лактана че ако се разтвори на 70 градуса (което е по-висока температура от обозначените 40-50 на кутията) Бифидус бактериите ще измрът. ...същото ти го е казал и човека....само, че за ХИП млякото.


Я го питай по-добре, защо не се разтваря на стайна температура...

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 20:37 от Mn.nikol

Общи условия

Активация на акаунт