Сподели великденската си рецепта с „Фамилекс“ – „Твори с любов!“

  • 5 872
  • 199
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
„ФАМИЛЕКС" ООД е фирма, основана преди две десетилетия, и е една от водещите компании в своя бранш. Основният ѝ предмет на дейност е внос, пакетиране, дистрибуция и търговия с хранителни продукти. В портфолиото са застъпени различни видове ориз, варива, брашна, консерви и др.

Компанията има успешно защитена и внедрена Интегрирана система за управление на качеството, която отговаря на изискванията на Codex Alimentarius (НАССР система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки), ISO 9001:2015, както и FSSC 22 000, за да се гарантира напълно качеството и безопасността на храната, която предлагаме на нашите потребители.



Добре дошли в света на продукти „ФАМИЛЕКС“!
Всяко зрънце в продуктите с марка ФАМИЛЕКС, които присъстват на трапезата на българските семейства вече години наред, си има своята история, която да разкаже. Как е било посадено в най-плодородната земя, как е поливано и пазено с най-голяма грижа, как е галено от всеки слънчев лъч, как е прибрано и съхранено, докато накрая с радост се озове в дома и на трапезата ни. Защото, когато се отнася до семействата ни и с какво се хранят най-важните ни хора, всичко е от значение.



Затова ние от компанията – лидер в своя сегмент, казваме, че е важно във всяко зрънце да има слънце. А слънцето е светлина, топлина, здраве, усмивките на нашите деца, живот. Във ФАМИЛЕКС добре разбираме това и вече 23 години работим неуморно, за да бъдем добри приятели и верни помощници на българското семейство в приготвянето на домашната трапеза. Стараем се да предугаждаме какви са неговите вкусове и желания и да не спираме никога пред предизвикателствата. Всеки един наш продукт преди да стигне до Вас – нашите потребители, минава през строг контрол, проверки и анализи. Ние добре разбираме, че безупречното качество на храната, която ежедневно присъства на трапезата ни, е от огромно значение.



За нас е важно изискванията и потребностите на нашите потребители да бъдат задоволени напълно и те да бъдат спокойни. Освен всичко друго, важен е и вкусът! А той е напълно съобразен с традициите и предпочитанията. Ако на нас не ни харесва – няма да го предложим и на Вас! – простичко и ясно обясняваме ние от ФАМИЛЕКС. Всеки потребител е важен точно толкова, колкото и всяко зрънце!



Включете се в дискусията и спечелете с „ФАМИЛЕКС“ и BG-Mamma!
Изберете един или повече от продуктите на „ФАМИЛЕКС” и споделете какво бихте приготвили на вашето семейство за Великден. На 22 април трима от всички участници ще спечелят една от следните награди:

Gift Първа награда: Голям подаръчен пакет с продуктите на „ФАМИЛЕКС“ (рекламна фирмена чаша, кафява захар „Мавриций“, спагети „Фамилекс“, паста сос „Домати с босилек“, Ананас на шайби в сироп, Ориз басмати Boil in bag, Зърнени миди с какао „Фамилекс“, Нектар праскова „Фамилекс“.
Gift Втора награда: Рекламен фирмен тефтер и химикалка
Gift Трета награда: Белени круши в сироп „Фамилекс“ и Хумус Healthy mind


Моля, запознайте се с общите условия на активацията ТУК.


Посетете нашата Facebook страница
Последвайте ни и в Instagram

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 11:24 от Редактор**

# 1
  • Мнения: 29 311
Продуктите са много качествени и вкусни. Бих направила салата с червен боб, нахут и леща.

# 2
  • Мнения: 4 572
Бърза закуска:
Кокосово мляко от консерва 200 мл с 1 с.л. чия престоява 20 мин в хладилника. Добавят се белени круши и малко от сиропа им ( или ананас с малко сироп) и закуската е готова!
Ежедневната закуска е от кофичка кисело мляко с протеин изолат пудра и овесени ядки.

# 3
  • Мнения: 2 024
Ние сме фенове на Леща по манастирски! Един пакет леща "Фамилекс" пасва идеално на рецептата, и сготвя ли я вкъщи - всичко се изяжда на едно семейно хранене! Heart

# 4
  • Мнения: 3 532
Бих закусвала всеки ден със зърнените закуски, смесени с кисело мляко.

# 5
  • Мнения: 13 539
Продуктите се харесват вкъщи, качествени и разнообразни са. Редовно купувам нахут,червен боб и леща.Зърнените закуски са страхотни.

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 515
Ще приготвя салата с магданоз, булгур на Фамилекс, мента, лимонов сок, домати,пресен лук и зехтин.

# 7
  • на последния етаж
  • Мнения: 8 749
Бих приготвила салата от червен боб, царевица, риба тон, червен салатен лук, лимон.

# 8
  • Мнения: 8 474
Бих приготвила кюфтенца с нахут и овесени ядки или с леща.

# 9
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 1 774
салата от червен и бял боб с лук ожет и олио.

# 10
  • Димитровград
  • Мнения: 1 742
Бих приготвила любимите курабийки на семейството с чия.
Великденска зелена салата с нахут също много обичаме.

# 11
  • Мнения: 1 455
Използвам доста продукти на Фамилекс. Ще присъстват на великденската трапеза със сигурност. Традиционно приготвям дроб сърма с ориз басмати, много се харесва в къщи.

# 12
  • Мнения: 309
Плодова напитка малина ФАМИЛЕКС, комбинирана с домашна пица, приготвена с паста сос с червени чушки Фамилекс.

# 13
  • Мнения: 5 121
Салата от нахут, булгур, домати, краставици и лук. Леща яхния също ни е любимо ястие.

# 14
  • Мнения: 609
Дроб сърма с ориз Фамилекс

# 15
  • София
  • Мнения: 1 372
Бих приготвила салата от червен боб, лук, домати и нахут.

# 16
  • Мнения: 1 129
За Великден ще пробвам ориза на Фамилекс за дроб сърма с агнешко месо.

# 17
  • Мнения: 1 355
Продуктите "Фамилекс" се харесват вкъщи, качествени и разнообразни са. Редовно купувам нахут и леща. Зърнените закуски са чудесни за закуска, смесени с кисело мляко.

# 18
  • Мнения: 1 775
Ще приготвя агнешко с ориз Фамилекс.

# 19
  • Мнения: 441
Вкъщи агнешко не ядем, но ще направя гъби с ориз и много зелении.

# 20
  • Мнения: 3 546
С чия, прясно нляко, мед, ягоди и банани става невероятен пудинг. Поне веднъж седмично го правя на децата.

# 21
  • Мнения: 22 867
Купувам често продукти с марката Фамилекс, използват се и се харесват вкъщи. Не е много великденска, но ще споделя любима рецепта от сайта на Фамилекс: Крокети с грах. А за великденския празник бих направила чийзкейк с ананас на шайби и плодовия коктейл в сироп.

# 22
  • Мнения: X
С кафява захар „Мавриций“ на Фамилекс, например, бих направила Великденски козунак в хлебопекарната машина.

# 23
  • Мнения: 1 200
Мога да ям по всяко време на деня всичките ви видове корнфлейкс, мюсли и овесени ядки.
За семейството дроб сарма.

# 24
  • Мнения: 6
Салата от нахут, булгур, домати, краставици и лук. Леща яхния също ни е любимо ястие.

# 25
  • Пловдив
  • Мнения: 1 561
За Великден ще използвам ориза на Фамилекс за дроб сърма с агнешко месо Wink

# 26
  • Мнения: 481
Използвам доста продукти на Фамилекс. Ще присъстват на великденската трапеза със сигурност. Ще приготвя дроб сърма, руска салата, салата с боб. Голямо разнообразие от продукти, богата трапеза.

# 27
  • София
  • Мнения: 353
За Великден бих приготвила ястие с леща Фамилекс, също и салата от нахут и чушки. Корнфлейкса пък е любима закуска на детето, приготвяме го с прясно мляко.

# 28
  • Мнения: 529
Ще приготвя агнешко месо със спанак или лапад и с ориз Фамилекс. Става вкусна гозба. Може да добавя салатка от бял или червен боб Фамилекс с лук.

# 29
  • Мнения: 1 406
За великден ще приготвим печено агънце с дроб сърма, като ориза ще е на Фамилекс.

# 30
  • Мнения: 1 775
бих готвила със всички продукти, най-бързо и лесно с царевицата от консерва бих направила салата с майонеза.

# 31
  • Мнения: 2 682
Не съм срещала до сега марката, бих се радвала да опитам продуктите, които предлагат. Традиционно за Великден приготвяме пълнени чушки с варен бял боб. Както и пълнена пуйка, за която бих използвала пък ориза.

# 32
  • София
  • Мнения: 10 847
Кексчета с шоколад

100 г натурален шоколад
3 бр. яйца
300 г брашно
100 г картофено нишесте
100 г масло
200 г пудра захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия

В купа се разбиват мекото масло със захарта. Добавя се ванилията и едно по едно - яйцата. Шоколадът се разтопява и се сипва към сместа. Накрая се слагат нишестето и брашното с бакпулвера. Сместа се разбърква добре. Изсипва се в малки силиконови форми, намазани с масло. Пече се в предварително загрята до 200С градуса фурна - 20 минути. След като се извадят формите от фурната, се оставят да изстинат. Изваждат се кексчетата и се поръсват с пудра захар.

Таралежчета

125 г масло
2 бр. яйца
8 с.л. пудра захар
брашно
разтопен шоколад
шоколадови пръчици
смлени орехи

От мекото масло, яйцата, пудрата захар и брашно замесваме меко тесто. Късаме топки, оформяме ги като таралежчета и печем до порозовяване. Широката част топим в разтопен шоколад и овалваме в шоколадови пръчици и смлени орехи.

Продуктите са брашно Екстра "Фамилекс", пудра захар "Фамилекс".


# 33
  • Мнения: 546
За Великденската трапеза ще приготвя агнешко с плънка с ориз Фамилекс, за пържен с лук и дроб чета.

# 34
  • Пазарджик
  • Мнения: 12
Ще направя френска леща. Сварявам, застройвам с лук и малко чер и червен пипер и малко брашно за гъстота.

# 35
  • Пловдив
  • Мнения: 3 217
Бих приготвила крем супа от червена леща.

# 36
  • София
  • Мнения: 666
С удоволствие бих направила кюфтета от червена леща.

# 37
  • София, България
  • Мнения: 5 596
Бих приготвила яхния от леща. Ето любимата рецепта:

1 ч.ч. леща   
4 ч.ч. вода   
1  морков   
1 глава  лук   
4 скилидки  чесън   
1  червена чушка   
2  домата   
1 с.л. чубрица   
1 с.л. червен пипер   
2 с.л. олио   
  сол   
1  дафинов лист   
3 с.л. брашно   

Рецепта:


Лещата (1 ч.ч.) се измива и се залива с водата (4 ч.ч.) в дълбока тенджера. Поставя се да заври, заедно със ситно нарязаните лук (1 глава), чесън (4 скилидки), червена чушка (1 бр) и морков (1 бр). При необходимост се добавя още вода.

Щом лещата се свари, към нея се добавят олиото (2 с.л.), обелените и нарязани на ситно домати (2 бр), а също и подправките - сол, червен пипер (1 с.л.), чубрица (1 с.л.) и дафинов лист (1 бр).

Готви се на тих огън няколко минути, като на порции се добавя брашно (3 с.л.), за да се сгъсти.

Лещата се сервира гореща или студена, като по желание се поднася с връхче свежа мента.

# 38
  • Мнения: 988
От скоро се опитвам да вкарам нахута като продукт в нещата, които приготвям. Но досега сме го пробвали само на салата. Има много варианти и скоро ще го приготвя като яхния или някакво предястие

# 39
  • София
  • Мнения: 874
С удоволствие ще приготвя бобена салата за семейството си. Сварявам боба с моркови, праз лук и джоджен, претривам го хубаво и го заливам с нагорещена мазнина, запържена с червен пипер.

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 496
Много обичам леща, така че бих приготвила някое по-различно ястие с нея. Мисля си и за някоя интересна рецепта със зеления фасул.

# 41
  • София-Младост
  • Мнения: 23 336
За Великден ще приготвя традиционното агнешко с ориз и зелен лук.
Скрит текст:
    агнешка, плешка или бутче ~ 1.200 кг
    1 супена лъж. червен пипер
    1/2 чаена лъж. черен пипер
    1 чаена лъж. сол
    3-4 супени лъж. олио
    1 чаена чаша вода

за ориза:

    1/2 чаена чаша (240мл) ориз
    3-4 връзки пресен лук
    1 връзка пресен чесън
    пресен копър
    джоджен, сух или пресен
    олио, сол
    1 чаена чаша вода

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса.
Измийте месото, почистете ако е необходимо. Смесете подправките в купичка и хубаво натъркайте с тях месото от всички страни.
На дъното на тавата, в която ще печете, сложете кръстосани клонки, аз ползвам дървени шишчета. Поставете върху тях месото, полейте го с олиото и налейте около 1 пръст вода на дъното.Опаковайте тавата с алуминиево фолио.
Сложете да се пече и го "забравете" за поне 2.5 часа.
Нарежете си на ситно лука и чесъна, не се притеснявайте от количеството.
В тенджера загрейте 1-2 супени лъж. олио, прибавете лука и чесъна и задушете за кратко.
Добавете ориза (предварително измит), разбъркайте за кратко и налейте водата. Прибавете подправките - джоджен, сол и черен пипер. Гответе ориза почти до готовност,  докато водата изври. Накрая добавете и копъра.
В тавата с агнешкото има отделена мазнина от печенето. Отсипете си половин-една чаша, останалата няма да ви трябва. Добавете внимателно ориза около агнешкото, залейте с отделения сос и върнете във фурната за още около 20 минути, за да се запече отгоре.

# 42
  • Мнения: 688
Салата със маруля,риба тон и царевица

# 43
  • in Wonderland
  • Мнения: 6 049
Вкусна леща с лещата на  "Фамилекс"

# 44
  • Мнения: 5 679
Точно вчера правих първата си проба козунаци за тази година и реших да експериментирам като за пълнеж сложих от Зърнените миди с какао. Бих казала, че това е един много успешен експеримент, който ще се повтори.
Скрит текст:

# 45
  • Мнения: 254
Бих направила зелеви сарми с нахут,боб,леща и ориз!

# 46
  • При децата ми
  • Мнения: 6 056
С удоволствие бих приготвила дроб сърма, като ориза ще е от Вашия асортимент.

Обикновено закусвам мюсли "Фемилекс" с кисело мляко и мед.

# 47
  • Мнения: 14 776
Аз бих направила фалафелчета от нахут. Много ги обичаме вкъщи.

# 48
  • Мнения: 594
Бутчета с ориз Фамилекс! Simple Smile

# 49
  • Мнения: 246
Често приготвям булгур с куркума, който гарнирам с печени моркови с джинджифил.

# 50
  • Мнения: 1 142
За Великденската трапеза бих направила любимата ни дроб сърма с ориз Фемилекс .

# 51
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
  • Мнения: 866
Ще приготвя дроб сърма с ориз Фамилекс.

# 52
  • Мнения: 999
царевицата от консерва бих направила салата с майонеза.

# 53
  • Мнения: 800
За Великден ще пробвам ориза  за дроб сърма с агнешко месо.С кафява захар на  Фамилекс  бих направила Великденски козунак, както и салата от нахут. Иначе всеки мога да закусвам   зърнените закуски на Фамилекс, смесени с кисело мляко

# 54
  • Лясковец
  • Мнения: 764
Вкъщи обожаваме руска салата и бих вземала зелен грах за да си я направим

# 55
  • Мнения: 501
С нахута на Фамилекс за Великден ще приготвя хумус

# 56
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
  • Мнения: 12 673
Вкъщи се използвам основно продуктите на фирмата.
Като фенове на спагетите и бързото им приготвяне бих направила със сос домати с босилек и съответно спагети Фамилекс.

# 57
  • Мнения: 654
Бих приготвила запеканка с ориз и киноа.  Всички у дома я одобряват Simple Smile

# 58
  • Мнения: 996
Тази година на Великден друг е ангажиран с менюто и няма почти нищо да приготвям. По принцип ползвам много от пакетажите (боб, леща, ориз) на марката, а с нахута правя салата с пресни краставици.
Не знаех, че има мюсли на марката, а това ми е закуската всяка сутрин. Ще потърся специално!

# 59
  • Мнения: 1 796
Кюфтенца от нахут бих приготвила

# 60
  • Монтана
  • Мнения: 694
Продуктите се харесват вкъщи-купувам червен боб,леща и зърнените закуски.За Великден дробсърма с ориз Фамилекс .

# 61
  • Мнения: 2 607
Изключително много харесвам продуктите с марка „Фамилекс“. От години само такива купувам и препоръчвам. Ориза е толкова чист, че само го мия, без да требя зърно по зърно. Всичко става супер вкусно, ще готвя ориз с агнешки комплект и ще стане отново една превъзходна дроб сърма. Радвам се че има такива качествени продукти на пазара ни с марка „Фамилекс“. Весели и светли празници!

# 62
  • Мнения: X
Задължително- зелена салата с варени яйца и хумус с нахут "Фаамилекс". Понеже не ям агнешко- обикновено приготвям заек с ориз" Фамилекс" и много зелен лук. И козунак и курабии за десерт- с брашно и захар " Фамилекс".

# 63
  • Мнения: 2 395
С нахута на Фамилекс бих приготвила хумус:

нахут (около 400 грама)
3 с.л. сусамов тахан
4-5 с.л. зехтин
4-5 скилидки чесън
1/3 ч.л. червен пипер
2 с.л. лимонов сок
сол
Всички продукти се пасират до получаване на хомогенна смес.

# 64
  • Мнения: 744
Боб Добруджански ни е любим вкъщи и често варим,но за Великден ще ползвам ориз за дроб сърмата и варен боб от буркан за салата

# 65
  • Мнения: 651
Бих приготвила дроб сърма с ориз "Фамилекс", салата с домати и нахут, както и десерт - пудинг с чия.

# 66
  • Мнения: 99
Бих приготвила печено агнешко с ориз на фурна и пилешки филенца с корнфлейкс за децата Simple Smile

# 67
  • Мнения: 3 895
По всяка вероятност ще има агнешко с ориз Фамилекс, а сутрин не минава без зърнената закуска, състояща се от медени кръгчета (или иначе казано вкъщи - храната на пчеличката Мая), независимо от деня Simple Smile 

# 68
  • Мнения: 793
Бих използвала лещата на Фамилекс, защото това е любимата гозба на моето семейство и затова е и най-често приготвяната храна във вкъщи.

# 69
  • у нас
  • Мнения: 5 712
Бих приготвила:
- за закуска - мюсли "Фамилекс" с мляко
- за обяд - леща "Фамилекс" или винен кебап с ориз "Фамилекс"
- за вечеря - салата с чия и киноа "Фамилекс" /маруля, домати, краставици, сос, чия и киноа/.

# 70
  • Мнения: 910
Обичаме боб с нахут и свински джолан, приготвени в гювеч.

# 71
  • Мнения: 1 727
Обичам салата от леща и киноа и често я приготвям за делник и за празник

# 72
  • София
  • Мнения: 9 110
Използвам груханата пшеница на Фамилекс.
Бих приготвила жито - след като я сваря, добавям настърганата кора на изцеден лимон, чаша смлени орехи, половин пакет пудра захар (ок. 250 грама) и пакет и половина смлени чаени бисквити.

# 73
  • Мнения: 256
За Великден ще пробвам ориза на Фамилекс за дроб сърма с агнешко месо.

# 74
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 434
Агнешко с ориз и зелен лук, дроб сарма, салатки.... Simple Smile

# 75
  • Мнения: 14 067
Бих приготвила сватбарско жито с груханата пшеница на Фамилекс. Ето и рецептата:

350 гр. жито
12 с.л. захар
700 мл. прясно мляко
125 гр. масло
4 с.л. брашно
2 ванилии

Житото се почиства и измива. Поставя се в тенджера и се налива вода три пръста над житото. Сварява се до готовност. Ако се налага се добавя още вода. Когато житото е готово, се слага захарта, вари се още две-три минути и се маха от котлона. Не е проблем ако е останало малко вода. В тиган се разтопява маслото. Прибавя се брашното и се пържи до златисто. Излива се млякото при брашното и се разбърква до еднородна смес. Млечната смес се слага при житото и тенджерата се връща на котлона. Вари се още пет-десет минути. Преди да се махне от огъня се слагат ванилиите.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 16:22 от Dara888

# 76
  • Мнения: 1 757
Бих подготвила ориз със зеленчуци.

# 77
  • Мнения: X
Бих приготвила дроб сърма с ориз Басмати и запържен бял боб с лапад.

# 78
  • Мнения: 3 020
Имам много сполучлива рецепта за черен ориз: https://www.krasimi.com/pileshko-file-cheren-oriz/

Ще го приготвя като гарнитура, а към него ще има месо, не е задължително да е пилешко, но то най-добре си подхожда с ориза според мен.

# 79
  • Мнения: 1 807
Бих си направила кисело мляко с мюсли с плодове и ядки. (Понеже не съм много по готвенето).

# 80
  • Мнения: 2 950
Бих приготвила ориз Фамилекс  с много зелен лук и гъби като гарнитура към агнешкото.

# 81
  • Мнения: 1 090
Бих сготвила леща - това ми идва като идея първосигнално  Simple Smile

# 82
  • София
  • Мнения: 3 098
Зрял боб с наденичка. Simple Smile

# 83
  • Мнения: 117
Ще приготвя агнешко със зеленчуци на фурна:
2 кг агнешко бутче
За маринатата:
100мл маслиново масло
Черен пипер
Сол
Розмарин
Мащерка
Риган
За зеленчуците:
1кг картофи
Микс зеленчуци
Лукчета и чесън в оцет[/img][/img]

# 84
  • София
  • Мнения: 3 816
Бих включила в менюто леща и ориз  с гъби и пресен лук.

# 85
  • Мнения: 1 331
Ще приготвя боб с кърначе в глинен гювеч

# 86
  • софия
  • Мнения: 2 911
Бих сготвила агнешко с булгур и ориз Фамилекс.

# 87
  • София
  • Мнения: 35 931
Бих приготвила Палачинки от нахут
100-200 гр. сварен нахут
1 белтък
сол, черен пипер, риган, босилек, малко червен пипер, чили  /подправка за фалафел/
пасира се
+
1-2 сл. брашно
вода
......... сместа трябва да е като за френски / тънки / палачинки

# 88
  • Мнения: 591
Нахут, бих приготвила хумус с него.

# 89
  • Мнения: X
На Великден готвя нещо по - леко заради преяждането с яйца и козунаци. Правя салата с маруля, краставица, зелен лук и няколко сварени яйца, нарязани на резени. Но за основно предлагам лека крем супа от червена леща:

Крем супа от Леща "Екзотика"

Продукти:
1 ч.ч. червена леща "Екзотика" Фамилекс
2 големи моркова
2 литра вода
1 буркан от 280 г печурки рязани Фамилекс
4 с.л. слънчогледово олио Drop Stop Фамилекс
1 консерва лук запържен в зехтин Фамилекс
1 с.л. Хималайска сол Розова финно смляна Фамилекс
3 стръка пресен копър
1/2 ч.л. бял пипер
1 ч.л. къри
1/2 ч.л. куркума
1 ч.л. пушен червен пипер

Начин на пригитвяне:
Нарязаните на ситно моркови се запържват в олиото за няколко минути, след което се добавя гореща вода. Щом морковите поомекнат се добавя и измитата червена леща. Когато всичко омекне се слага консервата запържен лук на кубчета и подправките (без копъра) и се пасира. Накрая се добавят консервираните нарязани печурки и тенджерата се сваля от котлона. Крем супата се поднася със ситно нарязан копър отгоре. Може да бъде заменен и с магданоз.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 18:51 от Анонимен

# 90
  • The Big Apple
  • Мнения: 23 522
Бобена салата с нахут, у дома много се харесва.

# 91
  • Мнения: 915
салата с нахут , риба тон и маслини

# 92
  • Мнения: 715
С удоволствие бих приготвила дроб сърма с ориз Фамилекс.

# 93
  • Мнения: 1 127
Ориз се накисва за една нощ във вода - колкото да го покрие. На следващия ден се вари с вода + кокосово мляко пропорция ориз/вода/кокос - 1/2/1, подслажда се като заври. След варене дръпваме от огъня и оставяме да си поеме водата. Канела отгоре и ето една закуска или десерт.

# 94
  • София
  • Мнения: 13 135
Една от любимите ми салати/гарнитури е сварен ориз с грах, царевица и варен морков на кубчета. Подправям с олио и черен пипер. Винаги присъства на празничната ни трапеза.

# 95
  • Мнения: 1 008
Червен боб , нахут и леща бих използвала за да направя салата - червен боб с нахут и основно- агнешко с леща за своята трапеза на Великден

# 96
  • Мнения: 9
Торта котешки езичета
3 кутии котешки езичета (начупени на парченца)
3 малки кофички заквасена сметана
3-4 лъжици захар на кристали „Фамилекс“
1 консерва  Ананас на шайби в сироп се отцежда и парченцата се нарязват на ситно като една шайба да се остави за украса най-отгоре на тортата.
1 ч.ч. нарязани орехи

Всичко се смесва заедно. В плитка тенджера се постила алуминиево фолио. Изсипва се сместа, тенджерата се захлупва и се оставя поне 8 часа в хладилника.
След това тортата се обръща върху тортена чиния, премахва се фолиото и се посипва обилно с кокосови стърготини. В центъра се поставя отделената шайба ананас и около нея се поръсва кафява захар „Мавриций".

# 97
  • Мнения: 2 607
Тази вечер сготвих зрял боб с наденички, страхотен стана!

# 98
  • Мнения: 4 859
С ориз-дроб сърма,но с пилешки дробчета и гъби,пиле с ориз и спанак на фурна,сармички постни или с кайма от лозови листа или лапад.
С боб  кюфтенца с чеснов сос.
Салат с нахут и печени чушки,маслини и лук.
Паниран ананас с кокосови стърготини и мед.

# 99
  • Мнения: 939
Зърнените закуски са страхотни.

# 100
  • София
  • Мнения: 924
Определено всичките продукти са мнооого на ниво. Hands ClapHands ClapHands Clap
Обожаваме зърнените закуски сутрин. Голямо и полезно улеснение за всички мами. Безспорно.
За Великден - агнешко с любимата ми дроб сърма. С ориз, разбира се.
И салата с обожавания от мен нахут.

# 101
  • Мнения: 5 250
Любимо ми е Чия с кисело мляко ( накисвам от предната вечер) , добавям ядки, плодове и мед при нужда.

# 102
  • Мнения: 664
С удоволствие у дома бихме приготвили леща по манастирски с продукти на "Фамилекс". Simple Smile

# 103
  • Мнения: 2 726
В къщи много обичаме домашни сладкиши. Та бих приготвила кекс с белени круши в сироп

# 104
  • Мнения: 7 277
Често използвам продукти "Фамилекс"-боб,леща,нахут за ястия,салати,гарнитури.За Великден ще сготвя дроб сарма с ориз от марката.
Задушавам 2-3 връзки ситно нарязан пресен лук в мазнина с малко вода.Остъклявам измития ориз,добавям предварително сварени и нарязани агнешки дреболии(комплект),пресен джоджан,червен пипер,черен пипер,малко доматено пюре размито в хладка вода и топла вода спрямо количеството ориз.Изсипвам в тава,пека във фурната(ако е необходимо-още водичка),правя заливка от яйца,кисело мляко и малко брашно.Пека до златисто.

# 105
  • Мнения: 427
Обичам продуктите на Фамилекс, със сигурност ще готвя с този ориз за Великден.

# 106
  • Мнения: 10 874
Харесвам продуктите на Фамилекс и често купувам. Обичам най-много ориза, лещата, мюслите, макароните, спагетите и соса за спагети „Печени пиперки“.
Тъй като не ям агнешко, за Великден вероятно ще направя пиле с ориз.

# 107
  • Elhovo
  • Мнения: 360
Ползвам само ориз Балдо ,ще направя печено агнешко с ориз и зелен лук,ще ползвам и солта и олиото Фамилекс,  за малката една леща, а за десерт една баклава със Вашата захар.

# 108
  • Мнения: 612
Мисля да приготвя домашен хумус с вашия нахут, надявам се да стане много вкусен.

# 109
  • Мнения: 1
Дроб сърма с ориз Фамилекс

# 110
  • Бургас
  • Мнения: 10 819
Може би бих приготвила дроб сърма с ориз Басмати.

# 111
  • Мнения: 998
Бих направила запечена киноа с гъби и лапад.

# 112
  • Мнения: 10
 оризови кюфтета😘 Фамилекс

# 113
  • Мнения: 477
Избирам ориз и бих направила агнешка дроб сарма - вкъщи всички много я обичаме.

# 114
  • Мнения: 1 202
У дома много обичаме боб, бих сготвила боб по манастирски!

# 115
  • Бургас
  • Мнения: 6 470
Боб по манастирски.

# 116
  • Мнения: 39 293
О, разбира се, че дроб сърма с ориз Фамилекс и домашен хляб с чия семена.

# 117
  • София
  • Мнения: 553
Използвам доста продукти на Фамилекс. Ще присъстват на великденската трапеза със сигурност.Табуле - салата от магданоз с булгур.Агнешка дроб сарма. Peace

# 118
  • Мнения: 354
Здравейте, във връзка с наближаващите Великденски празници, доста от продуктите на Фамилекс ще бъдат използвани в менюто.
За основните ястия ще ползвам ориз Балдо, за прекрасното и крехко агнешко на фурна със спанак и ориз. Освен това оризът ще добавим към традиционната агнешка дроб сърма.
За приготвянето на домашните курабийки, ще разчитам на помощта на бяло пшенично брашно Екстра на Фамилекс, както и захар Фамилекс.
А за всички салатки, основни и десерти, бих ползвала и олио, оцет, сол на Фамилекс.
Весел Великден и хубави празници на всички!

# 119
  • Мнения: 409
Задушавам лук и чесън в малко мазнина, сипвам паста сос „Домати с босилек“, добавям малко вино за аромат и след 5-6 минути изсипвам сварените спагети "Фамилекс" в соса. Бързо, лесно вкусно и евтино. За разкош слагам настърган кашкавал.

# 120
  • Пловдив
  • Мнения: 2 794
Аз бих направила сладък ориз Simple Smile

# 121
  • Сливен
  • Мнения: 4 221
Бих ползвала следните продукти  на Фамилекс,за Великден:
Ориз и гъби-за пълнеж на агне;
Домати на кубчета с лук-за салата;
Нектар кайсия Фамилекс-за децата в семейството;

# 122
  • Мнения: 1 965
Избирам овесените ядки на Фамилекс. С тях ще приготвя здравословни домашни бисквитки.

# 123
  • Бургас
  • Мнения: 1 258
Аз бих направила домашен хумус от нахута, боба е добра основа за доста салати и е питателен, а точно по Великден в нашето семейство винаги се приготвя зелена салата с варени яйца и царевица.

# 124
  • Мнения: 278
Агнешка дроб-сърма
Необходими продукти:
1 агнешки комплект
200 г ориз Фамилекс
5 връзки пресен лук
1/2 глава лук (голяма)
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
1 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

За заливката:
2 яйца
300 г кисело мляко
3 с. л. брашно
кисело мляко за поднасяне

# 125
  • Мнения: 667
Бих направила мляко с ориз!

# 126
  • Мнения: 1 588
Доста от продуктите Ви ползвам-киноа,чия,леща,нахут,боб.
С киноата бих направила салата.Рецептата я видях преди два дни и още не съм я пробвала.Сварява се киноа,охлажда се,добавя се нарязана кисела краставичка,нарязан домат,сол,зехтин,оцет балсамико,обърква се.

# 127
  • Мнения: 2 069
За Великден ще използвам ориза на "Фамилекс" за дроб сарма с агнешко месо.

# 128
  • Мнения: 117
Бих  сготвила агнешко с дроб сърма.
/ще използвам ориз/
Класическо ястие за предстоящите празници.

# 129
  • Мнения: 554
В моето семейство традицията за Великден, а и за много други празници, включва различни варианти на булгур, най-често с агнешко, но ако има вегетаринци - тогава със зеленчуци.

# 130
  • Мнения: 828
Бих приготвила салата с нахут, печени чушки, домати, чесън, магданоз и зехтин Simple Smile

# 131
  • Мнения: 1 260
Бих приготвила салата от червен боб и дроб сърма с ориз Фамилеск.

# 132
  • Пловдив
  • Мнения: 467
Много обичам салата от нахут, риба тон, маслини, копър и заквасена сметана. С удоволствие бих я направила за гостите на Великден. Често добавям и киноа в различни ястия - харесвам пълнени тиквички с плънка от киноа+масло+сирене+яйце.

# 133
  • Мнения: 10 055
Агнешко с ориз и булгур плюс много зеленина за Великден.

# 134
  • Мнения: 4 590
За Великден често приготвяме салата Табуле, макар и да не е толкова традиционна за българската трапеза. Правя я по следната рецепта, като с булгура на Фамилекс се получава много добре:

4 връзки магданоз
около 20 листа мента
4 с.л. лимонов сок
1 к.ч. булгур
1 домат
2 стръка зелен лук
2 с.л. зехтин

Булгурът се сварява според инструкциите на пакета. Магданозът, ментата, лукът и доматът се нарязват на ситно. Всички съставки се смесват и се оставя 10-15 минути преди сервиране, за да се овкуси.

# 135
  • Хасково
  • Мнения: 592
За празника ще приготвя печено агнешко с гарнитура ориз със спанак,и кюфтенца с кайма и нахут .

# 136
  • Мнения: 813
Ще използвам ориза на "Фамилекс" за дроб сърма с агнешко.

# 137
  • Мнения: 58
Великден не може да мине без......
 АГНЕШКА   ДРОБ   САРМА   С   БУЛО И ЗАЛИВКА 😋

Рецепта:
1 комплект  агнешки  дреболии ,  1,1/2 ч.ч. ориз Фамилекс,  1- 2 вр. пресен  лук,  1 голяма  гл. лук,  1 вр. джоджен  наситно,  около  100 мл. олио,  30 гр. масло,  сол,  черен  пипер  1 даф. лист.
Заливка:  3/4 ч.ч. пресно  мляко,  3  яйца,  1 с.л. брашно,  шипка  сол.

Сварявам  дреболиите  с  дафиновия  лист  за  30 мин.  след  което  ги  отцеждам  и  нарязвам  на  ситни  кубчета.  Бульона  прецеждам  и  оставям  да  почака.
В  дълбок  тиган  загрявам  олиото  и  запържвам  лука  да  поомекне,  прибавям  дреболиите,  разбърквам  да  се  овкусят  в  лука.  Изсипвам  и  измития  и  отцеден  предварително  ориз.  Бъркам  да  се  остъкли.  Ръся  сол  и  черен  пипер  ( 1 ч.л. ),  слагам  нарязаният  джоджен, разбърквам  и  наливам  3 ч.ч. бульон.

Прехвърлям  ястието  в  тава  за  печене,  заравнявам  и  подреждам  парченца  масло.  Фурната  е  загрята  на  200 гр.  пъхам  тавата  и  оставям  да  се  пече  близо  45 мин.  Ориза  попива  бульона  и  започва  да  добива  златист  цвят.  Тогава  изваждам  и  заливам  с  разбитите  със  сол  и  брашно  яйца,  поели  пресното  млако.  Допичам  още  15 мин.  Изваждам  и  малко,  като  се  изпари  сервирам  я  топла  поръсена  с  малко  магданоз.
Да  ви  е  сладко !

# 138
  • Мнения: 852
Често си правим крем супа с вашата червена леща.

# 139
  • Мнения: 996
Ще заложа на класиката -ще избера ориз Екстра и ще направя агнешко с ориз. А за салата, за по-лесно ще отворя консерва боб и ще нарежа червен лук. 🙂

# 140
  • Мнения: 58
Великден не може да мине без......КЛАСИЧЕСКА
 АГНЕШКА   ДРОБ   САРМА   С   БУЛО И ЗАЛИВКА

Рецепта:
1 комплект  агнешки  дреболии ,  1,1/2 ч.ч. ориз Фамилекс,  1- 2 вр. пресен  лук,  1 голяма  гл. лук,  1 вр. джоджен  наситно,  около  100 мл. олио,  30 гр. масло,  сол,  черен  пипер  1 даф. лист.
Заливка:  3/4 ч.ч. пресно  мляко,  3  яйца,  1 с.л. брашно,  шипка  сол.

Сварявам  дреболиите  с  дафиновия  лист  за  30 мин.  след  което  ги  отцеждам  и  нарязвам  на  ситни  кубчета.  Бульона  прецеждам  и  оставям  да  почака.
В  дълбок  тиган  загрявам  олиото  и  запържвам  лука  да  поомекне,  прибавям  дреболиите,  разбърквам  да  се  овкусят  в  лука.  Изсипвам  и  измития  и  отцеден  предварително  ориз.  Бъркам  да  се  остъкли.  Ръся  сол  и  черен  пипер  ( 1 ч.л. ),  слагам  нарязаният  джоджен, разбърквам  и  наливам  3 ч.ч. бульон.

Прехвърлям  ястието  в  тава  за  печене,  заравнявам  и  подреждам  парченца  масло.  Фурната  е  загрята  на  200 гр.  пъхам  тавата  и  оставям  да  се  пече  близо  45 мин.  Ориза  попива  бульона  и  започва  да  добива  златист  цвят.  Тогава  изваждам  и  заливам  с  разбитите  със  сол  и  брашно  яйца,  поели  пресното  млако.  Допичам  още  15 мин.  Изваждам  и  малко,  като  се  изпари  сервирам  я  топла  поръсена  с  малко  магданоз.
Да  ви  е  сладко !

# 141
  • Мнения: 58
Великден не може да мине без......КЛАСИЧЕСКА
 АГНЕШКА   ДРОБ   САРМА   С   БУЛО И ЗАЛИВКА

Рецепта:
1 комплект  агнешки  дреболии ,  1,1/2 ч.ч. ориз Фамилекс,  1- 2 вр. пресен  лук,  1 голяма  гл. лук,  1 вр. джоджен  наситно,  около  100 мл. олио,  30 гр. масло,  сол,  черен  пипер  1 даф. лист.
Заливка:  3/4 ч.ч. пресно  мляко,  3  яйца,  1 с.л. брашно,  шипка  сол.

Сварявам  дреболиите  с  дафиновия  лист  за  30 мин.  след  което  ги  отцеждам  и  нарязвам  на  ситни  кубчета.  Бульона  прецеждам  и  оставям  да  почака.
В  дълбок  тиган  загрявам  олиото  и  запържвам  лука  да  поомекне,  прибавям  дреболиите,  разбърквам  да  се  овкусят  в  лука.  Изсипвам  и  измития  и  отцеден  предварително  ориз.  Бъркам  да  се  остъкли.  Ръся  сол  и  черен  пипер  ( 1 ч.л. ),  слагам  нарязаният  джоджен, разбърквам  и  наливам  3 ч.ч. бульон.

Прехвърлям  ястието  в  тава  за  печене,  заравнявам  и  подреждам  парченца  масло.  Фурната  е  загрята  на  200 гр.  пъхам  тавата  и  оставям  да  се  пече  близо  45 мин.  Ориза  попива  бульона  и  започва  да  добива  златист  цвят.  Тогава  изваждам  и  заливам  с  разбитите  със  сол  и  брашно  яйца,  поели  пресното  млако.  Допичам  още  15 мин.  Изваждам  и  малко,  като  се  изпари  сервирам  я  топла  поръсена  с  малко  магданоз.
Да  ви  е  сладко !

# 142
  • София
  • Мнения: 2 817
За Великден бих направила козунак - с бадеми.

# 143
  • Мнения: 505
Моето семейство много обича да консумира приготвен в къщи хумус. За Великденските празници бих приготвила хумус от набута на Фамилекс !

# 144
  • София
  • Мнения: 979
великденската рецепта за чия пудинг - любим на семейството
Съставки:
1 чаша ядково мляко (конопено, бадемово, овесено или друго)
4 с.л. чиа семена Фамилекс
1 ч.л. канела
1 ч.л. натурален мед / агаве / кленов сироп /
1 праскова
1 шепа малини
пчелен прашец на вкус
Начин на приготвяне:
В стъклен буркан /купичка се изсипва около 200-250 мл. ядково мляко. Към млякото добави 4 супени лъжици чиа семена и 1 ч.л. канела и подсладителя. Разбърква се добре.  Слага се фолио от горе и се поставя в хладилника. След около 1 час разбъркай отново или разклати. И така остави да престои през нощта (в хладилника). На сутринта добави малините, нарязаната праскова и пчелния прашец.
Да ви е сладко

# 145
  • Мнения: 43
Бих направила кюфтенца от киноа. Обожавам ги. Ще добавя като гарнитура ризото със зеленчуци.

# 146
  • София
  • Мнения: 6 133
Крем супа от червена леща.

# 147
  • Мнения: 35
Продуктите на "Фамилекс" са натурални, качествени и изключително вкусни!
С тях всяко ястие се "Твори с любов!" и се превръща в истински кулинарен шедьовър.
С техни продукти бих предложила една лека, бърза и здравословна салата, която наричам "Дълговечност".
Приготвям я от един буркан нахут "Фамилекс", един буркан леща "Фамилекс", 1 морков, малка глава червен лук, пресен магданоз. За дресинга: 1 скилидка чесън, 3-4 с.л. зехтин, морска сол, сок от 1/2 лимон. За разкош според сезона добавям резени ягода или круша. Просто разкош за очите и небцето!

# 148
  • Мнения: 3 196
За Великден ще приготвя класическа дроб-сармас ориз Фамилекс

# 149
  • Пазарджик
  • Мнения: 1 409
Бих направила пълнена пуйка с ориз. Задължително и  козунак за Великден.

# 150
  • Мнения: 4 097
Задължително козунак за Великден, курабийки и булгур с маслини. Също така може би и пълнена пуйка с ориз.

# 151
  • Мнения: 1 715
Специално за Великден бих използвала ориза на Фамилекс за да приготвя традиционна дроб-сърма.
Бих направила салата от червен боб със стар лук.
А дъщеря ми обожава зърнени закуски така че би опитала с удонолствие тези на Фамилекс.

# 152
  • Мнения: 890
За проготвяне на традиционната дроб сърма ще използвам орис на Фамилекс.

# 153
  • Мнения: 1
Ще използвам ориз Фамилекс за агнешка дроб сърма. И булгур за салата табуле

# 154
  • Варна
  • Мнения: 11 340
За Великден - козунак Simple Smile

От продуктите ви си избрах брашно екстра Фамилекс и споделям следната любима рецепта:

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно
2 яйца
15 гр. мая- на Йоткер суха ползвам
50 грм масло
2 с. л. олио
12 с. л. захар
50 гр. стафиди
100 мл. прясно мляко

Начин на приготвяне :

Преди да почна да приготвям козунака, изваждам яйцата - 30 минути да са на стайна температура. Изсипвам брашното (като си оставям 1/2 чаша за домесване, т. е. слагам отначало 2 1/2 чаши ) и маята, и си разбърквам - след това, както са двете, ги пресявам 3 пъти. Разтопявам маслото и затоплям прясното мляко. Правя кладенче и слагам яйцата (като отделям единият жълтък, за да намажа козунака после), захарта, затопленото прясно мляко , олиото и захарта. Разбъркавам и после, с бъркане, прибавям постепенно и маслото - след това с набрашнени ръце прибавям останалото брашно и почвам да меся - ако трябва добавям и още малко брашно - тестото не трябва да е твърдо, а меко. След като е станало хомогенно, почвам с биенето - 30 пъти бия - малко меся, после пак и така до 100 пъти. После покривам купата с тестото в две кърпи и слагам на топло да втаса поне 2-3 часа. След това размесвам наново и тук имам два варианта:
Вариант 1. Разделям на три, ако ще го плета - всяко разточвам на дълга лента - слагам стафидите по средата и завивам; така завитите три ленти сплитам на плитка и ги слагам в предварително набрашнена и намазнена форма.
Вариант 2. Разточвам тестото на дълъг правоъгълник, който намазвам с шипков мармалад, завивам, сгъвам на две и увивам като спирала половините една около друга, след което го слагам в намазнена и набрашнена форма. Отгоре намазвам с предварително приготвена смес от 1 с. л. олио и 1 отделен жълтък, поръсвам със захар и стафиди, и оставям да втаса още поне 1 час.

След това пека на предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-40 минути.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 16:58 от chockolina

# 155
  • Мнения: 464
Дроб сърма с ориз Фамилекс

# 156
  • Мнения: 1 570
Бих приготвила дроб сърма с ориз Фамилекс.

# 157
  • Мнения: 82
Използвам много от продукти на Фамилекс. Със сигурност доста от тях ще присъстват на великденската ни трапеза - боб и нахут за салата, ориз за дроб сърмата и т.н.

# 158
  • Мнения: 66
Дроб сърма с ориз Фамилекс и пълнено агне с ориз/ Фамилекс/

# 159
  • Мнения: 503
Ще приготвя вкусно Дробено по Шуменски с булгур и ориз на Фамилекс.
ДРОБЕНО С ВКУСНА ЗАЛИВКА

1 комплект агнешки дреболии
2-3 връзки пресен лук
1 глава стар лук
1 и 1/2 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч булгур
1 ч.ч. олио
1 с.л. доматено пюре
черен пипер
червен пипер
магданоз
джоджен
700 мл прясно мляко/може и литър/
4-5 бр. яйца
сол
 

--------------------------------------------------------------------------------
  Сваряват се агнешките дреболии като първо се маха пяната от бульона и после се посолява. Дреболиите се нарязват на ситно. В дълбока тава се запържват в олиото, главата стар лук, пресният лук нарязан на ситно (само бялата част, зелената се прибавя после), дреболиите, оризът и булгурът. Слагат се подправките и доматеното пюре. Залива се с бульон, като на една част ориз и булгур (смесени) се слагат 4 части бульон (1:4). Ако бульонът не е достатъчно може да се добави топла вода. Прибавя се и прясното мляко с разбитите яйца. Всичко много добре се разбърква и се слага в предварително загрята фурна на средна температура.

При печенето заливката постепенно изплува отгоре и се получава нещо невероятно вкусно.
По желание може да се прибавят гъби при приготвянето на ястието.


         
 

# 160
  • Мнения: 58
САЛАТА   ТАБУЛЕ   С  БУЛГУР 😋

Вкусна  арабска  салата, която винаги приготвям на Великден.
Рецепта:  
1 ч.ч. булгур Фамилекс,  1 вр. зелен  лук,  1 вр.  копър,  1 вр. магданоз,  кореандър  на  вкус,  1/2 вр. мента,  1 зелено  чили, 1 голям  домат,  сол,  лимонов  сок,  2 с.л.  накълцани  орехи,  зехтин.

Започвам  с  булгура,  сварявам  го  в  подсолена  вода,  отцеждам  измивам  със  студена  вода  и  изсипвам  в  купа.   Докато  ври  булгура нарязвам  лука  и  подправките  много  ситно,  като  внимавам  да  не  режа  дръжки, а  само  листенцата,  не  са  приятни  в  тази  салата.  Накълцвам  орехи,  почвам  домата и нарязвам  на  малки  кубчета.

Започвам  да  прибавям  всички  зелени  подправки  и  лука  на  части,  като  разбърквам  старателно.  Овкусявам  със  сол,  лимонов  сок  и  зехтин,  добавям  доматите  и  пак  разбърквам  леко.  Поръсвам  с  орехите  и  сервирам.

# 161
  • Мнения: 101
Ще приготвя агнешка дроб сърма с ориз Фамилекс ,салата риба тон с царевица консерва Фамилекс

# 162
  • Плевен
  • Мнения: 602
С ориз Фамилекс бих приготвила традиционната за празника дроб сарма, а с грах, царевица, моркови , зелени подправки и шунка бих направила желирани яйца ,,Фаберже".

# 163
  • Across the Multiverse
  • Мнения: 1 104
Бих приготвила традиционна бобена салата (от бял боб) с червен лук и много зелени подправки Simple Smile

# 164
  • Елхово
  • Мнения: 1 393
Всяка сутрин правя на сина от зърнените закуски, отделно готвя боб по Манастирски

# 165
  • Мнения: 229
Ще избера Киноа от "Фамилекс" и ще си направя вкусни кюфтета на фурна за Великден, едно чудесно допълнение към празничната трапеза!

# 166
  • Мнения: 2 656
Бих приготвила боб в гърне в къщи го обожаваме и люта чушка

# 167
  • Мнения: 1 292
С нахут или бял боб бих направила хумус, вкъщи всички го обичат. С чиата и останалите семенца, плйс фурми и какао правя страхотни бонбони, ммммм.

# 168
  • EU
  • Мнения: 400
Обичаме салата от нахут, булгур, домати, краставици и лук. Леща яхния също ни е любимо ястие.

# 169
  • Мнения: 215
За Великден бих приготвила салата от червен боб. Изчистена салата с червен боб и лук, която е подходяща и за гарнитура към месни ястия.

# 170
  • София
  • Мнения: 9 850
Ще приготвя козунаци с брашно и захар от Фамилекс.

# 171
  • Мнения: 364
С ориз агнешка дроб сърма!

# 172
  • Мнения: 1 936
Използвам често продукти на Фамилекс. Ще присъстват на великденската трапеза със сигурност. Традиционно приготвям дроб сърма този път ще използвам ориз басмати на Фамилекс. Замислила съм и салата табуле с киноа. Десерта може да е с чия, малини и мляко.

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 14:20 от Ирене

# 173
  • Велико Търново
  • Мнения: 2 579
Ще използвам Ориз ЕКСТРА Фамилекс за приготвяне на Агнешко печено с ориз и агнешко дробине.

# 174
  • Мнения: 14
Моето семейство обожаваме хумус и редовно го приготвям с ким, тахан и нахут "Фамилеск".

# 175
  • Варна
  • Мнения: 552
Ще използвам ориз за дроб сърма към агнешкото печено. Светли и вкусни празници!

# 176
  • Мнения: 556
Дроб сърма с ориз

# 177
  • Мнения: 229
леща Фамилекс

# 178
  • Мнения: 2 112
Избирам ориз и бих направила традиционна дроб-сърма.

# 179
  • Мнения: 114
Бих направила салата табуле с киноа, бобена салата с червен боб и дроб сърма с ориза.

# 180
  • Мнения: 11 728
Дроб сарма и мюсли торта бих направила.

# 181
  • София
  • Мнения: 1 359
Ще направя салата с булгур Фамилекс и магданоз, а с Ориз Фамилекс - агнешка дроб сарма.

# 182
  • Мнения: 452
Много харесвам продуктите на Фамилекс. Бих използвала ориза, за да направя дроб сърма, която вкъщи много обичаме

# 183
  • Велико Търново
  • Мнения: 2 176
Ще използвам ориза за дроб сърмата, която ще направим за сбирката на семейството на село при баба 😊

# 184
  • Мнения: 6 034
Щом е за Великден си избирам вашето Брашно Екстра, с което бих забъркала един пухкав козунак със стафиди и портокалови корички. Мммм, дори си представих как ухае кухнята ми и нямам търпение да дойде Великден. Blush

# 185
  • Мнения: 164
За закуска бих си приготвила любимото хрупкаво мюсли с мед и ядки,кафе с кафява захар и чаша нектар от праскови на Фамилекс.
За вечеря-любимо булгур на Фамилекс със зеленчуци и гъби, зелена салатка със свежи марули,репички,яйчица и чиа .Fork And KnifeWine Glass

# 186
  • Мнения: 240
 Гарнитура картофки, грах и морков за агнешкото и любимата салата с нахут.

# 187
  • Мнения: 1 902
Ориз Басмати е уникален. Ястията за Великден винаги стават много вкусни, а, откакто ползвам този ориз, и много ароматни. Курбан чорбата ми е като за конкурс.

# 188
  • Мнения: 1 174
Бих използвала двуцветната киноа, за да приготвя гарнитура със зеленчуци за печеното агнешко.

# 189
  • Мнения: 2 113
Винаги постигам прекрасен резултат ако преди варенето на зърната на сух тиган с постоянно леко бъркане ги запичам много леко.  За закуска - булгур.  За обяд - басмати с месо и зелено бобче. За втора закуска - накисната предварително в мляко чия и плодове.  Вечеря - леко подлютен червен боб.         За празниците : уханен козунак и оризче в плънката на агнето.                                               "Фамилекс" ни съпътства, дано да си запази качеството, с което ни привлече и което ни радва!

# 190
  • Мнения: 312
Ще направя боб в гърне. Става неустоим с пресен джоджен

# 191
  • Мнения: 8 799
Ще правя дроб сърма за Великден. Оризът на Фамилекс ми е познат и не бих рискувала с друг. Вече се запасих.
Още не съм пробвала нахута, но прочетох добри отзиви тук, така че го включвам в списъка.
Салата с червен боб също е традиционна, винаги с Фамилекс. За празници залагам на изпитаното.

# 192
  • Мнения: 3
Салата от боб,лук,маслини и магданоз,полята със зехтин.

# 193
  • Мнения: 2 558
Салата с червен боб или нахут и дроб сарма с ориз.

# 194
  • Мнения: 2 290
В нашето семейство спазваме определени традициите на големите християнски празници.
На Великден /както и на Гергьовден/ се пече агне
А какво е печеното агнешко без плънка от качествен ориз Smile

# 195
  • Мнения: 25
Бих използвала фините овесени ядки за направата на баница без кори, става чудесна, щом и малко капризно дете си я хапва.

# 196
  • София
  • Мнения: 821
Здравейте!
С Оризов микс ФАМИЛЕКС бих приготвила - Ароматно агнешко печено в гювеч. Необходимите продукти са - 1.5 кг агнешко месо, 3 връзки пресен лук, 2 връзки джоджен, 1  лимон, 80 г масло, мащерка, розмарин, салвия, куркума, чесън на прах, сол, черен пипер, 2-3 с.л. олио, 2 с.л. червен пипер, 1 ч.ч. Оризов микс ФАМИЛЕКС. Приготвяне - Сокът от лимона, зехтинът, червеният пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта и черният пипер се разбъркват в купичка. Агнешкото месо се измива и се подсушава. Намазва се хубаво с подправките и се оставя да отлежи една нощ в хладилника. От лимоновият сок месото става много крехко и ароматно. Пресният лук и джодженът се нарязват на ситно и се поставят в глинен гювеч (може да се пече и в йенска тенджера или тава с фолио, но най-вкусно става в пръстен съд). Агнешкото месо се поставя върху тях, поръсва се с парченца масло и се наливат 2 ч.ч. гореща вода. Затваря се с капак и се пече в умерена фурна за 1 час. Изважда се от фурната, поставя се Оризовия микс ФАМИЛЕКС, налива се 1-2 ч.ч. гореща вода и отново се запича под капак около 30 минути.
Светли празници!

# 197
  • Мнения: 3 783
С ориза ви ще направя дроб -сърмата идеална за Великденския обяс,с брашно Фамилекс ще омеся козунака ,с нахут ще направя хумус за гарнитура на печеното агнешко.

# 198
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
  • Мнения: 653
Ще направя вкусна дроб сарма и ще я сервирам като гарнитура към агнешкото на празничната Великденска трапеза.

# 199
  • Мнения: 1 557


Изтеглени са късметлиите, които печелят награди от ФАМИЛЕКС.

Първа награда печели: BarbieDi
Голям подаръчен пакет с продуктите на „ФАМИЛЕКС“ (рекламна фирмена чаша, кафява захар „Мавриций“, спагети „Фамилекс“, паста сос „Домати с босилек“, Ананас на шайби в сироп, Ориз басмати Boil in bag, Зърнени миди с какао „Фамилекс“, Нектар праскова „Фамилекс“.


Втора награда печели: Лале в дъжда
Рекламен фирмен тефтер и химикалка


Трета награда печели: kanesta
Белени круши в сироп „Фамилекс“ и Хумус Healthy mind

Честито!

Date Очакваме печелившите да се свържат с нас до 30 април 2019 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com като упоменат, че са победители в играта на "Фамилекс" и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (име, адрес и телефон).

Общи условия

Активация на акаунт