Какво повече НЯМА да купя - 15

  • 88 163
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 25 732
За колбасите знам, да не купувам. Хигиена няма, пълнят какви ли не боклуци, като падне на земята от пълнежа, дирекно връщат в казана. Имам познат който като студент работеше в завод за салами Чико, от него знам колбас да не купувам.

# 391
  • Мнения: 5 300
Е в цеха, в който работех аз имаше желязна хигиена, дори има видеонаблюдение, което следи дали се спазват нормите по НАССЕР и работниците са санкционират при нарушение, та от тези колбаси ям.

# 392
  • Мнения: 9 429
Е в цеха, в който работех аз имаше желязна хигиена, дори има видеонаблюдение, което следи дали се спазват нормите по НАССЕР и работниците са санкционират при нарушение, та от тези колбаси ям.

Не е въпроса в хигиената,  а в съдържанието на колбасите.  

# 393
  • Мнения: X
Кои са?!
Лелеее,нищо не казвате тука,само хвърляте бомби :Д

# 394
  • Мнения: 5 300
Е в цеха, в който работех аз имаше желязна хигиена, дори има видеонаблюдение, което следи дали се спазват нормите по НАССЕР и работниците са санкционират при нарушение, та от тези колбаси ям.

Не е въпроса в хигиената,  а в съдържанието на колбасите.  
Щом ям от тях при положение, че съм била технолог там, дали им е толкова лошо съдържанието?

# 395
  • Варна
  • Мнения: 25 236
Някой може ли да ми обясни защо харесва магическите гъби. За еднократна употреба (или двукратна), ронят се жестоко...
Веднъж съм купувала, пробвах я наскоро да чистя банята. Не се рони изобщо, ама изобщо! Спихна се по краищата, но не се отрони нито едно парченце. Страхотна работа свърши, по-добра от колкото гъба, напоена с препарат, така че изобщо не съм съгласна, че върши работа колкото мокра кърпичка. Фугите светнаха, а на места бяха доста почернели. Лошото е, че беше без опаковка и нямам никакъв спомен откъде съм я купувала, а явно има и ментета...

# 396
  • Мнения: 10 201
Ще е добре, ако се сетиш. Аз пробвах от немския център, от Лидл, от магазинчета за 1 лв., на Сано...и се изчерпах откъм източници. Разлики имаше, най-свястна беше тази на Лидл, най-зле - на "левчето" - като захарен памук ми се стопи в ръцете след намокряне.

Пели - специално за теб 🎀 , че се палиш много 😋 - има ли натриев нитрит в една храна, не я докосвай! В колбасите има, но вече има и серии "чист етикет", които са добри. Мани ги технолозите какво разправят. 😏 То и лекарите ги гледам как набиват кока-кола и Макдоналдс, но това няма да те убеди, че се хранят много пълноценно, нали!?

# 397
  • Мнения: 9 429
Е в цеха, в който работех аз имаше желязна хигиена, дори има видеонаблюдение, което следи дали се спазват нормите по НАССЕР и работниците са санкционират при нарушение, та от тези колбаси ям.

Не е въпроса в хигиената,  а в съдържанието на колбасите.  
Щом ям от тях при положение, че съм била технолог там, дали им е толкова лошо съдържанието?

Представа нямам що се палиш така, но нито знам фирмата,  в която си работил/а, нито ме интересува. Говорех като цяло за колбасите, а не конкретно за "твоите".

# 398
  • Мнения: 15 299
А онази смес, която се приготвя от някакъв прах и вода и увеличава обема си до 400 пъти (нещо такова беше) и която дава вкус кеф ти на пушено, кеф ти на печено, па на чесън, па на мерудия, на телешко, пилешко и т. н. И сланината с тонове, и смлените кости и разни дреболии, кожи и... водата, и химията. Чистотата и хигиената са най малкия проблем. Не знам кой къде е бил технолог, но масово колбасите се произвеждат по описания начин. И месото е само процент(малък) от общата смес за колбасите.
 И не само те се приготвят по начин, който е по добре да не се вижда - консерви, тестени закуски, сладки. Хигиена нулева, продукти откровено за изхвърляне се влагат в сосове, сокове и др. Изобщо наистина е по добре да не знаем процеса на приготвяне на голяма част от продуктите. И с очите си съм видяла и познати работили в сферата са ми споделяли.

# 399
  • Мнения: X
Нитрити,нитрати,нали именно те убиват опасните бактерии в месото?!

# 400
  • Мнения: 5 300
А онази смес, която се приготвя от някакъв прах и вода и увеличава обема си до 400 пъти (нещо такова беше) и която дава вкус кеф ти на пушено, кеф ти на печено, па на чесън, па на мерудия, на телешко, пилешко и т. н. И сланината с тонове, и смлените кости и разни дреболии, кожи и... водата, и химията. Чистота и хигиената са най малкия проблем. Не знам кой къде е бил технолог, но масово колбасите се произвеждат по описания начин. И месото е само процент(малък) от общата смес за колбасите.
 И не само те се приготвят по начин, който е по добре да не се вижда - консерви, тестени закуски, сладки. Хигиена нулева, продукти откровено за изхвърляне се влагат в сосове, сокове и др. Изобщо наистина е по добре да не знаем процеса на приготвяне на голяма част от продуктите. И с очите си съм видяла и познати работили в сферата са ми споделяли.
Казва се коби гел.

# 401
  • Мнения: 10 201
Да, убиват всичко в месото, което ядеш, но убиват и твоето месо. 😷 Канцероген. Много силен.

# 402
  • Варна
  • Мнения: 25 236
Май не е чак толкова опасна. Разрових се и в няколко статии попадам на подобна информация. Ето например:
http://mezeta.eu/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/334-%D1%89%D0%BE- … D0%B7%D0%B2%D0%B0
Не съм специалист, не твърдя, че е така и все пак който иска може да прочете.

# 403
  • Мнения: X
То просто няма как иначе без нея.
Тези клийн лейбъл с какво са я заместили?С нещо по-безвредно?Едва ли...

# 404
  • Мнения: 10 201
В интернет можеш да намериш статии и че морковът е вреден. Аз подбирам източниците на информация. Преди да откаже пушенето, моя близка ми вадеше статии, че цигарите всъщност не са вредни, без значение от количеството дори. 😄

Замества се със сол, обикновена готварска. Така си правим и домашните колбаси. Така са консервирали меса още преди да има хладилници и камери.

Колкото до вярата - по този въпрос не мога да взема отношение. Аз говоря за информираност.

Общи условия

Активация на акаунт