За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 296
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 1 471
Включвам се за варене на овче мляко_ дядо и баба го варяха във водна баня- съд с вода/по-дълбока тава/ и в нея слагаха тенджерата с млякото. Правеха го после на сирене.

# 391
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 3 997
Има.В китайския на Пиротска.
На самата Пиротска ли е или в пресечка?

# 392
  • Мнения: 10 351
В пресечката до сладкарница Атене, вижда се от Пиротска.

# 393
  • София-Младост
  • Мнения: 23 330
Купих си хартиени форми за козунак, обаче се замислих...има ли някакво правило колко сурово тесто трябва да се сложи във формата, за да се получи 0.500 кг готов козунак?

# 394
  • Мнения: 1 941
Ще имаме гости тази вечер.
Пека пиле. Искам да направя гарнитура от червена, жълта и зелена чушка.
Ще правя и камембер с мед и орехи и мъфини с крема сирене.
Тези чушки не знам как да ги приготвя.
Мислих си да ги нарежа на жулиени и да ги мина през тигана със зехтин, балсамико, малко соев сос, мед и мъъничко сусам. Thinking

# 395
  • София-Младост
  • Мнения: 23 330
Звучи идеално...за чушките!

# 396
  • Мнения: 39 238
Направи така и с няколко моркова, но ги мини през тигана отделно от чушките.

# 397
  • Пловдив
  • Мнения: 1 006
Привет, кулинари! Идвам с въпросче. Предстои ми голямото Великденско готвене. Ще правя торта Гараш и ще ми останат жълтъците. Ще правя и курабии. Та, мога ли вместо цели яйце да сложа само жълтъци в тях? Или ще ги разваля?

# 398
  • София-Младост
  • Мнения: 23 330
Аз курабии май никога не съм правила, но поне ако по рецепта са 2 яйца, би могла да сложиш 1+1 жълтък...но изцяло да махнеш белтъка...недей.

# 399
  • София
  • Мнения: 10 835
Привет, кулинари! Идвам с въпросче. Предстои ми голямото Великденско готвене. Ще правя торта Гараш и ще ми останат жълтъците. Ще правя и курабии. Та, мога ли вместо цели яйце да сложа само жълтъци в тях? Или ще ги разваля?

Seengirl, тези *Слънчеви* сладки ти преедлагам да направиш с жълтъците. Няма да съжаляваш, уникални са и са точно за случаи като твоя.
Моята рецепта за курабии е без яйца: Курабии от тефтера на мама. Ако искаш опитай ги, изпробвана е и одобрявана многократно!

# 400
  • Русе
  • Мнения: 5 201
Привет, кулинари! Идвам с въпросче. Предстои ми голямото Великденско готвене. Ще правя торта Гараш и ще ми останат жълтъците. Ще правя и курабии. Та, мога ли вместо цели яйце да сложа само жълтъци в тях? Или ще ги разваля?

Това за жълтъците
https://ipeychev9.blogspot.com/2016/12/pastel-de-nata.html


П.П. Би ли споделила по коя рецепта правиш торта "Гараш", че ти остават много жълтъци. При мен белтъците отиват за блата, а жълтъците за крема. Нищо не ми остава. Simple Smile

# 401
  • София
  • Мнения: 11 688


П.П. Би ли споделила по коя рецепта правиш торта "Гараш", че ти остават много жълтъци. При мен белтъците отиват за блата, а жълтъците за крема. Нищо не ми остава. Simple Smile

Какви жълтъци при Гараш, ни в крем, ни в платките??? Това не е торта Гараш с жълтъци, а импровизация на тортата.

https://recepti.gotvach.bg/r-82571-Оригинална_торта_Гараш_от_1885_г.

# 402
  • Русе
  • Мнения: 5 201
Скрит текст:


П.П. Би ли споделила по коя рецепта правиш торта "Гараш", че ти остават много жълтъци. При мен белтъците отиват за блата, а жълтъците за крема. Нищо не ми остава. Simple Smile

Какви жълтъци при Гараш, ни в крем, ни в платките??? Това не е торта Гараш с жълтъци, а импровизация на тортата.

https://recepti.gotvach.bg/r-82571-Оригинална_торта_Гараш_от_1885_г.

Всеки си има своята рецепта за торта Гараш.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2921.html


Торта "Гараш"
https://cake-garash-bg.alle.bg/

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 14:53 от i_peych

# 403
  • Пловдив
  • Мнения: 1 006
Благодаря на всички за бързите отговори!
i_peych, до сега съм я правила по една рецепта подобна на твоята (вместо шоколад,какао се слага).Ако имаш интерес,ще ти я напиша цялата. И реших този път да пробвам по оригиналната, със сметаната.
Курабиите,които правя също са много сполучливи, та май няма да рискувам да ги разваля.
Ще видя какви ще ги забъркам накрая Wink
Весели празници на всички!

# 404
  • Мнения: 7 012
Здравейте! Не знам дали питам в правилната тема, но имам нужда от изпитана рецепта за козунак. Не съм правила от поне две години. Знам какви са съставките, но някакви са пропорциите, бихте ли ми казали? И съвети? Искам да направя хубав козунак.  Praynig
П.П. Тавата ми е 26см.

Общи условия

Активация на акаунт