Странно нещо в оцета

  • 3 281
  • 31
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • София
  • Мнения: 714
Вижте какво намерихме в този оцет с естрагон . Някой знае ли какво е това ? Опасно ли е за здравето ?





# 1
  • Мнения: 7 776
О,боже! Прилича на език. Какво е 😷😖😲 снимай го и сигнализирай на КЗП, това не е нормално😰

# 2
  • Мнения: 25 599
Прилича на оцетна гъба. Това означава, че оцетът е истински.  Simple Smile

# 3
  • Мнения: 7 776
Така ли изглежда оцетна гъба o.O  признавам,не съм виждала...щях да си изкарам акъла,ако извадя такова нещо от оцета 😂

# 4
  • Мнения: 25 599
Снимка от Гугъл.

# 5
  • Мнения: 13 799
Оцетна гъба. Принципно е полезна даже.

# 6
  • София
  • Мнения: 714
Благодаря за бързите отговори . Май не е нещо опасно Grinning
Ние си изкарахме акъла . Много е гнусно на живо това .

# 7
  • Мнения: 13 799
Много е полезно, хората го отглеждат и си правят полезни за здравето напитки.  Потърсете в интернет информация за оцетена или чаена гъба.

# 8
  • Мнения: 7 776
Аз научих нещо ново,благодаря 🙂😆

# 9
  • Мнения: 25 599
Когато престои истинският оцет, тя се образува от само себе си.
Ако не се образува, значи оцетът е изкуствен –  от оцетна киселина, а не получен от естествената ферментация на виното.
Тази от първи пост е квадратна, защото такава е формата на бутилката. Ако беше кръгла, и гъбата щеше да е кръгла.

ПП Добра реклама на тази марка оцет се получи...  Laughing

# 10
  • София
  • Мнения: 714
Ние избързахме и го хвърлихме . Вече ще знаем . Много благодаря . Аз също научих нещо ново Simple Smile

Винаги сте ми били много полезни .

Последна редакция: чт, 21 мар 2019, 19:22 от Не се сърди, човече

# 11
  • Мнения: 18 538
Естрагонът е връхче със семена, не знаех че е полезен по този начин,ще опитам.В края на лятото.Тогава стават такива върховете..И аз скоро не съм срещала истински оцет.

# 12
  • Мнения: 10 696
Щом сте отворили темата за оцета, да питам :
Може ли оцетна гъба от ябълков оцет да се използва за направа на винен ? Искам да ползвам оцетната гъба от ябълковия оцет във заготовка от гроздов сок и да ускоря процеса. 

# 13
  • Мнения: 25 599
Би трябвало да може. Измийте я добре и си я ползвайте.

# 14
  • Мнения: 1 327
Това е оцетна гъба .Аз бих се притеснила ако няма такава Simple Smile .Хубавият оцет винаги прави такава гъба.

# 15
  • Мнения: 4 808
Научих нещо ново от тази тема. Понеже доста рядко ползваме оцет, особено през зимата, в оцета, който купувам, винаги се образува такова нещо след време. А аз мислех, че се е развалил и го хвърлях и купувах нов.

# 16
  • Terra incognita
  • Мнения: 12 258
Леле, на снимките изглежда като някаква карантия 😀
Опредвлвно и аз научих нещо ново.

# 17
  • Мнения: 11 337
Оха, това явно е оцет без никаква химия!
Оцетна гъба си е наистина изглежда като карантия Simple Smile

# 18
  • Мнения: 35 961
пфу, че съм невежа Joy
изхвърляла съм оцет, когато се завъди такава едра форма на живот в него Joy

# 19
  • Мнения: 13 799
Оцетната гъба може да се отглежда специално, както и от нея се прави страхотна здравословна натурално газирана напитка подобна на квас но много по- естествена  като вкус. Ние отглеждахме такава гъба в голям буркан. Имаше си име -  Тецо ( чети обратно Wink   . Растеше оставаше дебела , тогава  майка я делеше и подаряваше деленки. Залива се с лека подсладена заварка или ябълков сок - ръчно направен  и след два три дена е готова. Ако  се остави по-дълго гъбата в напитката , получения продукт в буркана почва да накиселява подобно на оцет.

# 20
  • София
  • Мнения: 5 139
Изключително съм благодарна, че попаднах на тази тема. Понякога виждам бутилки с, както се оказва, оцетна гъба, и все се каня възмутено да ги снимам. Отделно ако видя такава в по-стар оцет - хвърлям с погнуса. Мерси много!!!

# 21
  • София
  • Мнения: 634
Есента купувах от ороненото и с намалена цена грозде без семки, намачквах го и го слагах с плода и сока в буркан. Оставих го в стая и преди две седмици то имаше една такава огромна, оцетна гъба. Но аз я махнах, за да забавя процеса на вкиселяване, прецедих го - махнах плода - и пак оставих сока в буркана. Вече е леко кисел и с нова, по-тънка гъба. До месец ще стане на чудесен и домашен оцет.  А за новата гъба ще поровя в и-нета за рецепта - да я използвам и нея.

# 22
  • Варна
  • Мнения: 25 236
пфу, че съм невежа Joy
изхвърляла съм оцет, когато се завъди такава едра форма на живот в него Joy
И аз бих го изхвърлила, ама като не обичам и не ползвам оцет, откъде да знам такива тайни Crazy

# 23
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 187
пфу, че съм невежа Joy
изхвърляла съм оцет, когато се завъди такава едра форма на живот в него Joy
поредна джедайска грешка  Laughing
едно нещо става ли за ядене и пиене не се изхвърля. неписан закон. hahaha

# 24
  • Мнения: 335
Благодаря за темата. Не знаех за съществуването на тази оцетна гъба и за начина ѝ на образуване. Вкъщи рядко използваме оцет, така той дълго престоява и въпросната гъба се образува. Все съм се чудила нормално ли е, полезно ли е? Даже съм изхвърляла бутилката мислейки, че е развален оцетът в нея. Добре, че се намират хора като Вас да попитат и споделят за да научи човек нещо ново и полезно 😃😃

# 25
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 236
Хич няма вид на оцетна гъба  - червеникава е, не е гладка и ми се струва, че в горния десен край отблясъкът е от мехур, от лявата страна има нещо бяло.

# 26
  • Мнения: 25 599
Червеникава е, защото оцетът е винен.
На мен балсамикото ми е хващало гъба – ами доста тъмна е, почти черна.  Simple Smile

# 27
  • Terra incognita
  • Мнения: 12 258
Колко време трябва да престои оцетът, за да се появи тази гъба? Ползваме само ябълков, уж качествен оцет и балсамико, но такова нещо не съм виждала 🤔

# 28
  • Мнения: 18 538
Май  и това нещо иска подходящи условия , то си знае какви,температура ли , светлина ли , не съм изследовател.И основно дълги месеци да не го пипаш да си работи,  разбиването  му пречи.Но ако няма да правим домашен оцет-за какво ни е да се образува?

# 29
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Колко време трябва да престои оцетът, за да се появи тази гъба? Ползваме само ябълков, уж качествен оцет и балсамико, но такова нещо не съм виждала 🤔

ако оцетът е пастьоризиран и не се образува гъба. Peace

много потребители не са наясно какво плува в оцета (ясно се вижда и от тази тема  Wink) и не го купуват, оплакват се, избягват фирмата и т.н.
ерго производителите пастьоризират, оцетът вече не е "жив", но потребителя и производителя - спокойни...  Sunglasses

въобще най-доброто, което може да се случи на един оцет, освен да бъде креативно използван, е да образува гъба. тогава е сигурно, че е натурален продукт.

# 30
  • София
  • Мнения: 1 832
При мен до сега оцет не е образувал оцетна гъба. Но ние го използваме често и не се задържа за дълго в къщи. Единствено домашно произведеният миналото лято. Аз имах гъба и от предишен домашен.
Но навлизането на химията в живота ни и изкуствените неща са причина хората да се плашат и избягват истинските, за съжаление! Червеникави са оцетните гъби, които бяха от предния оцет /лично аз съм си го приготвяла/, който беше ябълков. Може би цвета се получава от престояването на оцетната гъба. Според мен оцет не може да се развали!

# 31
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Но навлизането на химията в живота ни и изкуствените неща са причина хората да се плашат и избягват истинските, за съжаление!

истинските неща не биват вече разпознавани, затова ги избягват.
много е тъжно даже.

чак да не повярваш, че се е стигнало до тук с цялото ноу хау по приготвяне на зимнина и кисело зеле. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт