Неустоим портокалов кейк със зехтин

  • 29 173
  • 273
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 2 405
И аз правих кекса. Съжалявам, че не го снимах, но изчезна прекалено бързо:=)
Изпълних рецептата дословно. Не съм някакъв завиден кулинар и съм от хората, които изпълняват стриктно рецептите, по принцип.
Мм често се бъзика с мен, че прекалено се вталясвам за грамажи, но аз съм си такава.
Мерси за рецептата. Кексът стана пухкав, ароматен и най вече много вкусен!

# 196
  • София
  • Мнения: 2 298
Всичко в рецептата е точно. Това, че е от няколко съставки не е недостатък, те са достатъчни. Това прави и по-бърза подготовката, което е ценено от хора без много свободно време за готвене.
Правих го и с кафява захар, защото ние такава ползваме, но с нея не става толкова пухкав.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 02:20 от nati_nat

# 197
  • Мнения: 22 867

Щот.... не е правен и да не си помислите, че не го правя! Simple Smile
Vanja77bouquet





# 198
  • София
  • Мнения: 10 854
ir74, много добре ти изглежда кейкът! А за вкусът и аз това казвам, че е като кекса на баба! Yum

Дидка-бандитка, май и ти си в бандата на заразените да приготвят кейка?

Be_Special, радвам се, че ти е харесал кейкът! Да ти кажа и аз винаги изпълнявам стриктно рецептите, особено сладкарските.

nati_nat, на мен това ми хареса в рецептата, че се приготвя много лесно и бързо, а след получаването на крайния резултат просто бях очарована! Yum

labrex, невероятна си, както винаги! Smile

# 199
  • София
  • Мнения: 6 025
И аз, и аз. Simple Smile
С пълнозърнесто брашно също се получи, даже на мен ми беше по-вкусен така. Но на дргугия ден стана жилав и бързо изсъхна.
Иначе как няма да е вкусен, пухкав и като на бабите - с бяло брашно, бяла захар. Simple Smile

# 200
  • Мнения: 10 256
Само аз останах не направила кекса Simple Smile. Изчетох всички ви, разбрах кой от какво е доволен и недоволен, но пак намерих какво да питам.

Обръщали ли сте внимание, като се смели портокала с кората която ще се мели, колко горе долу количество излиза в мл? Да се ориентирам някакси. По-напред един взел малки портокали, друг други, да не ми стане много течно или сухо тестото. Искам да се ориентирам колко излиза приблизително портокаловата смес. Не смятам да добавям на око нищо, за това питам. Благодаря.

# 201
  • София
  • Мнения: 10 854
vici75, аз правя кейка с 1 по-голям портокал и с големи яйца. Успех!

# 202
  • София
  • Мнения: 2 298
И аз го правя с голям портокал. Стандартните чопъри мисля са с вместимост 400 мл., смлян портокалът заема половината съд.

# 203
  • Мнения: 10 256
ооо много благодаря nati_nat. Точно това исках да разбера - ориентировъчно. При нас има едни портокали, много сухи, но супер ароматни. Не знам от тях дали ще изкарам и 100мл. Имаме други супер сочни, но с кора дебела един пръст. От тях вадя една голяма водна чаша сок до ръба 250-300мл , като правя на детето. А така като знам ориентировъчно от тия последните например, мога и да излея малко. Значи около 200мл трябва да докарам смляно.

# 204
  • София
  • Мнения: 2 298
vici75, точно от тези с дебелите кори сочните слагам. Но както Ваня е обяснила, дебелата бяла част на кората се изхвърля. Ползва се само тънкия оранжев слой и вътрешността. Може и над 200 мл. малко да дойде, аз на око го казах.

# 205
  • Мнения: 10 256
Да, да аз разбрах за кората, че се маха бялата част. Даже с белачката за картофи ще го обеля по-на дебело. Имам трик да задълбая по навътре малко. За беленето ще се оправя, дано и течността ми излезе точно.

# 206
  • Мнения: 1 941
Аз в Нутрибулета го смлях портокала.
Да течем 250-300мл.
Ама Нутрибулета прави и пяна.
В събота пак ще ги правя,  че всички искат пак кекс и ще измеря с точнист.
Коментарите бяха:
Баба: Ама тоя кекс с колко яйца е ма бабо, много жълт. Викам "С три".
Тя: "Какви яйца ви дават да ядете ма бабе, това жълто няма как да е само от яйца."
Викам - яж, яж, то от портокала е жълт. "
Тя" Ееее, ти си майсторка, ние едно време не знаехме как се прави".
Паднах от смях JoyJoyJoy
Ама и тригодишното дете на кумовете ми каза пак да ѝ направя, та явно пак ще се прави.
Ние в интерес на истината не ядем сладко, а на мен ми е удововолствие да правя сладкиши и все черпим после с тях.

# 207
  • София
  • Мнения: 11 701
Скрит текст:
Аз в Нутрибулета го смлях портокала.
Да течем 250-300мл.
Ама Нутрибулета прави и пяна.
В събота пак ще ги правя,  че всички искат пак кекс и ще измеря с точнист.
Коментарите бяха:
Баба: Ама тоя кекс с колко яйца е ма бабо, много жълт. Викам "С три".
Тя: "Какви яйца ви дават да ядете ма бабе, това жълто няма как да е само от яйца."
Викам - яж, яж, то от портокала е жълт. "
Тя" Ееее, ти си майсторка, ние едно време не знаехме как се прави".
Паднах от смях JoyJoyJoy
Ама и тригодишното дете на кумовете ми каза пак да ѝ направя, та явно пак ще се прави.
Ние в интерес на истината не ядем сладко, а на мен ми е удововолствие да правя сладкиши и все черпим после с тях.
Скрит текст:

Това беше хубаво..  Joy

# 208
  • София
  • Мнения: 10 854
Meraviglia, много ме развесели! Joy

# 209
  • Мнения: 10 256
Meraviglia Simple Smile и ние така със сладкото. Само правя и се чудя после на кой да давам.

Общи условия

Активация на акаунт