Рецепта с тиквички момичета ми препорачаите?

  • 23 920
  • 32
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
 Ох,така ми се яде някакво ястие с тиквички.Чакам вашите режепти момичета. Laughing Laughing Laughing

# 1
  • Мнения: 732
Пусни търсачката. Има много рецепти с тиквички Mr. Green

# 2
  • Мнения: 286
Виж на 2-ра стр.-пълнени тикви4ки,на 3-стр:кексчета стикви4ки и ети чипс с тикви4ки:
Чипс от тиквички


Продукти:
2 млади тиквички
1 яйце
100 гр.настърган кашкавал
2 с.л. хладка вода
50 гр. галета
сол на вкус
Приготвяне:
1.Нарязваме тиквичките на тънки кръгчета.
2.Разбиваме яйцето със хладката вода.
3.Смесваме галетата със кашкавала.
4.Посоляваме всяко кръгче тиквичка,овалваме го във брашно ,после го топим във яйчната смес и накрая овалваме във галетата с кашкавала.
5.Пържим всяко кръгче от двете страни.

# 3
  • Мнения: 4 451
Здравей!
Аз тази рецепта съм я давала и друг път, но ще я напиша пак, защото наистина си заслужава. Лесна и бърза за приготвяне, а много вкусна.
Нарязваме си тиквичките (количество по избор, но нека са повечко) на шайби и ги поставяме в наклонена тавичка, за да им се отцеди водата, но преди това ги осоляваш. После си нарязваш пресен чесън на ситно и объркваш тиквичките с него. Слагаш в тавичка, поливаш с олио и печеш във фурната. Като се запекат, приготвяш заливка от 4 яица, кофичка кисело мляко, сол, черен пипер и мъничко копър. Заливаш и отново запичаш.
Да ви е вкусно!

# 4
  • Мнения: 793
копирам от другата тема защото ме мързи да пиша  Embarassed

Настъргваш тиквичките на ренде на едро, към тях прибяваш нарязан на ситно колбас и настъргано сирене, слагаш подправки/ копър, чесън и т.н./ 1 лъжица брашно 1 яйце объркваш всичко като кайма и го слагаш в тавичка да се пече. Ако не искам нещо месно може само сирене и кашкавал, а другия вариант е ако не искаш колбас- кайма     newsm26

# 5
  • Мнения: 9 114
Ето моята вечеря с тиквички, сирене, яйца и чесън. За първи път правя, но беше много вкусно /щом канибала на фамилията го яде  Hug /



ами до миналата година правих бюрек от тиквички, но заради пърженето  newsm78 newsm78 от тук взех идеята за кръгчета от тиквички, осолени и изцедени - 2 средни тиквички, потопени в брашно и на кръг в тавата със застъпване. Запекоха се за около 20 мин., поръсих с натрошено сирене, залях с 6 разбити белтъка (жълтъците заради холестерола - тц, в чашка и за палачинки) и 1 глава счукан чесън и пак запекох за 6-7 мин. до коричка. Щях да слагам кашкавал, но се наложи да правя и пица, та свърши, а не ми се ходеше на магазина пак. Но и без кашкавал беше вкусно. Аз си сложих и мляко с копър (то се вижда де). Много е бързо и вкусно.

Последна редакция: чт, 29 юни 2006, 08:47 от pep-4o

# 6
  • София
  • Мнения: 2 181
Може ли да опишеш как я приготви  bouquet че изглежда невероятно

# 7
  • Мнения: 222
можеш да приготвиш тиквички бюрек във фурна

# 8
  • Мнения: 843
Имаше едно невероятно суфле  на фурна, лесно е.. и става невероятно вкусно, пухкаво и няма врътня,  но пусни търсачката./ Сори, че те пращам там, но ще си приятно изненадана!!/ намерих го тук, но сега не мога да ти пусна линк:-) имаше поне два варианта в темата...  Според продуктите.Simple Smile) разкошноооооо!!!

# 9
  • Мнения: 1 258
Днес правих мусака от тиквички:

Задушавам лук и тиквичките.После задушавам каймата с 1 голям пасиран домат,копър.В тавичка:ред тиквички,каймата и останалите тиквички.

Мушкам във фурната за 20 минути.

Накрая заливка от 2 яйца,кисело мляко и малко брашно.

Супер лесно и много вкусно.

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
И аз за вечеря правих тиквички - пълнени, постни.

Ето рецептата.

Пълнени тиквички




4 тиквички
2 големи домата обелени и нарязани на ситно
2с.л. зехтин/олио
2 стр.пресен лук
1 ск. чесън
4 филии царев. хляб "Бонус" с отстранена кора и натрошени на ситно
1с.л. копър (аз сложих повече)
4 печурки, нарязани на ситно
100 г моцарела, пушено сирене или кашкавал
сол, пипер

Тиквичките се срязват на две по дължина и се издълбават. Бланшират се за 1 мин. и се отцеждат.
Загрява се зехтинът, слагат се лукът и чесънъти се разбъркват- 1 мин.Прибавят се гъбите и нарязаната вътрешност на тиквичките, задушават се 2-3 мин. и се слагат доматите. Подправя се със сол и пипер на вкус. Слагат се филиите Бонус и копърът.
Тиквичките се пълнят с доматената смес (аз ги поръсих с малко олио и наредих в намазнена тава) и се пекат на 180° . Малко преди да се извадят от фурната се поръсват със сиренето и се оставят да се зачервят.
                                                                                                                                                                сп. Меню


Много са вкуснички!  chef

# 11
  • Мнения: 649
Супа от тиквички много обичаме всички в къщи. В пилешки бульон сваряваш тиквичките и пасираш. Може да добавиш за вкус индийско орехче и сол, копърили сметанал Поднася се с препечен хляб  chef

# 12
  Благодаря на всички.Ще ги опитам от всички по малко.

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 02:10 от Erica

# 13
  • Мнения: 9 114
Наложи се да оползотворявам тиквички напоследък, та... снощи на супа - като се свариха кубчетата тиквички пасирах, после малко картофи и подправката за супи + бульонче и застройка, резултата - харесан bowuu и похвален  bowuu

# 14
  • Мнения: 267
Миналата седмица направих следното с излишъка от тиквички:
Нарязваш 3-4 тиквички на кръгчета. Намазваш една тавичка с масло и ги нареждаш на 2-3 4 редам колкото излязат. Извътре слагаш тук там счукан чесъм и копът. Най горния ред тиквички може да се оваля в брашно, защото става със златиста коричка. Слагаш да се пече, докато станат златисти.
Правиш заливка от 1 кофичка кисело мляко с половин лъжичка сода, 3-4 яйца, чесъм по желание, малко сол, чер пипер и малко настъргано сирене, пак по желание.
Изливаш върху тиквичките и печеш докато се позачерви малко.
Много е бързо, лесно и вкусно. Яде се и студено. Simple Smile

# 15
  • Мнения: 134
Миналата седмица направих следното с излишъка от тиквички:
Нарязваш 3-4 тиквички на кръгчета. Намазваш една тавичка с масло и ги нареждаш на 2-3 4 редам колкото излязат. Извътре слагаш тук там счукан чесъм и копът. Най горния ред тиквички може да се оваля в брашно, защото става със златиста коричка. Слагаш да се пече, докато станат златисти.
Правиш заливка от 1 кофичка кисело мляко с половин лъжичка сода, 3-4 яйца, чесъм по желание, малко сол, чер пипер и малко настъргано сирене, пак по желание.
Изливаш върху тиквичките и печеш докато се позачерви малко.
Много е бързо, лесно и вкусно. Яде се и студено. Simple Smile

А колко време се пекат тиквичките?

# 16
  • Мнения: 300
Ето и моята рецепта за мусака от тиквички.
Тиквичките се настъргват на едро ренде в тавичка, прибавя им се малко сол, объркват се, изтеглят се в единия край на тавичката и се оставят да се отцедят, като течноста периодично се отстранява. Сваряват се картофи (може и да са леко недоварени) и се намачкват на по-едро. Прибавят се към вече отцедените тиквички, прибавя се натрошено сирене, копър, джоджен, сол на вкус, олио и малко вода. Цялата смес се обърква хубаво и се запича за около 30 мин. След това се залива с 2-3 яйца.
Съотношението тиквички:картофи е около 1,5:1 (тиквичките трябва да преобладават), а останалото е навкус.
Може да се хапва и студено с кисело мляко.
Дано да ви хареса. За лятото мисля че е идеална.

# 17
  • София
  • Мнения: 1 654
Тиквички плакия
4 големи тиквички
1/2 вр. копър
1/2 вр. магданоз
3 домата-нарязани на кръгчета
200 гр. кашкавал
1-2 главички кромид лук /може и зелен/
олио
Тиквичките се нарязват на кубчета, осоляват се и се задушават заедно с лука. Изсипват се в тава и се поръсват с магданоза и копъра.Отгоре им се нареждат колелцата домат плътно. Пекат се на 200 градуса за 10-15 мин.Поръсват се с настъргания кашкавал и се запичат до златисто Wink
В комбинация с таратор става чудесно лятно ястие.

# 18
  • Мнения: 429


1. ред тиквички - около половин саниметър нарязани, отгоре чесън, копър и сол, пак ред тиквички, чесън, покър и сол. Залива се с кисело мляко и яйце и се пече. Много ми е любимо


2. тиквички, нарязани за пържене, сирене и яйце - намачкани, брашно и олио

Тиквичките се слепват по две с плънката от яйце и сирене, овалват се в брашно и се пържат. Може да се поднесат със заливка от кисело мляко, копър и чесън

# 19
  • Мнения: 806
Ето една рецепта с тиквички и от мен  Mr. Green

Мусака с тиквички Wink

Продукти:
тиквички
ориз - 3 супени купички и 3 такива вода
1 глава стар лук
1 с.л червен пипер

За соса:
1 кофичка кисело мляко
няколко скилидки чесън  / може да се добави и копър и магданоз/

Лука се нарязва и се запържва леко в сгорещено олио,добавя се червения пипер и той да се позапържи,Тиквичките се нарязвят на кубчета,и се добавят за пържене, може да се долее 1 чаена чаша вода, запържват се и те и се добавя ориза и купичките вода и сол на вкус ,повира малко и се слага да се запече в предварително загрята фурна.
Соса се приготвя като се счукат скилидките чесън и се прибавят към киселото мляко.
Всяка порция се гарнира с чесновия сос.
Дано ви хареса
Добър апетит

# 20
  • Мнения: 1 153
Супа от тиквички Peaceза топлите дни е мног освежаваща

# 21
  • Сливен
  • Мнения: 382
Изчетох всички рецепти и се оказа, че двата варианта, които аз най-често правя ги няма:
1. Тиквички на фурна
Режиш тиквичките като за пържене и ги овалваш в смес от брашно, червен пипер и сол (Тук от форума взех идеята да ги овалвам като ги пускам по няколко в торбичка със сместта и раздрусвам). След това нареждаш в намазнена тавичка със застъпване (на принципа на доминото) поливаш и отгоре с мазнина (не много) и печеш. Аз ги пека докато някои от тиквичките започнат да стават на коричка. После ги сервираш с какъвто искаш сос. У нас правим кисело мляко с чесън и копър.
Тези тиквички по вкус са идентични с пържените, но са хем по-полезни, защото са печени, хем стават много по-бързо. Единственият им недостатък е, че свършват ужасно бързо и дори за нас двамата с мъжа ми правя минимум по 2 тави.  Mr. Green

2.Миш-маш от тиквички.
Настъргвам тиквичките и ги оставям в цедка да се отцедят. После с мазнина и сол - в тефлонов тиган на котлона. Пържа ги докато започнат да миришат на пържени тиквички и после добавям яйцата и малко копър.

# 22
  • Мнения: 554
Любимите ми рецепти са:
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=products&id=536 - лека, лесна и оригинална и
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=products&id=39 - много вкусна и по-така... Wink

# 23
  • Мнения: 286
Скоро правих това,никой не позна ,че е от тиквички:
Салата от тиквички

Продукти:
1 кг тиквички,
3 с.л. олио,
3 скилидки счукан чесън,
1 с.л. ситно нарязан магданоз,
1 с.л. ситно нарязан копър,
3 с.л. оцет,
сол на вкус
Приготвяне:
1.Нарязваме на дребно тиквичките и ги задушаваме с 1 супена лъжица олио,докато се изпари напълно водата им.
2.Правим ги на пюре с пасатор
3.Прибавяме останалото олио и всички други подправки.По желание може да прибавите ситно нарязано сварено яйце.

# 24
  • Мнения: 773
Пица от тиквички
Необходими продукти:
За блата:                                         За топинга:
4 тиквички                                          2 домата
3 яйца                                                 1 глава лук
1/2 чаша брашно                                50г. маслини
5-6 стръка копър                                  200г. кашкавал
1/2 ч.л. сол                                           1/2 ч.л. от Риган, босилек и розмарин
3-4 с.л. зехтин                                      сол на вкус


1. Блатът се приготвя, като тиквичките се обелват измиват и се настъргват. Поставят се в гевгир или цедка, посоляват се, и се оставят да се отцедят за около 20 минути. след това се притискат с лъжица или длан, за да се отцедят напълно.
2. Яйцата се разбиват с брашното. След това се смесват с добре отцедените тиквички и накълцания копър. Сместа се разпределя в намазнена и набрашнена тава. На тънка струя се налива зехтин по повърхността на сместа.
3. Блатът се пече около 10 минути в силно загрята фурна при температура 220 градуса.
4. топингът се приготвя, като един домат и лукът се нарязват на шайби. Маслините се почистват от костилките, а кашкавалът се реже на едри кубчета.
5. Запеченият блат се изважда и върху повърхността ме се разпределят кубчетата кашкавал. покрива се с шайбите лук и домати. Поръсва се с подправките. Отново се запича във фурната за около 15 минути при температура 180 градуса.
6. Изпечената пица се украсява с маслините и нарязан на кръгчета домат и се сервира.

# 25
  • Мнения: 773
Сетих се още една.

Тиквичките се режат на половинки и после на дълго на филийки. Помежду две такива филийки се слага сирене и после се панират в яйце и брашно. Пържат се в силно нагорещено олио.

# 26
  • Мнения: 9 114
Сетих се още една.

Тиквичките се режат на половинки и после на дълго на филийки. Помежду две такива филийки се слага сирене и после се панират в яйце и брашно. Пържат се в силно нагорещено олио.


това са бюреци.

# 27
  • Мнения: 2 120
Салата от тиквички

Сваряват се две-три тиквички. После се пасират, ако нямате с какво просто ги намачкайте. Добавя се чесън, две лъжици майонеза, копър и сол на вкус. Разбърква се добре.

# 28
  • Мнения: 554
Пица от тиквички
Необходими продукти:
За блата:                                         За топинга:
4 тиквички                                          2 домата
3 яйца                                                 1 глава лук
1/2 чаша брашно                                50г. маслини
5-6 стръка копър                                  200г. кашкавал
1/2 ч.л. сол                                           1/2 ч.л. от Риган, босилек и розмарин
3-4 с.л. зехтин                                      сол на вкус


1. Блатът се приготвя, като тиквичките се обелват измиват и се настъргват. Поставят се в гевгир или цедка, посоляват се, и се оставят да се отцедят за около 20 минути. след това се притискат с лъжица или длан, за да се отцедят напълно.
2. Яйцата се разбиват с брашното. След това се смесват с добре отцедените тиквички и накълцания копър. Сместа се разпределя в намазнена и набрашнена тава. На тънка струя се налива зехтин по повърхността на сместа.
3. Блатът се пече около 10 минути в силно загрята фурна при температура 220 градуса.
4. топингът се приготвя, като един домат и лукът се нарязват на шайби. Маслините се почистват от костилките, а кашкавалът се реже на едри кубчета.
5. Запеченият блат се изважда и върху повърхността ме се разпределят кубчетата кашкавал. покрива се с шайбите лук и домати. Поръсва се с подправките. Отново се запича във фурната за около 15 минути при температура 180 градуса.
6. Изпечената пица се украсява с маслините и нарязан на кръгчета домат и се сервира.
Това е рецепта на Иван Звездев. Дала съм линк два поста по нагоре!  Peace

# 29
  • Мнения: 773
Сори, не видях. ooooh! Blush

# 30
  • Мнения: 177
Здравейте мами
искам само да споделя и да ви благодаря За чудесните рецепти. аз понеже съм начинаеща в кухнята и вашите съвети са ми от голяма помощ. исках да споделя, че пробвах рецептата За пица от тиквички и съм просто очарована. стана сравнително бързо, дори може да се степенува като диетична рецепта, ако се Замени бялото брашно с някакво друго(аз сложих царевично) и не се слага много мазнина, а За вкуса не мога да повярвам. Страхотна е таЗи пица. да си оближеш пръстите.
благодаря ВИ  bouquet

# 31
  • Мнения: 1 237
Аз съвсем скоро пуснах тази рецепта:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112319.0

# 32
  • Мнения: 772
И пастет може ако има в изобилие тиквички.

Общи условия

Активация на акаунт