За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 228
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 9 106
или я прибирай във вакумираша кутия - така дори овкусена, издържа 5-6 часа свежа

# 691
  • Мнения: 1 953
Писах, писах и го затрих. Аз си нося салати на работа. Нищо им няма до обяд, не се развалят дори и да не са в хладилник. Ако правя слата, в която има и домати, и авокадо, слагам авокадото под доматите, за да може от киселината им да се окисли по-малко. Понякога го ръся с лимонов сок. Вече не ги осолявам предварително, соля на място, от солта изглеждат зле зеленчуците. Предварително слагам само зехтин.

# 692
  • София
  • Мнения: 2 298
Нося си салати, но за овкусяване дресинга в отделно бурканче, иначе стават на нищо.
Понякога, зависи от продуктите, режа ги в офиса, имаме нещо като кухненски кът.

# 693
  • Мнения: 3 781
Трябва да си потърся такава кутия. Благодаря Ви за съветите! (:

# 694
  • Мнения: 9 515
аз си държа едно шише със зехтин и оцет, бурканче със сол и т.н. даже салатата я режа в офиса.

# 695
  • Мнения: 1 316
Да ми предложите изпитана рецепта за Великденски курабии, но да са пръхкави и меки!

# 696
# 697
  • Мнения: 9 106
Да ми предложите изпитана рецепта за Великденски курабии, но да са пръхкави и меки!
Пръхкави и меки са две различни понятия Simple Smile
От мен пръхкави http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/6-300.html?m=0

# 698
  • Русе
  • Мнения: 5 201
Да ми предложите изпитана рецепта за Великденски курабии, но да са пръхкави и меки!

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_5825.html

# 699
  • София
  • Мнения: 19 221
Здравейте
Някой от вас случайно да си носи салати в офиса? Миналата седмица забърках една салата с домати, авокадо и сирене и като отидох на работа я прибрах в хладилника, но до обяд не приличаше на нищо и не посмях да я ям. Дали проблема е в това, че я овкусявам от вкъщи? Благодаря.
Не се впечатлявай от вида, има толкова вкусни неща, които на вид са олеле мале. Пържени яйца с праз, например. Но съм съгласна, че прясно подправена има по-добър вид и вкус, особено ако е със зелении.

Дайте сполучлива рецепта за кюфте за хамбургер, за сина ми.

# 700
  • Мнения: 3 781

Не се впечатлявай от вида, има толкова вкусни неща, които на вид са олеле мале. Пържени яйца с праз, например. Но съм съгласна, че прясно подправена има по-добър вид и вкус, особено ако е със зелении.


Ами тя и миришеше лошо, и беше доста "течна". Приличаше повече на супа Grinning та вече ще си знам и ще си я подправям на място Smile Hands V

# 701
  • Мнения: 12 597
От солта е най-вече, ти и вкъщи ако посолиш такава салата, след половин час вече ще е смачкана и плувнала, хич няма да й трябва даже половин ден. Овкусявай си я на място и всичко ще е наред. Вариант е да си носиш дресинга отделно всеки път или както правят някои мои познати - държат на работа малка бутилка (примерно от соев сос или нещо от сорта), в която са си наляли лимонов сок и зехтин. Като стане време да ядат, само поразтръскат, поливат си салатата и воала. Една солничка до нея в шкафчето и са уредени. Това ако не искаш да държиш отделно на работа зехтин/олио и лимон/оцет или там каквото ползваш.

# 702
  • София
  • Мнения: 1 158
Здравейте , може ли да ми дадете рецепта за Европейска салата , в интернет има много , но не ми изглеждат "оригинални" , в някой има прясно сирене , в други кисело мляко в трети само майонеза .. и тотално се обърках. Ще те радвам за хубава , изпитана рецепта.

# 703
  • русе
  • Мнения: 1 316
Козунак на конци искам да направя, дайте рецепта,която сте правли

# 704
  • Мнения: 902

Не се впечатлявай от вида, има толкова вкусни неща, които на вид са олеле мале. Пържени яйца с праз, например. Но съм съгласна, че прясно подправена има по-добър вид и вкус, особено ако е със зелении.

Дайте сполучлива рецепта за кюфте за хамбургер, за сина ми.
Точно, ОБОЖАВАМ  праз с яйца!  И понеже пържих праз за банички на девойката, остатъка точно това ще направя! 😍

За хамбургер вземам телешка или агнешка кайма 500гр, яйце 1 или 2, 2 лъжици галета или брашно, или 1 сварен картоф, пушен червен пипер, скилидка чесън непременно, много трапезна чубрица или друга подправка за скара, задушен нарязан на ситно кромид, джоджен или магданоз. И после на грил или грил - тиган  Така според нас са най - вкусни, без тия съставки ми е някак блудкаво. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт