Кулинарен журнал - рецептите /от темата на Емия/

  • 1 080
  • 13
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 885
Рецептите:
/предложени от майка на 7-месечно бебе/


  chef Зеленчукова супа
50 г картофи, 50 г моркови, 10 г чушки /грах/, 10 г боб, 10 г домати, 5 г фиде, 2 г целина, 2 г магданоз, 1/5 яйце, 15 г кисело мляко, 2 г масло
Към загрятото в тенджера масло се запържват за минута лукът и морковът и след това се заливат с вода. Когато тя кипне, се добавя фасулът и се вари 5-10 минути. Когато бобът омекне, се добавят картофите и чушките и се оставят да поврат малко. След това се слагат доматите. 15-20 минути след това се слагат фидето, целината и магданозът. Когато супата е готова, се прави запръжка от яйце и кисело мляко.

  chef Телешки гювеч
30 г телешко месо, 3 г лук, 3 г масло, 3 г брашно, 1.5 яйце, 15 г кисело мляко
Нарязаният на ситно лук се запържва леко в мазнината.Прибавят се се месото и малко вода и се задушава до мекване. Накрая към ястието се прибавя киселото мляко, разбъркано с яйцето и брашното. Към готовият гювеч може да се прибави магданоз.

  chef Ягодов крем
1/2 кг ягоди, 2 кофички кисело мляко, 100 г захар, 1 ванилия, 100 г бисквити
Ягодите се пасират. Двете кисели мляка се прецеждат през марля 4-5 часа. Към тях се прибавят захарта, ванилията и плодовата каша?. Накрая се слагат натрошените бисквити и се забърква.

/предложени от майка на 8-месечно бебе/

  chef Попарка с чай
20 броя сухари, 50 мл билков чай, 20 г обезмаслено сирене, 2 с.л. захар, 20 г масло
Сухарите се смачкват, добавят се останалите продукти и всичко се залива с горещия чай.

  chef Телешко варено
250 г телешко нетлъсто месо, 2-3 картофа, 2 с.л, олио, 1 морков, 1 глава кромид лук, магданоз, целина, сол
Всички продукти се смесват и варят на слаб огън. След като станат готови, се пасират и към ястието може да се прибави 1 сухар.

СЪВЕТ: Тези рецепти са подходящи за деца над 6 месеца.

  chef Вкусна супа с русенско варено
1 консерва русенско варено, 1 зеленчуков бульон, малко масло /може и зехтин/, 1 картоф, 1 морков, щипка сол /по желание, защото бульона е солен/, 500 мл вода, 1 жълтък, 3 с.л. кисело мляко
Водата се слага да заври. Тогава се прибавят русенското варено, което предварително е нарязано на малки кубчета. Прибавят се картофът и морковът, нарязани на кубчета. Когато картофите поомекнат, се слага бульончето, стрито на прах. Подправя се с маслото.
Супата е готова и по желание може да се застрои с жълтъка и киселото мляко.

СЪВЕТ: Рецептата е подходяща за деца над 6 месеца. Ако се пасира, се получава чудесна кремсупа..

Последна редакция: сб, 24 юни 2006, 13:09 от немирница

# 1
  • Мнения: 664
Нещо не ми става ясно смисъла на тази тема, нали вече дискутирахме това в темата на Емия newsm78

# 2
  • Мнения: 636
Нещо не разбирам и аз какъв е смисълът, още повече с тези запръжки, ягоди и русенско варено.... newsm78

# 3
  • Мнения: 2 885
Тъй като темата на Емия стана дълга и я отклонихме бая с офф. Но обсъждахме без да сме видели повечето тук потребители за какво става дума, затова си позволих да пусна нова тема. Ако модераторите решат, нека я затрият.

# 4
  • Мнения: 3 760
Аз благодаря за темата!
Друго си е да ги видиш тези рецепти... Направо не мога да повярвам  #Crazy
Това списание няма ли си редактори?

# 5
  • Мнения: 3 205
Русенското варено не е ли храна за кучета????  newsm78
Тия хора са за разстрел, бе. Колко се говори, че пърженото е вредно, че запръжките трябва да се избягват, ама нееее. Дайте да ги почнем лапетата още от бебета, да им задрънчат от холестерол кръвоносните съдове още на 20 години и до 30 вече да са получили инфаркт или инсулт. После що все по-млади хора умирали от инфаркт. Ами ето защо. Щото е по-лесно да не мислиш.

# 6
  • Мнения: 1 737
Благодаря за дословно написаните рецепти, тях искахме, за да напишем възмутителните си писма до списанието.
Само мейла и телефоните за връзка ако може да добавиш, че сега ще ги търся в другата тема, за да си пратя писмото.

# 7
  • Стара Загора
  • Мнения: 3 911
Щото е по-лесно да не мислиш.
Колко си права само...

Рецептите дори няма да ги коментирам...

# 8
  • Smolyan
  • Мнения: 1 398
Не мога да повярвам какви рецепти има  Shocked
Това дори старата генерация педиатри няма да го позволят. Съответно списанието няма дори педиатър за консултант  #2gunfire

# 9
  • Мнения: 9 894
хаха, готино. Ще си копна рецептите да готвя на мъжа ми  Mr. Green

# 10
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 729
В моето списание "Журнал за жената" с подарък кулинарен журнал"Здравословно детско меню" вярно ще се окажат здравословни рецептите, като видях тези. Като се изключат запръжките за супите и мусаката и пържения шницел с пържени картофи.

Шницел - 100гр кайма се смесва с половин яйце. Добавя се част от галетата и брашно. Размесва се добре и се оформя шницел.Който се овалва в останалото половин яйце и и галета.Пържи се в сгорещено олио. Сервира се с пържени картофи и зеленчуци.

# 11
  • София
  • Мнения: 10 825
В моето списание "Журнал за жената" с подарък кулинарен журнал"Здравословно детско меню" вярно ще се окажат здравословни рецептите, като видях тези. Като се изключат запръжките за супите и мусаката и пържения шницел с пържени картофи.

Шницел - 100гр кайма се смесва с половин яйце. Добавя се част от галетата и брашно. Размесва се добре и се оформя шницел.Който се овалва в останалото половин яйце и и галета.Пържи се в сгорещено олио. Сервира се с пържени картофи и зеленчуци.

Понеже и аз имам книжката с рецептата за шницела -  все пак ако си обърнала внимание там пише "за деца НАД 3 години"! Хайде сега да не се правим на по-католици и от папата! Тригодишното дете може да хапне някой път пърженко без да му се отрази пагубно смятам аз!


Другите рецепти с русенско варено, ягоди и т.н. няма да коментирам, те са просто абсурдни

# 12
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 729
Вярно пишело над три години за шницела.
Аз готвя без запръжка по лесно ми е слагам си всичко да ври във водата. Пържени кюфтета не съм правила поне година.

# 13
  • Стара Загора
  • Мнения: 3 911
Тригодишното дете може да хапне някой път пърженко без да му се отрази пагубно смятам аз!

Бе то и на годинка може да не му се отрази пагубно, но тук става въпрос за "Здравословно детско меню" доколкото разбирам  Rolling Eyes
А в предложената рецепта за пържен шницел най-здравословното ми звучат само зеленчуците от гарнитурата  Wink

Общи условия

Активация на акаунт