Помощ за млада домакиня

  • 3 491
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 383
Аз съм много капризна, а и обичам да готвя.
Веднъж реши да ми обели портокал-ми той докато го обели то сок не остана в него-смачкан като кюфте...
Обаче всеки ден да готвя при положение,че работя-абсурд.
Понякога правя по-голямо количество и замразявам 1 порция да има за когато нямам време да му сготвя и работя до късно.
Не всичко може да се замрази,но е удобно.

# 16
  • Мнения: 539
Благодаря N!A! Не казвам, че той не ми помага, но си имаме някакво разпределение на задълженията, а и е признак на обич да готвиш за мъжа си. На мен това не ми тежи, тежи ми да се чудя какво да сготвя 😃 Но вече следвам кулинарски те групи тук и се запасявам с идеи!

# 17
  • Мнения: X
Научила съм един трик от баба, с който много често  спасявам положението. Когато сготвиш някаква течна манджа в голямо количество изчакай да се охлади до степен да не се вдига пара, но все пак да е почти гореща и напълни стъклен буркан, в който предварително слагаш метална лъжица, за да предотврати спукването на стъклото от високата температура. След това затваряш плътно (ползвам буркани с винтови капаци, защото нямам машинка за затваряне) и обръщаш буркана с капака надолу. Изчакваш буркана да изстине и прибираш в хладилника. Така манджата   един вид се консервира и може да се съхрани за период от 10-12 дни без никакъв проблем. Отлично спасява положението, когато си уморена, заета, не се чувстваш добре или просто не ти се готви.

# 18
  • Мнения: 4 564
Не е необходимо да слагаш никакви метални прибори в буркана, просто сипваш горещата манджа в него и го затваряш с винтова капачка. Той си се вакуумира. След като изстине буркана го прибираш в хладилника и може и след две месеца да го отвориш, яденето няма да се е развалило

Общи условия

Активация на акаунт