Помощ за млада домакиня

  • 3 487
  • 18
  •   1
Отговори
  • Мнения: 539
Здравейте! От около две години живея с половинката си и се старая да се усъвършенствам в кухнята. Проблемите ми са, че съм доста заета и предпочитам да готвя в по-големи количества, и че съм дооста капризна. Ще съм много благодарна ако имате някои свежи идеи за рецепти. Много бих желала да разнообразя менюто си, а и готвенето наистина ми доставя удоволствие, особено когато се получи много вкусно!
А това са част от храните, които не консумирам (както казва приятелят ми - всичко, което има вкус): яйца, морски дарове, чесън, гъби, люти подправки, дреболии, спанак, броколи, тиква, разни изчанчени щуротии, а риба - в краен случай, като никога не съм готвила, но бих се престрашила.

# 1
  • Добрич
  • Мнения: 933
Мога да ти дам много лесна и за всички около мен,че дори и непознати от една ФБ група,бърза и вкусна рецепта за скумрия на фурна.Проблемът е,че е за едно ядене.
Трябват ти:
1.2 скумрии-изчистени,без глава и вътрешности.
2.слагат се в тавичка,сипва се вода колкото да покрие дъното,на око наливам малко олио и оцет на всяка риба.Аз слагам дафинов лист и черен  пипер на зърна за аромат,ти ако не искаш не слагай.Завива се с фолио,пъхаш във фурната на горе,на 250 градуса и е готова след 30 минути.Може да махнеш фолиото и да я запечеш за още 10. 

# 2
  • Мнения: 38
Привет!
И аз съм в подобно положение Rolling Eyes и много много ми помага ей тази темичка: http://www.bg-mamma.com/?topic=1066326.msg38035240#new
Черпя много идеи от там, че даже и понякога се включвам Yum
Успех! Flowers Hibiscus

# 3
  • Мнения: 690
Момичета, след като сте доста заети т. е работещи, защо не карате половинката да направи някоя манджа и да се усъвършенства като домакин, ами го учите като бей на готово?
Домакините в едно жилище обикновено са двама.

# 4
  • Мнения: 3 604
Аз съм против много храна за няколко дни защото се губи всичко полезно от продуктите в ястието.Не зная колко сте заета но за 1ч се готвят доста ястия.

# 5
  • Мнения: 539
Аз съм против много храна за няколко дни защото се губи всичко полезно от продуктите в ястието.Не зная колко сте заета но за 1ч се готвят доста ястия.

Кои са тези ястия? Бих опитала такива рецепти Simple Smile

# 6
  • Мнения: 3 604
Сподели какво обичате да хапвате у дома?

# 7
  • Мнения: 539
Предпочитаме месни ястия, със зеленчуци, като в темата съм посочила защо се затруднявам толкова с менюто (заради моите вкусови предпочитания, мъжът яде почти всичко).

# 8
  • Мнения: 3 604
Има една тема ,,15мин ястия" потърси я с търсачката.Аз съм зает също доста ходя на работа с 2малки деца сме.Готвя всеки ден за тях и за нас отделно.
Като започнеш с пилешко, пуешко,всякакви видове пържоли стават мн бързо.Рибата може да я опиташ няма да сгрешил.Ако ти трябва конкретна рецепта питай имам книги с рецепти а и в интернет има много такива.

# 9
  • Мнения: 18 522
Мотивирай приятеля ти да готви, ще ви бъде много от полза Simple Smile Казвам го от личен опит.

# 10
  • Мнения: 690
Когато имате дете, ще ти го прехвърли цялото, защото и без това вече е свикнал да е рахат. И тогава ще опъваш ти трите вола, докато той лежи на дивана или си цъка на компа. И ще има нови теми в Семейни отношения.

# 11
  • Мнения: 539
Благодаря за съветите! Simple Smile

# 12
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 237
1.Червена леща.
2.Наденица-на фурна с картофи .
3.Пилешки пържоли-на фурна.Или на скара.
4.Пилешки бутчета в плик за печене.
5.Пилешки филенца с топено сирене на тиган.Или в йенски съд.
6.Запеканка-с пилешко месо за готвене,зеленчуци и сирена.

# 13
  • Мнения: X
Според мен, добрата организация на всекидневното готвене е много важна.
Първо се приготвят всички продукти и всички необходими съдове и прибори.
Да вземем за пример една яхния - при мен любимото ястие.
Една глава лук се бели, реже са на ситно и се слага с малко мазнина да се пържи на средна температура. Бели се морков, реже се на ситно и се слага към лука. Реже се месото, добавя се към лука и морковите, бърка се, намалява се температурата до 2 и се захлупва с капак.Дотук са около 15 Минути. Белят се картофите(10 минути) , нарязват се на 4 или 6, и се добавят в тенджерата. Ври на тих огън и след около 15 минути се добавят други зеленчуци на вкус - грах, целина, чушка, патладжан, бамя, доматен сос. Слагат се сол и подправки. Дотук са 40 Минути работа. Оставя се да ври около 30-40 минути още, като през това време се нарязва една прясна салата (5 минути работа) и се започва с нея като предястие. Докато се изяде салатата ястието е готово и може да се пристъпи към основното ядене.

Може и да се правят аламинути -печени меса и леко запечени зелнчуци със салата, тогава е много по-малко времето, но при нас се редуват нещата, иначе омръзват.

# 14
  • Мнения: 106
Момичета, след като сте доста заети т. е работещи, защо не карате половинката да направи някоя манджа и да се усъвършенства като домакин, ами го учите като бей на готово?
Домакините в едно жилище обикновено са двама.
.
Определено! При нас е така - понякога аз готвя, понякога той, който когато има време и е на кеф приготвя вечерята, а ако никой от нас не е - ядем омлет, яйца на очи или нещо такова, бързичко. Лятно време сме адски заети и все навън до късно и най-често мятахме нещо на скарата.

Общи условия

Активация на акаунт